Ένα νοσοκομείο που λάμπει το «Γ. Γεννηματάς»

Πρώτο θέμα την περασμένη εβδομάδα στον «Κόσμο του Επενδυτή» με τίτλο καυτό: «Ένα νοσοκομείο κέντρο διαφθοράς». Άμεση ήταν η αντίδραση στα… συγκλονιστικά στοιχεία που παρέθετε το δημοσίευμα.
Απ’ όλους τους γιατρούς που υπηρετούν στο «Γεννηματάς». Το μεσημέρι της Δευτέρας συνήλθε η γενική συνέλευση των γιατρών, και με την απόφαση που πήραν καλύπτουν πλήρως τον διοικητή του νοσοκομείου Α. Αυγερινό, καταδικάζοντας ομόφωνα το δημοσίευμα ως συκοφαντικό και αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε αγωγές και μηνύσεις.
Στην απόφαση τονίζουν ότι «Το ιατρικό σώμα του ΓΝΑ ”Γ. Γεννηματάς” ασκεί την ιατρική με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ασθενούς, ο οποίος δικαιούται και αξίζει, μετά από πολλά έτη προσφοράς στην κοινωνία και τον ασφαλιστικό του φορέα, γρήγορη, σύγχρονη, αξιοπρεπή και
αποτελεσματική παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Αυτή την παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς τον έλληνα πολίτη έρχεται να αμαυρώσει το ανωτέρω δημοσίευμα, για το οποίο δεν ελήφθη η γνώμη ουδενός ιατρού».
Σημειώνεται όμως ότι: «Εάν τυχόν υπάρχουν περιπτώσεις επίορκων ιατρών, αυτές εξετάζονται ήδη από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και θα παραπεμφθούν για τελική κρίση στην ελληνική Δικαιοσύνη, σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούν τον κανόνα».
Αλλά και ο διοικητής του νοσοκομείου Α. Αυγερινός, δείχνοντας την ευαισθησία του απέναντι σε κάθε κριτική, είτε καλόπιστη είτε κακόπιστη, έστειλε την Τρίτη το πρωί δεκασέλιδη αναφορά στην υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην οποία με στοιχεία απαντάει σε κάθε παράγραφο του ρεπορτάζ του «Επενδυτή», παραθέτοντας έγγραφα που ανατρέπουν όλες τις κατηγορίες, οι οποίες αποτελούν διαστρέβλωση της αλήθειας, όπως τονίζει ο κ. Αυγερινός.
Στην επιστολή που συνοδεύει την αναφορά ο διοικητής του νοσοκομείου γράφει στην υπουργό:
«Η εργώδης και επίμονη προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλειοψηφία των εργαζομένων και τη διοίκηση απέδωσε ήδη “καρπούς” σε όλα τα επίπεδα αναδεικνύοντας το νοσοκομείο μας στα κορυφαία του ελλαδικού χώρου και ευελπιστούμε στο εγγύς μέλλον και στα επίλεκτα του αντίστοιχου ευρωπαϊκού. Αυτό προφανώς ενόχλησε και ενοχλεί κάποιους.
Ο καλός, όμως, αγώνας συνεχίζεται και θα είναι οπωσδήποτε αποτελεσματικός, με τη στήριξη της αγάπης του κοινού και της δικής σας ηθικής συμπαράστασης».
Όμως το τι λένε οι γιατροί του νοσοκομείου αλλά και ο ίδιος ο διοικητής είναι δευτερεύοντα, γιατί οι ασθενείς και οι συγγενείς τους αλλά και όποιος, οποιαδήποτε στιγμή, επισκεφθεί το κρατικό νοσοκομείο στη Μεσογείων θα εκπλαγεί από την καθαριότητα, την άψογη λειτουργία, τον συντονισμό, αλλά και την προθυμία όλου του προσωπικού, νοσηλευτικού και ιατρικού.
Και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο το «Γεννηματάς» που όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με το χθες αλλά δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα πολυτελή ιδιωτικά νοσοκομεία. Και είναι ζημία για τους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία να δυσφημιστεί το Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς».


Σχολιάστε εδώ