Επιταχύνουν άρδην ανατροπή των πληθυσμιακών δεδομένων

Η ΑΓΚΥΡΑ και το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο επιταχύνουν το τελευταίο διάστημα τη δημογραφική ανατροπή, αφενός με την εισροή νέων εποίκων από την Ανατολία και αφετέρου με τις μαζικές «πολιτογραφήσεις» παλαιότερων, οι οποίοι αποκτούν με συνοπτικές διαδικασίες την «ιθαγένεια» του «ψευδοκράτους»!
Την «ιθαγένεια» του κατοχικού μορφώματος παίρνουν αυτομάτως –με βάση παλαιότερο «νόμο» Ντενκτάς– και όλοι οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί του «Αττίλα» μόλις αποστρατευθούν κι εφόσον το επιθυμούν, ενώ σε όσους είχαν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με την εισβολή δίδεται και ακίνητη περιουσία. Το ίδιο ισχύει και για τούρκους διπλωμάτες οι οποίοι έχουν περάσει (κατά δεκάδες) από την παράνομη πρεσβεία που η Άγκυρα διατηρεί στα κατεχόμενα.
Η Λευκωσία προβάλλει στις συνομιλίες (καθώς και στις επαφές της με ξένους) την ανάγκη διενέργειας πληθυσμιακής
απογραφής στα κατεχόμενα, όπου κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς πόσοι διαμένουν και ποιοι αποτελούν τους «νόμιμους πολίτες» του κατοχικού κατασκευάσματος.
Οι τελευταίες πάντως πληροφορίες των κυπριακών αρχών (της ΚΥΠ και του Τμήματος Στατιστικής) μιλούν για πληθυσμό της τάξεως των 350-400.000, με στόχο της τουρκικής πλευράς να τον ανεβάσει στο μισό και πλέον εκατομμύριο, μαζί με τους λεγόμενους «οικονομικούς μετανάστες», όρος που επιστρατεύεται για να καλύπτει τον εποικισμό σε μεγάλο βαθμό.
Η Λευκωσία ζητά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (και θα θέσει εκ νέου θέμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης), ζητώντας ενεργοποίηση της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου προκειμένου να γίνει απογραφή υπό την πλήρη κάλυψη και με την ευθύνη ευρωπαϊκών σωμάτων.


Σχολιάστε εδώ