«Κόλλησε» στην καθημερινότητα το σπριντ των 100 ημερών

Ουσιαστικά και όπως δείχνουν τα πράγματα η κυβέρνηση «έπεσε και κολυμπά στα βαθιά» χωρίς σωσίβιο ή άλλες σοβαρές βοήθειες. Το κυβερνητικό σχήμα, παρότι ξεκίνησε με εντυπωσιακό σπριντ για να προλάβει το στοίχημα των 100 ημερών, άρχισε να «πέφτει σε λακκούβες».

Αρκετά προβλήματα ήταν αναμενόμενα και φυσιολογικά, καθώς οι δομικές αλλαγές στα υπουργεία, οι ανακατανομές και συγχωνεύσεις αρμοδιοτήτων δεν είναι εύκολο να αφομοιωθούν διοικητικά και λειτουργικά σε δεκαπέντε ημέρες. Η καθυστέρηση στην τοποθέτηση Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία, λόγω της δημόσιας προκήρυξης των θέσεων, επέτεινε τη δυσχέρεια, αλλά και αυτή από μόνη της είναι μια μεγάλη αλλαγή. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας το θέμα, έλεγε ότι «ο συμβολισμός και η ουσία της νέας διαδικασίας είναι πιο σημαντικά από μία εβδομάδα καθυστέρηση στην τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων».

Το ερώτημα που θέτουν εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα πολλά στελέχη είναι πως αν αυτά συμβαίνουν τώρα που η ΝΔ είναι διαλυμένη και τα στελέχη της μαλώνουν για τη διαδοχή, τι θα γίνει όταν η κυβέρνηση αποκτήσει αντιπολίτευση;

Πολλοί λένε πως την απάντηση οφείλει να τη βρει η κυβέρνηση τώρα που δεν έχει ουσιαστική πίεση από την αξιωματική αντιπολίτευση και το 10,5% είναι πολύ φρέσκο. Η πίεση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προέρχεται από τις προσδοκίες που δημιούργησε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και από τον κόσμο που παρακολουθεί και αναμένει.


Σχολιάστε εδώ