Αυθαίρετο «έβγαλε» ακίνητο που… αδειοδότησε η ίδια!

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου έφτασαν πολύ σοβαρές καταγγελίες της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου κατά της Πολεοδομίας Ναυπάκτου.
Η Μονή καταγγέλλει την Πολεοδομία και τον προϊστάμενο αυτής ότι χαρακτήρισαν ως αυθαίρετο ακίνητο που λειτουργεί ως ΚΕΚ, λόγω ελλείψεως αδείας, εν γνώσει τους ότι υπάρχει οικοδομική άδεια (η 13α/1980 του ΟΔΔΕΠ, η οποία εκδόθηκε επʼ ονόματι της Μητρόπολης Ναυπάκτου) και κυρίως εν γνώσει τους ότι η ίδια αυτή η Πολεοδομία, με την υπογραφή του ίδιου προϊσταμένου, είχε θεωρήσει το 1998 τους όρους δόμησης βάσει των οποίων έγινε η ανέγερση του ακινήτου αυτού (με την επίβλεψη μάλιστα του υπουργείου Οικονομικών)!
Στην καταγγελία αναφέρεται ότι όταν τον περασμένο Αύγουστο η Ιερά Μονή κατέθεσε φάκελο στην Πολεοδομία για ενημέρωση εν όψει των νέων προγραμμάτων του ΚΕΚ, η Πολεοδομία Ναυπάκτου, αντί ενημέρωσης του φακέλου ή έστω αντί να επιμείνει στην ανάκληση της άδειας αλλαγής χρήσης (ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία αντί αυτής που ακολούθησε και ακυρώθηκε από το διοικητικό Εφετείο), κήρυξε το ακίνητο αυθαίρετο λόγω ελλείψεως άδειας και θέλει να το γκρεμίσει, παρότι η ίδια η Πολεοδομία ρητά αναφέρει σε όλες τις άδειες που έχει εκδώσει την υπʼ αριθμ. 13α του 1980 και παρότι το ακίνητο αυτό ανεγέρθηκε βάσει των όρων δόμησης που η ίδια αυτή Πολεοδομία θεώρησε.
Η υπόθεση στον Εισαγγελέα
Η Μονή σημειώνει ότι εξαιτίας της παράνομης έως παράλογης, όπως καταγγέλλει, συμπεριφοράς της Πολεοδομίας, εκτός των άλλων, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα το πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει στην ευρύτερη τοπική κοινωνία η λειτουργία του ΚΕΚ στο ακίνητο.
Πάντως, αν τα πράγματα είναι όπως τα καταγγέλλει η Ιερά Μονή, κάτι πράγματι δεν πάει καλά στην υπόθεση αυτή και θα έχει πολλή δουλειά ο Εισαγγελέας Μεσολογγίου…


Σχολιάστε εδώ