Διάδρομοι και Ψίθυροι

UBS – Citigroup: Όχι ότι μας έλειψαν οι εκθέσεις των «ειδικών», αλλά αφού μόνο εκθέσεις παράγουν να μη γνωρίζουμε τουλάχιστον τι λένε; Οι μεν Ελβετοί λοιπόν αναβαθμίζουν τις συστάσεις τους για το σύνολο σχεδόν του τραπεζικού κλάδου, ενώ στην πρώτη θέση των επιλογών τους (top pick) τοποθετούν τη μετοχή της Eurobank, δίνοντας μάλιστα σύσταση αγοράς («buy»), οι δε αναλυτές της Citi αυξάνουν τις τιμές-στόχους για τους τίτλους της Alpha, της Eurobank, της Εθνικής, της Πειραιώς, της Τράπεζας Κύπρου και της Marfin.

Την τελευταία εργάσιμη της περασμένης εβδομάδας η Alpha Bank ανακοίνωσε τελικά τη θρυλούμενη έως τότε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της. Τώρα οι αναλυτές μάς λένε πως αυτή ακριβώς η απόφαση της τράπεζας ανοίγει και τον δρόμο για τη διανομή μερίσματος.

Άλλοι κάνουν αυξήσεις κεφαλαίου, άλλοι προτιμούν την έκδοση ομολογιακών δανείων. Έστω κι αν μιλάμε για διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, όπως για παράδειγμα τα 165 εκατομμύρια ευρώ που ζητά η MIG.

Σταθερά στην πεπατημένη των τελευταίων συνεδριάσεων, οι συνήθεις πρωταγωνιστές ξεχώρισαν, αυτήν τη φορά όμως με τις απώλειές τους και τις πιέσεις που δέχθηκαν. Εκτός των τραπεζών, μεγάλες πιέσεις δέχθηκαν οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και, δευτερευόντως, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η μετοχή του Τιτάνα και η 3Ε Coca-Cola.

Κόντρα στο ρεύμα πήγαν –όλως παραδόξως για ορισμένους– οι τίτλοι της Δομικής Κρήτης, της Προοδευτικής, του Βωβού και –δικαίως έπειτα από τις εξελίξεις στο μέτωπο της απεργίας των λιμενεργατών– του ΟΛΠ.

Ας δώσουμε λίγη προσοχή σε ορισμένους τίτλους τις αμέσως επόμενες ημέρες. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Για να βάζουμε και κανένα κουίζ, ανάμεσα στους πολλούς λόγους για να «τρέξουν» μερικά χαρτιά στο εγγύς μέλλον είναι τα… σενάρια που αφορούν μια ακυρωθείσα συγχώνευση μεταξύ δύο εισηγμένων, μια… επαναφορά στην επικαιρότητα ενός πολύ γνωστού τίτλου (!) και φιλολογικό (;) ενδιαφέρον εισηγμένης να υποβάλει προσφορά για ομοειδή εταιρεία που την εγκαταλείπουν οι τωρινοί –ξένοι– διαχειριστές της!


Σχολιάστε εδώ