Οι Αμερικανοί ποτέ δεν έχουν ξεχάσει τη «17 Ν»

Αν και όπως προκύπτει από το παραπάνω ρεπορτάζ, αλλά και από προηγούμενα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά μας, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ήταν στα ίχνη μελών της «17 Νοέμβρη», που σχετίζονται με τις νέες τρομοκρατικές ομάδες και μάλιστα κοντά σε συλλήψεις, εν τούτοις αιφνιδίασε το γεγονός ότι μια από τις πρώτες ανακοινώσεις του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που επέστρεψε στα γνώριμα… λημέρια, ήταν ότι ξανανοίγει ο φάκελος της «17 Ν». Ιδιαίτερα μάλιστα όταν γίνεται από τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης, που μετά τη σύλληψη Ξηρού – Κουφοντίνα – Γιωτόπουλου κ.ά. είχε δηλώσει ότι η «17 Ν» εξαρθρώθηκε.
Βέβαια, αυτό δεν το πίστεψαν τα στελέχη της ΕΛΑΣ που ασχολούνταν και ασχολούνται σήμερα με την τρομοκρατία. Οι «παλιοί» έλεγαν ότι δεν υπάρχει τρομοκρατία και μάλιστα ισχυρίζονταν ότι η βόμβα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας (που είχε βάλει ο «Επαναστατικός Αγώνας» που έχει αναλάβει την ευθύνη πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων), όπως και η επίθεση κατά του φρουρού του άγγλου αξιωματούχου στην Κηφισιά, ήταν υποθέσεις του κοινού εγκλήματος!
Αντίθετα, οι «νέοι» επέμεναν και δικαιώθηκαν με την εμφάνιση της «Σέχτας» και των άλλων οργανώσεων, ότι όχι μόνο η τρομοκρατία δεν τελείωσε αλλά… εκσυγχρονίστηκε και έγιναν τα μέλη της αδίστακτα, όπως φάνηκε με τις 24 σφαίρες που άδειασαν πάνω στον άτυχο αστυνομικό στα Πατήσια.
Οι κρίσεις θα δείξουν…
Το ερώτημα που τίθεται είναι τι σημαίνει το ξανάνοιγμα του φακέλου της «17 Ν»; Αυτό, λένε οι έχοντες ασχοληθεί με την εξιχνίαση της τρομοκρατίας, θα φανεί από τις κρίσεις που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα, με την επιλογή του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ.
Και βασικά με το αν θα παραμείνει ή θα αλλάξει ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κ. Χωριανόπουλος, στον οποίο οφείλονται οι τελευταίες μεγάλες επιτυχίες, με τη σύλληψη των τεσσάρων μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (τρία στη γιάφκα που χρησιμοποιούσαν) και τις παρακολουθήσεις άλλων τρομοκρατών.
Κι αν θα επαναφερθούν οι «παλιοί», όπως ο κ. Φ. Παπαγεωργίου που έβαλε ο υπουργός υπαρχηγό της ΕΥΠ και είναι αυτός που συνόδευσε τον Γιωτόπουλο από τους Λειψούς στην Αθήνα και είναι άγνωστο το τι ειπώθηκε κατά τη διαδρομή…
Θυμίζουμε ότι η έρευνα μετά τη σύλληψη του Ξηρού (που παραμένει άγνωστο πώς έσκασε η βόμβα στα χέρια του…) ποτέ δεν μπήκε στα πριν από το 1982 χρόνια και στους «εγκεφάλους» της «17 Ν», ούτε βρέθηκε το 45άρι και η γραφομηχανή, στην οποία γράφτηκαν οι προκηρύξεις…
Το γιατί θεωρήθηκε «άβατο» το πριν από το 1982 διάστημα είναι κάτι που ποτέ δεν εξηγήθηκε…
Επίσης, ποτέ δεν σταμάτησε το «ενδιαφέρον» των Αμερικανών για την ανακάλυψη των εκτελεστών των δικών τους ανθρώπων (Γουέλς, Νορντίν, λοχίας Στιούαρτ κ.ά.). Και τώρα ίσως πιέζουν ξανά για το ξανάνοιγμα του φακέλου γιατί οι ΗΠΑ δεν συγχωρούν.
Και θα ησυχάσουν όταν ΠΑΡΟΥΝ στα χέρια τους τρομοκράτες. Και ενδεχομένως να νομίζουν ότι ήρθε η ώρα…


Σχολιάστε εδώ