Περίοδο «ψυχρού πολέμου» με το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το ΚΚΕ!

Στον Περισσό περιμένουν ότι το πολιτικό σκηνικό με τη νέα κυβέρνηση θα έχει εντάσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα και σημειώνουν ότι δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αφού το εν λόγω στέλεχος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στις επιθέσεις κατά του ΚΚΕ, με αφορμή τα οικονομικά του κόμματος και τις υποτιθέμενες σχέσεις του με την εταιρεία «Γερμανός».
Στην κατηγορία δε του Γ. Παπανδρέου ότι έχουν εξαγγείλει τόσες και τέτοιες απεργίες που δεν είχαν κάνει επί ΝΔ, υπενθυμίζουν ότι το ΚΚΕ σε όλη την πενταετία των κυβερνήσεων της ΝΔ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην περάσουν αντιλαϊκά μέτρα, όπως το ξεπούλημα του ΟΤΕ ή οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αλλά οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, που έχουν και την πλειοψηφία στα κορυφαία όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, στην πράξη «έβαλαν πλάτη» στην υλοποίηση αυτών των μέτρων, αφού η αντίδρασή τους εξαντλήθηκε σε αναιμικές και επετειακές απεργίες για την τιμή των όπλων. Οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ ήταν αυτές που επί ΝΔ υπέγραψαν τη συλλογική σύμβαση για αυξήσεις κάτω από ένα ευρώ την ημέρα, τονίζουν στο ΚΚΕ και υπενθυμίζουν ότι το ΠΑΜΕ τότε είχε αντιδράσει έντονα και είχε κατηγορηθεί για «μαξιμαλισμό».
Τα στελέχη του ΚΚΕ περιμένουν πολύμορφη και πολυμέτωπη επίθεση κατά του κόμματος από τη νέα κυβέρνηση γιατί, όπως εκτιμούν, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι σε θέση να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση. Πιστεύουν μάλιστα ότι η επίθεση του ίδιου του Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής είχε στόχο να ακυρώσει στη γέννησή της κάθε αντίδραση της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία βοηθούμενη από την πρωτοφανή στήριξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θέλει να δείξει ότι κάνει μια νέα αρχή με μέτρα που θα στηρίξουν τα λαϊκά στρώματα.
Στον Περισσό ξεκαθαρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία των αγώνων και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να διαλύσει την ψυχολογία ανοχής ή και ευφορίας ότι κάτι καλό γεννιέται για τον λαό με τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Εκτιμούν δε ότι οι θέσεις πάλης για τη νέα κατάσταση, που προβάλλει το ΚΚΕ (τις δημοσιοποίησε ήδη με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου) έχουν απήχηση στα λαϊκά στρώματα και γιʼ αυτό, τονίζουν, άρχισε νωρίς νωρίς η επίθεση κατά του κόμματος. Εάν, λένε, οι θέσεις του ΚΚΕ ήταν ξεπερασμένες ή έξω από την πραγματικότητα, δεν θα ανησυχούσε τόσο η κυβέρνηση και δεν θα ξόδευε δυνάμεις για να πολεμήσει το ΚΚΕ και τη γραμμή του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αμέσως μετά τις εκλογές δεν χαλάρωσε καθόλου τον ρυθμό της πολιτικής του δράσης, αφού τα στελέχη του, με επικεφαλής την ίδια την Α. Παπαρήγα, οργώνουν όλη την Ελλάδα σε συγκεντρώσεις στις οποίες αναλύονται όχι μόνο τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, αλλά και περιγράφονται τα νέα καθήκοντα του ΚΚΕ μπροστά στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Παράλληλα στις κομματικές οργανώσεις είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την εκλογική επίδοση (οριακή υποχώρηση) του κόμματος στις εκλογές και με την ολοκλήρωσή της θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα.


Σχολιάστε εδώ