Πατερούλης θέλει να το παίξει ο Καραμανλής…

ΣΤΟ… ΜΥΑΛΟ του Κ. Καραμανλή προσπαθούν να εισχωρήσουν βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι κινήσεις του μετά τις εκλογές προκαλούν απορίες, ερωτήματα και ποικίλες ερμηνείες. Αποκορύφωμα, η τακτική του τέως πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, όπου στην ομιλία του εμφανίσθηκε απρόσμενα ήπιος και συναινετικός.
Οι βουλευτές της παράταξης παρακολουθούσαν έκπληκτοι από τα έδρανα και δεν πίστευαν στα αυτιά τους σε όσα άκουγαν. «Όλοι περιμέναμε μια πιο επιθετική ομιλία. Περιμέναμε να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση», έλεγαν χαρακτηριστικά. «Αντίθετα, τον ακούσαμε να λέει ότι θα στηρίξει τις δύσκολες και αντιλαϊκές πολιτικές». Έντονες ήταν οι γκρίνιες και για το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής δεν έκανε την προβλεπόμενη δευτερολογία, όπου θα μπορούσε να απαντήσει στον Γ. Παπανδρέου και να εστιάσει στο έργο που επιτέλεσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι βουλευτές δεν πείθονται με την εξήγηση που δίνουν συνομιλητές του ότι δεν ήταν δυνατόν λίγες ημέρες μετά τις εκλογές και ύστερα από μια βαριά ήττα να βγει και να επιτεθεί στη νέα κυβέρνηση. Κι ως εκ τούτου προσπαθούν να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα «Πού το πάει ο Καραμανλής;».
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται πλέον για την τύχη της ΝΔ, αλλά μόνο για το δικό του μέλλον και την υστεροφημία του. «Θέλει να το παίξει πατερούλης», λένε στελέχη που ξέρουν καλά πώς σκέπτεται ο Καραμανλής. Εκτιμούν ότι με την ήπια στάση του θα εξασφαλίσει την «ασυλία» από την πλευρά της κυβέρνησης και επιπλέον θα εμφανίζεται υπερκομματικός, στοχεύοντας ενδεχομένως στο να βελτιώσει την εικόνα του στον ελληνικό λαό.
Αν πάντως έχει μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες ο κ. Καραμανλής, μάλλον θα πρέπει να περιμένει αρκετά χρόνια.
Την ίδια στιγμή διχάζονται οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις ως προς τις επόμενες κινήσεις του. Ορισμένοι πιστεύουν ότι, με βάση τη συμπεριφορά του μετά τις εκλογές, ο τέως πρωθυπουργός μετά την εκλογή του νέου αρχηγού θα παραιτηθεί από βουλευτής και θα αποχωρήσει από την πολιτική. Αντίθετα, άλλοι θεωρούν ότι θα μείνει βουλευτής και επικαλούνται την αποστροφή του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή.
Μία από τις δύο εκτιμήσεις θα επιβεβαιωθεί μετά τις 14 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που έχει θέσει ως χρονικό όριο ο κ. Καραμανλής για να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού.


Σχολιάστε εδώ