«Άρση απορρήτου» στη μέτρηση, «σιωπή» για τα ποσοστά

Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο των μετρήσεων τηλεθέασης. Μετά την άρση του απορρήτου με την αποκάλυψη 500 νοικοκυριών του δείγματος της εταιρείας τηλεθέασης από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τη σχετική επιστολή του Δ. Κοντομηνά στην Επιτροπή Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης, δεν υπήρξε καμία επίσημη τοποθέτηση. Παρά το γεγονός πως με βάση τα αποτελέσματα της μέτρησης διανέμονται εκατομμύρια ευρώ από
ιδιώτες αλλά και από το Δημόσιο για διαφημίσεις, ουδείς πληροφορήθηκε επισήμως, αν όντως πρόκειται για δείγμα της μέτρησης, αν θα αντικατασταθεί ή θα υπάρξει κάποια άλλη επιλογή.
Αντιθέτως ως τώρα δεν φαίνεται να έχει διανεμηθεί το ετήσιο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής ελεγκτών, της Επιτροπής Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης. Το μόνο που ως τώρα έχει συμφωνηθεί μεταξύ των εμπλεκομένων στη βιομηχανία της τηλεόρασης είναι η σύσταση μιας εταιρείας που θα διενεργούσε τον διαγωνισμό για τη μέτρηση τηλεθέασης. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν θέλησε να ασχοληθεί με το σύστημα της μέτρησης και, το κυριότερο, με την άρση του απορρήτου. Το ερώτημα είναι αν και η νέα κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική, αφήνοντας έτσι το δημόσιο χρήμα, αλλά και το «πολιτικο-πολιτιστικό νόμισμα» να διανέμεται χωρίς το κράτος να έχει τον παραμικρό ρόλο (και αυτό συμβαίνει από την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης ως σήμερα).


Σχολιάστε εδώ