Και πειθαρχικός έλεγχος κατά του πρύτανη του ΕΜΠ

Όχι μόνο η Δικαιοσύνη, αλλά και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ασχολείται με τα έργα και τις ημέρες του πρύτανη του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Κ. Μουτζούρη.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, μετά από δημοσιεύματα του «Π», διεξάγει προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του
κ. πρύτανη για παράβαση καθήκοντος, γιατί αποφεύγει (άγνωστο για ποιους λόγους) να προχωρήσει στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των μελών ΔΕΠ του ΕΜΠ Ι. Βάγια και Ι. Ερμόπουλου.
Για το ίδιο θέμα ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, πρώην Αρεοπαγίτης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, έχει ζητήσει από τον τότε υπουργό Παιδείας τον πειθαρχικό έλεγχο του πρύτανη του ΕΜΠ.
Συγκεκριμένα, σε έγγραφό του της 27ης Ιουλίου προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σημείωνε τα εξής:
«Επειδή μέχρι σήμερα ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Μουτζούρης δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για τον πειθαρχικό έλεγχο των ανωτέρω μελών ΔΕΠ του ΕΜΠ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις εφαρμοστέες νομικές διατάξεις, συμπεριφορά που κατά την άποψή μας κρίνεται πειθαρχικώς ελεγκτέα, παρακαλούμε για τις σχετικές κατά την κρίση σας ενέργειες».
Όμως ο τέως υπουργός Παιδείας δεν έπραξε τίποτε, ίσως γιατί ο κ. Μουτζούρης είχε πλάτες στη Ρηγίλλης.
Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μουτζούρης διεκδίκησε να κατέβει υποψήφιος της ΝΔ στη Μυτιλήνη. Τη σκυτάλη έχει πλέον η νέα υπουργός Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, που θα πρέπει να δώσει εντολή να εφαρμοστεί ο νόμος κατά του κυρίου πρύτανη, εκτός κι αν έχει ασυλία και είναι υπεράνω των νόμων.
Και μια περί κ. Μουτζούρη ο λόγος, θυμίζουμε ότι ασχολείται και με άλλες δραστηριότητες πέραν των καθηκόντων του ως πρύτανης του Πολυτεχνείου.
Παίρνει αναθέσεις μελετών για λιμάνια, που η κατασκευή τους έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όπως σε παραλίες του Κορινθιακού.


Σχολιάστε εδώ