Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ στον νέο «ΕΤ»

Πριν καν βγει στα περίπτερα ο νέος «Ελεύθερος Τύπος», των Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκου, απασχόλησε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο έκανε την πρώτη παρέμβαση στην ιδιοκτησία.
Η εφημερίδα ολοκληρώνει τη στελέχωσή της σε όλα τα τμήματα με συντάκτες τόσο από τους απολυμένους του «ΕΤ» της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου όσο και με καινούργιους από άλλες εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Σʼ αυτήν τη διαδικασία της πρόσληψης των απολυμένων του παλιού «Ελεύθερου Τύπου» έγινε η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, μετά τον αποκλεισμό της συνδικαλιστικής εκπροσώπου της εφημερίδας, Μ. Παπαχριστούδη, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της διεύθυνσης ότι θα ανήκε στο δυναμικό της νέας προσπάθειας. Κάτι που ωστόσο δεν συνέβη, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ίδιων των εργαζομένων στην εφημερίδα. Στους προσληφθέντες για τη νέα έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου» περιλαμβάνονται στο πολιτικό τμήμα οι Δ. Λαγού, Γ. Καμπουράκης, Αι. Περδικάρης, Δ. Κοτταρίδης, Κατερίνα Κατσαβού, Γιώργος Κουβαράς και επικεφαλής ο Γιώργος Βλαβιανός, που εργάζεται στον ΑΝΤ1 και που όπως έγινε γνωστό θα κάνει και το διπλωματικό ρεπορτάζ…
Από το πολιτικό τμήμα του παλιού «ΕΤ» έμειναν εκτός έξι πολιτικοί συντάκτες.
Με ορισμένους από αυτούς η διεύθυνση της εφημερίδας δεν φρόντισε καν να επικοινωνήσει, προκαλώντας απορία για τον στόχο μιας τέτοιας επιλογής.
Στο οικονομικό τμήμα επικεφαλής ανέλαβε ο Πάνος Αμυράς, στο διεθνές η Αλίκη Κοτζιά, στο πολιτιστικό ο Κώστας Ζαλίγκας, στο αθλητικό ο Στ. Βαριτιμιάδης. Διευθυντής σύνταξης στο κυριακάτικο φύλλο ανέλαβε ο Γιάννης Ευαγγελίδης, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και ο δεύτερος διευθυντής σύνταξης για το καθημερινό φύλλο.


Σχολιάστε εδώ