ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Όσον αφορά τα όσα ισχυρίζεται η κ. Νικολοπούλου και δημοσιεύσαμε την περασμένη Κυριακή, η απάντηση που πήραμε από υψηλά ιστάμενο στέλεχος, ήταν:

«Ποιος έδωσε τον διορισμό αυτόν στο συγκεκριμένο άτομο; Ποιος είχε τέτοια έντυπα εκτός από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ; Γιατί το συγκεκριμένο άτομο επέμενε να παραμείνει κατά την καταμέτρηση; Γιατί χρειάστηκε η παρέμβαση μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πειραιά για να απομακρυνθεί;».

Πάντως καταγγελίες για λαθροχειρία εκλογικών αντιπροσώπων έγιναν και για άλλα εκλογικά τμήματα. Φαίνεται δηλαδή ότι έγινε… πάρτι τη νύχτα των εκλογών από κάποιους αντιπροσώπους!

// Αυτό που δεν θα καταλάβουμε ποτέ είναι γιατί βουλευτές που εξελέγησαν με διαφορά και βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις «κονταροχτυπιούνται» ακόμα και σήμερα για την πρωτιά! Μιλάμε συγκεκριμένα για κάποιους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ της Β΄ Πειραιά που ζήτησαν επανακαταμέτρηση των ψήφων που πήραν οι Λιντζέρης και Νιώτης, οι οποίοι κατέλαβαν τη δεύτερη και την πρώτη θέση αντίστοιχα στις πρόσφατες εκλογές. Δηλαδή αν βγει τελικά πρώτος ο Λιντζέρης και δεύτερος ο Νιώτης τι θα γίνει;

Πιστεύουμε ότι τόσο οι βουλευτές όσο και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά έχουν σημαντικότερα πράγματα για να ασχοληθούν από το να μετράνε ψηφοδέλτια. Έτσι δεν είναι;

// Από τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Β΄ Πειραιά Βασ. Αλαΐσκα πήραμε και δημοσιεύουμε την πιο κάτω επιστολή:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της Β΄ Πειραιά αποτελεί συλλογική δουλειά του συνόλου των μελών της ΝΕ που είχαν τη δυνατότητα να εξειδικεύσουν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τη Β΄ Πειραιά. Οφείλεται στις τοπικές οργανώσεις μας, σε όλους τους δήμους της Β΄ Πειραιά που κατόρθωσαν να συσπειρώσουν την κομματική μας βάση και να διευρύνουν το εκλογικό μας σώμα μέσα στην κοινωνία. Οφείλεται στο ισχυρό ψηφοδέλτιο της Β΄ Πειραιά που με πρωτοφανή τρόπο παρουσίαζε ενιαία έκφραση, συγκεκριμένο πολιτικό και κοινωνικό λόγο. Τέλος, τα μέλη της ΝΕ είχαν διαταχθεί σε θέση μάχης σε συγκεκριμένους τομείς, είτε ως κλιμάκια στους δήμους της Β΄ Πειραιά, είτε ως υπεύθυνοι των τομέων της ΝΕ, και κατά συνέπεια ο επιμερισμός της δουλειάς μας δεν ήταν μόνο στα μέλη της ΝΕ που αναγράφονται στο άρθρο σας, αλλά στο σύνολο των μελών της».

Σσ.: Εννοείται ότι σε μια οργάνωση η κάθε επιτυχία αντικατοπτρίζεται σε όλους και όλοι έχουν το ίδιο μερίδιο σʼ αυτήν. Απλώς σε κάθε αγώνα κάποιοι ξεχωρίζουν. Αυτούς αναφέραμε εμείς. Σίγουρα υπήρξαν κι άλλοι και ενδεχομένως καλύτεροι. Απλώς δεν είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε. Αυτό όμως δεν μειώνει ούτε την προσπάθεια ούτε και την αξία τους.

// Σύσκεψη έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Πέραμα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλους επιφανείς παράγοντες της περιοχής, οι οποίοι «έριξαν» στο τραπέζι ορισμένα ονόματα τα οποία θα προταθούν στην Ιπποκράτους προκειμένου να επιλεγεί ένα από αυτά ως υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ! Σίγουρα ο Γιάννης Γλύκας δεν θα πρέπει να είναι και… πολύ στα «χάι» του!

// Πάνω από 200 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων λείπουν από τα 178 Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων, σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή Δημ. Καρύδη. Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «το εξοργιστικό είναι ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας είναι γεμάτες από αποσπασμένους καθηγητές που θα έπρεπε να υπηρετούν στις οργανικές τους θέσεις. Η απαράδεκτη επί πολλά χρόνια κατάσταση των αποσπάσεων πρέπει να λάβει τέλος και να μην υπάρχουν καθηγητές δύο ή τριών ταχυτήτων».

// Από τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος του Δήμου Μοσχάτου Ανδρέα Ευθυμίου έπαιρνε πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου για τα Ολυμπιακά Ακίνητα της παραλίας της περιοχής, όταν τα επισκέφθηκε με τον καταλανό αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο. Ο Ανδρέας Ευθυμίου ήταν εκεί με τον δήμαρχο Μοσχάτου Τ. Παπαντώνη, ο οποίος διανύει τους τελευταίους μήνες της θητείας του, μια και δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα. Πολλοί μάλιστα, όταν είδαν και τους δύο, είπαν με σημασία: Ο απερχόμενος δήμαρχος και ο… επόμενος!

// Επειδή οι δημοτικές εκλογές όλο και πλησιάζουν, κάποιες «κινήσεις» που βλέπουμε τελευταία στον Πειραιά δεν πρέπει να είναι χωρίς σημασία. Όπως π.χ. του πρώην προέδρου του Β΄ Διαμερίσματος Γιάννη Μαστρονικόλα, που έχει κάνει και δεύτερο «στρατηγείο» στο Α΄ Διαμέρισμα στην πλατεία Καρπάθου, όπου άνοιξε το νέο του μαγαζί. Πολλούς δημοτικούς παράγοντες βλέπουμε εκεί, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, που σίγουρα δεν πάνε για… γαλακτομπούρεκο! Τι να ετοιμάζει άραγε ο Γιάννης, που τελευταία έχει πυκνώσει και τις δωρεές σε τοπικά σωματεία και συλλόγους;

// Ενώ όμως οι ασχολούμενοι με τα… δημοτικά δρώμενα και μη ενταγμένοι στους «κομματικούς στρατούς» άρχισαν να… κινούνται, οι υπόλοιποι, που έχουν εκτεθεί με διάφορους πολιτικούς του Πειραιά όλων των αποχρώσεων και έχουν «βλέψεις» στην τοπική αυτοδιοίκηση, κρατάνε… στάση αναμονής. Περιμένουν μάλλον το… σύνθημα ή το ξεκαθάρισμα του τοπίου. Οπότε μάλλον θα αργήσουν να… κινηθούν…

***

// Αλήθεια, τι έγινε σε ένα εκλογικό τμήμα της Β΄ Πειραιά; Από τους 155 που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, οι 150 ψήφισαν τον Γιάννη Διαμαντίδη! Μονοκούκκι δεν θα πει τίποτα!


Σχολιάστε εδώ