Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε
oΤώρα εκεί στη Ραφήνα, που έχει χρόνο και χωρίς την πίεση πρωθυπουργικών ευθυνών, κάνει τον απολογισμό του ο Καραμανλής; Στα πεντέμισι χρόνια που κυβέρνησε, τι άλλαξε στον τόπο; Έχει απάντηση; Και ως τι θα καταγραφεί στην ιστορία της χώρας;
o ΥΠΟΓΕΙΑ συνεννόηση… μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πιάνουν οι κεραίες μου. Πιο συγκεκριμένα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ανοίξει γραμμή επικοινωνίας με κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά και του Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου. Στην κυβέρνηση επικρατεί ανησυχία για το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων και θέλουν να προλάβουν τα χειρότερα. Από την άλλη πλευρά, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αποσυνδεθούν από τυχόν έκτροπα που θα προκληθούν από ομάδες διαδηλωτών. Κι αυτό διότι ο τρόπος που χειρίσθηκαν τα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου τους κόστισε ακριβά στις εκλογές. Πού κατατείνει η συνεννόηση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ; Μα, στον «έλεγχο» των εκδηλώσεων ούτως ώστε να αποτραπούν οι… συνήθεις «σκηνές βίας» και οι βανδαλισμοί στο κέντρο της Αθήνας.
oΟΡΙΣΜΕΝΟΙ… βιαστικοί έσπευσαν να συμπεράνουν ότι ο Ν. Κακλαμάνης αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα της Ντόρας με καθαρά ιδιοτελή κίνητρα. Για να επανεκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, λένε. Και ότι για να συμβεί αυτό χρειάζεται τη βοήθεια της κ. Μπακογιάννη, η οποία ως γνωστόν έχει μεγάλη επιρροή στην Α΄ Αθηνών. Ε, ας μη στοιχηματίζουν κιόλας σε αυτήν την εκδοχή, καθόσον η κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο του 42% και για την εκλογή δημάρχου (νομάρχη) θα χρειάζεται 50%+1. Και ρυθμιστικός παράγοντας θα είναι το ΚΚΕ και όχι η Ντόρα. Και ο Νικήτας θα είναι ξανά υποψήφιος. Πίσω από τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ντόρας είναι οι όχι καλές σχέσεις με τον Σαμαρά.
oΑΝ πιστέψουμε τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ο πρέσβης Κ. Μπίκας έχει εγκαταλείψει το Προεδρικό Μέγαρο και έχει αναλάβει επικεφαλής της ΕΥΠ. Αν πάλι πιστέψουμε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στα υψίπεδα του Κολωνακίου, εξακολουθεί να «εμπλέκεται» -όχι πάντα με την… καλή έννοια- σε ζητήματα που άπτονται αρμοδιοτήτων του Κ. Παπούλια. Κατά τρόπο που μάλλον εκθέτει τον Πρόεδρο και προκαλεί αντιδράσεις. Στη θέση του θα ήμουν περισσότερο προσεκτικός, διότι δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι «αξιοποίησε» τη θέση του δίπλα στον κ. Παπούλια προκειμένου να εξασφαλίσει πόστο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και γενικώς τον… περιμένουν στη γωνία!
oΑΚΟΜΗ και οικογένειες… διχάζει η επικείμενη εκλογή αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Ας πούμε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, φανατικά αντιμητσοτακικός, είναι κόντρα στην Ντόρα και κινείται μεταξύ Σαμαρά και Αβραμόπουλου (μάλλον στον πρώτον θα καταλήξει). Αντίθετα, η κόρη του Όλγα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα στηρίξει την κ. Μπακογιάννη. Πάνω κάτω ίδια είναι η κατάσταση και στην… οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του λέει ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσει την Ντόρα, ότι θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες η τελική απόφασή του. Από την άλλη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει καταστήσει σαφές ότι είναι με την Ντόρα.
oΣΗΜΑΝΤΙΚΗ απόφαση η εκλογή του νέου αρχηγού να γίνει από την ευρύτερη βάση της παράταξης, ωστόσο η βουλευτής Φ. Πιπιλή καλεί την ηγεσία της Ν. Δημοκρατίας να προχωρήσει σε πιο τολμηρά βήματα. Συγκεκριμένα προτείνει να γίνει παράλληλα ψηφοφορία και μέσω διαδικτύου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Κακά τα ψέματα, η σημερινή γενιά είναι του διαδικτύου και των sms και αν συνειδητοποιήσουμε ότι η ΝΔ χάνει συνεχώς από κοντά της το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, τη νεολαία, όπως διεφάνη από τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτωβρίου, τότε η πρότασή μου για εγγραφή νέων μελών μέσω διαδικτύου και η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στις εκλογές αποτελεί μονόδρομο και απαίτηση των καιρών».
oΠολλοί Καραμανλικοί είναι μεταξύ των 50 που έχουν υπογράψει για την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι οι Π. Αλιβιζάτος, Γ. Βερναδάκης, Βακάλης, Θύμιος Δρόσος, Λεων. Κουρής, Νικ. Μουρτζάς, Φιλ. Ταυρής, Θόδ. Σολδάτος, Γιάν. Τσιτσιελής και Κ. Παγγίρης.