ο δαίμονας των δημαρχείων

Η απάντηση του αντιδήμαρχου κ. Μοσχονά εξόργισε τους κατοίκους, καθώς είπε πως αυτός έχει γεννηθεί εκεί και ενδιαφέρεται περισσότερο από τον καθένα, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι είναι πολίτες της περιοχής εντός εισαγωγικών!
Οι «πολίτες» αυτοί πάντως, σε ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν τον κ. Μοσχονά αναφέροντας τα εξής:
«Η τοποθέτηση του κ. Μοσχονά δείχνει ότι η σημερινή δημοτική αρχή θεωρεί τους ενεργούς και ανησυχούντες δημότες αυτής της πόλης εχθρούς της. Αμφισβητώντας εμμέσως την ιδιότητα του πολίτη, επιχειρεί στην ουσία να αμφισβητήσει τα ενοχλητικά για τη δημοτική αρχή δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή. Κι αυτό με τη σειρά του δείχνει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει καμία πρόθεση να ακούσει και κατά συνέπεια ούτε και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης όπως τα ζουν και τα επισημαίνουν οι ίδιοι οι κάτοικοί της. Κρίμα για τον ιστορικό δήμο της Αθήνας».

*** Με υποδειγματικό τρόπο έγινε η εκλογή του νέου προέδρου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δήμων Αττικής (ΑΣΔΑ) στη θέση του Λάμπρου Μίχου, που παραιτήθηκε για να κατέβει στις εκλογές. Η ψηφοφορία ήταν μυστική, αλλά έγινε με απόλυτα ξεκάθαρες διαδικασίες και δεν ακούστηκε το παραμικρό. Οι 15 δήμαρχοι και εκπρόσωποι που πήραν μέρος στην ψηφοφορία παρέδωσαν μαθήματα ευθύνης και δημοκρατικότητας και ψήφισαν έξω από «γραμμές» και παρεμβάσεις. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Γ. Σαράντης με 10 ψήφους και δεύτερος ήρθε ο Χριστόπουλος με 5 ψήφους.

*** Τούμπα στα αποτελέσματα για τη σταυροδοσία στη Β΄ Αθηνών, στις πρόσφατες εκλογές, δείχνει να φέρνει η επανακαταμέτρηση των ψήφων ανάμεσα στον τελευταίο σε σειρά εκλεγέντα Χρήστο Πρωτόπαπα και τον πρώτο επιλαχόντα, πρώην δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρο Μίχο, έπειτα από ένσταση του τελευταίου. Όπως μαθαίνουμε, το αποτέλεσμα γέρνει υπέρ του κ. Μίχου, αφού στην πρώτη επανάληψη της καταμέτρησης των σταυρών έχει πάρει κεφάλι από τον Χρήστο Πρωτόπαπα με διαφορά 45 ψήφων. Η διαφορά μικρή και αναστρέψιμη θα σκεφτείτε, εν τούτοις να θυμίσουμε ότι στα επίσημα αποτελέσματα ο πρώην υπουργός άφησε εκτός Βουλής τον δήμαρχο για μόλις 61 σταυρούς. Την ώρα που γραφόταν αυτή η στήλη απέμενε κάτι λιγότερο από το 1/3 του συνολικού αριθμού ψήφων για επανακαταμέτρηση. Από την πρώτη παρτίδα πάντως διαπιστώθηκαν αρκετές περιπτώσεις όπου ο κ. Μίχος… αδικήθηκε.

*** Καταμέτρηση εκ νέου κάνει και ο Στ. Τζουμάκας, παρόλο που απέχει 1.600 σταυρούς από τον Χ. Πρωτόπαπα. Είναι δυνατόν να μην κάνει ο Λ. Μίχος που απέχει μόλις 61 σταυρούς;

*** Σοκ προκάλεσε στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης του Λεκανοπεδίου η πρόωρη απώλεια του επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας στον Δήμο της Ηλιούπολης Κώστα Κονδύλη. Στα 51 του μόλις χρόνια προδόθηκε από την καρδιά του το πρωινό της περασμένης Πέμπτης. Αγωνιστής με αναγνωρισμένη προσφορά, ο Κώστας Κονδύλης, όπως σημειώνουν όλοι όσοι τον ήξεραν εντός και εκτός του Δήμου, είναι μεγάλη απώλεια για τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Τραγική ειρωνεία: Το βράδυ πριν από τον θάνατό του το δημοτικό συμβούλιο της Ηλιούπολης θα συνεδρίαζε για ένα θέμα που ο εκλιπών είχε σηκώσει όσο κανένας άλλος, το μέλλον της δημοτικής περιουσίας και των ελεύθερων χώρων, που συμφέροντα έχουν βάλει στο μάτι. Λόγω τεχνικών προβλημάτων το συμβούλιο δεν έγινε ποτέ, αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα, όμως ο Κώστας Κονδύλης δεν έμελλε να πάει ποτέ…

*** Παρελθόν για το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, όπως άλλωστε αναμενόταν, αποτελεί ο Πάρις Κουκουλόπουλος, πρώην δήμαρχος Κοζάνης και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουκουλόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει επί οκταετία πρόεδρος της Ένωσης, αντικαταστάθηκε από τον πρώτο επιλαχόντα στον συνδυασμό του, τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας και πρώην αντιπρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Γιάννη Χαραλάμπους. Βέβαια, με τη «μετακόμιση» στο Κοινοβούλιο χηρεύει και η κεφαλή στην «πράσινη» παράταξη εντός ΚΕΔΚΕ. Εκεί, όπως έδειξε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, πρώτο βιολί αναλαμβάνει ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, συνεπικουρούμενος από τους δημάρχους Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και Συκεών Σίμο Δανιηλίδη.

*** Τα πυρά δημοτικής αντιπολίτευσης και συλλόγου εργαζομένων στον δήμο συγκεντρώνει αυτό τον καιρό ο δήμαρχος του Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξαιτίας της απόφασης να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόσληψης 138 συμβασιούχων, τη στιγμή που 105 εργαζόμενοι του πρώην Οργανισμού Εργασίας του Δήμου, μετά την εκκαθάρισή του, μετατάσσονται σε έτερες δημόσιες υπηρεσίες. Στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος υποστήριξε ότι οι προσλήψεις αφορούν την κατοχύρωση θέσεων, οι οποίες θα καλυφθούν σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Και πρόσθεσε ότι με τη λύση της μετάταξης και οι 105 εξασφαλίζονται από τους δημόσιους οργανισμούς όπου θα απορροφηθούν, αλλά και ο δήμος θα εξοικονομήσει χρήματα από την πιο συμφέρουσα πρόσληψη των όποιων συμβασιούχων.

*** Νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου βάζει ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης. Περιόρισε δραστικά τις δαπάνες για επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις. Το 2007 δαπανήθηκε για ενημέρωση και επικοινωνία περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, όταν οι αντίστοιχες δαπάνες το 2003 είχαν ανέλθει στα 1,97 εκατ. και το 2004 τα 5 εκατ. ευρώ! Έχουν περικοπεί επίσης κατακόρυφα και οι αμοιβές των συμβούλων του δημάρχου.


Σχολιάστε εδώ