Θέμα επανασύστασης του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας – Κύπρου έβαλε ο Βενιζέλος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας την περασμένη Κυριακή επί των προγραμματικών δηλώσεων, είπε από του βήματος της Βουλής ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο συμβολική, ο ενιαίος αμυντικός χώρος Ελλάδας – Κύπρου, δηλαδή η συνεργασία δύο ανεξάρτητων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις, που συγκρούονται, πάνω σε κορυφαίο για τον Ελληνισμό θέμα, αλλά και για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.
Ο πρωθυπουργός ζητάει να απεξαρτηθεί η Κύπρος από την Ελλάδα και την ίδια στιγμή ο υπουργός του επί της Άμυνας ευθέως μιλάει για ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας – Κύπρου, που είχε συμφωνηθεί από τον Ανδρέα, μετά από πρόταση του τότε υπουργού Άμυνας Γεράσιμου Αρσένη, και το οποίο στη συνέχεια τορπιλίστηκε από τον Σημίτη και μπήκε στο ράφι.
Ποια από τις δύο γραμμές ισχύει, είναι το ερώτημα. Μία και μόνη. Αυτή που διασφαλίζει το συμφέρον του έθνους, η ισχυρή και δυναμική επανασύσταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος, που δεν θα ʼθελαν με τίποτα η Τουρκία και η Ουάσινγκτον.


Σχολιάστε εδώ