Κυριακή με τον… πρωινό καφέ

• Η αδράνεια της κυβέρνησης έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλές διοικήσεις κρατικών οργανισμών, που παραμένουν ακόμα ανεξέλεγκτες στις θέσεις τους.

Λαμπρό παράδειγμα η διοίκηση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) που ευθύνεται για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, η οποία ετοιμάζεται τώρα να κηρύξει νικητή σε διαγωνισμό για την ανάθεση της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου!

Η… βατοπεδινή ΚΕΔ θα ανακοινώσει ένα σκάνδαλο μεγαλύτερο από το προηγούμενο επειδή παραμένει στη θέση της και θέλει να ολοκληρώσει έναν διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει τις… καλές εποχές. Το πάρτι συνεχίζεται!

• Ζούμε την εποχή της μεγάλης κωλοτούμπας. Δεν προλαβαίνεις να τις καταγράφεις… Άκουγες τούτες τις μέρες τα κανάλια, μηδέ της ΝΕΤ εξαιρουμένης, να υπερθεματίζουν για τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια, ενώ όταν πριν από λίγους μήνες επιχειρήθηκαν περιπολίες, έσκιζαν τα ιμάτιά τους για την αστυνομοκρατία, μέχρι που οι περιπολίες αποσύρθηκαν. Τώρα είναι εναντίον του άβατου και θυμήθηκαν τα δικαιώματα του πολίτη… Ζήτω η αξιοπιστία και η… ανεξάρτητη πληροφόρηση…

***

Έχουμε ξαναγράψει για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εκκρεμεί εδώ και χρόνια στο υπουργείο Πολιτισμού. Είναι ένα στοίχημα για τον νέο υπουργό Παύλο Γερουλάνο: Θα διερευνηθεί επιτέλους η υπόθεση, θα αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν;


Σχολιάστε εδώ