άλλες τυπολογίες

•Χωρίς καθόλου φως αναγκάζονται πλέον οι παραγωγοί του City 99,5 να βγάζουν τις εκπομπές τους, με την ανασφάλεια της επόμενης μέρας. Η μετακόμιση στο κτίριο του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τις συνθήκες, καθώς ο υπόγειος χώρος όπου στεγάζεται προσωρινά το ραδιόφωνο του ομίλου είναι ανήλιος και μικρός. Το πρόβλημα βέβαια είναι μεγαλύτερο, καθώς το πρόγραμμα ξαναφτιάχνεται από τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Βίκτωρα Ρέστη με στόχο να βγει στον αέρα την 1η Νοεμβρίου. Στους εργαζομένους είπαν πως το μάνατζμεντ θα το έχει ο ΔΟΛ, ενώ πολλοί εργαζόμενοι εντός συγκροτήματος πιέζονται να αναλάβουν εκπομπές, χωρίς όμως ικανοποιητική αμοιβή.
•Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ΕΡΤ τα έχουν οι λεγόμενες ψυχαγωγικές εκπομπές, τόσο στην ΕΤ-1 όσο και στη ΝΕΤ. Εκτός από τους συμβασιούχους, θυμωμένοι με τις εξελίξεις είναι οι παρουσιαστές που βλέπουν ξαφνικά πως δεν μπορούν να βγουν στον αέρα. Και οι εκπομπές είναι αρκετές: η καθημερινή «Έχει γούστο» της Μπ. Τσουκαλά, της Έλ. Κατρίτση, του Μ. Κεφαλογιάννη, το πρωινάδικο με τη Ρίκα Βαγιάννη και τη Μάριον Μιχελιδάκη κ.λπ.
•Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τους μετόχους της η Audiovisual στις 30 Οκτωβρίου. Από την εταιρεία αποχώρησε προ καιρού ο διευθύνων σύμβουλός της, Γιάννης Κουρτέσης, και έτσι το νέο διοικητικό σχήμα διαμορφώνεται ως εξής: Πρόεδρος εξελέγη η Ιωάννα Βαρδινογιάννη, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Απόστολος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου διευθύνων σύμβουλος και μέλη οι Νίκος Θεοφανόπουλος, Βασίλης Γεωργιάδης και Άννα – Ειρήνη Γιάκου.
•Η Έλντα Παυλογιαννοπούλου πήρε τη θέση του Γιώργου Σουβατζή στο διοικητικό συμβούλιο της τηλεόρασης του Alpha. Η Έλντα Παυλογιαννοπούλου είναι και η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Village, που το καλοκαίρι πέρασε εξ ολοκλήρου, έναντι ποσού 50 εκατ. ευρώ, στον όμιλο του Δ. Κοντομηνά, ενώ στο σχήμα δεν υπάρχει πλέον ο Χάρης Αντωνόπουλος. Ο Όμιλος Village Greece σχεδιάζει στη διετία επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ.
•Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις προσφυγές εναντίον αποφάσεων με πρόστιμα που είχε επιβάλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικούς σταθμούς για τη μετάδοση του «Call 4 Cash». Για το παιχνίδι, το περιεχόμενό του και τον τρόπο που μεταδίδεται σε δίκτυο από δεκάδες περιφερειακούς σταθμούς το ΕΣΡ είχε καταθέσει φάκελο και στον Εισαγγελέα.

Θα κάνει ο Λ. Λαζόπουλος και ραδιόφωνο; Θα είναι στο Θέμα 9,89 ή αλλού;

RΜε ποιο σκεπτικό και για ποιον άραγε λόγο Αλαφούζος και Μαρινάκης πούλησαν από 5% των μετοχών που είχαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στον Λαυρεντιάδη, που έχει πλέον το 10%; Είχαν ανάγκη από χρήματα; Και πόσο μπορεί να έχει βάση το ότι ο Όμιλος Αλαφούζου μπορεί να έχει σχέση με τον νέο
«Ελεύθερο Τύπο»; Όπως και εκείνα τα εξώδικα που μας έστειλε ο κ. Μαρινάκης;

ξΕίναι δυνατόν η κρατική τηλεόραση, η ΝΕΤ, μετά το δελτίο ειδήσεων να δείχνει ταινίες Μίκι Μάους; Είναι με τα καλά της; Έχουν ζαλιστεί από την αλλαγή κυβέρνησης και έχουν κατεβάσει τα ρολά;

ξΠοια τηλεπερσόνα της κρατικής τηλεόρασης παίρνει 40.000 ευρώ τον μήνα; Αυτός κι αν είναι μισθός των… 700 ευρώ. Πόσοι από τους υπό απόλυση εργαζόμενους με Stage θα βολεύονταν;

RΜε την ταινία «Sex and the City» θα αντιμετωπίσει το «Θέμα» την εφημερίδα του Τριανταφυλλόπουλου «Veto», την επόμενη Κυριακή
(1η Νοεμβρίου). Για να περιορίσει μάλιστα το «Θέμα» τις απώλειες, θα αυξήσει το τιράζ του στα 450.000 φύλλα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
RΤην ώρα που ο Όμιλος Μπόμπολα επελαύνει στα ΜΜΕ, αγοράζοντας το 50% του
Alpha 9,89, συνεργαζόμενος με αστέρες του ραδιοφώνου, προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων επί πολλά χρόνια στις εφημερίδες και στα περιοδικά του συγκροτήματος, όπως συνέβη με την περίπτωση της Μεταξίας Βαλσαμή που απολύθηκε από το «Έθνος». Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν για τη Δευτέρα (17.00) συγκέντρωση στα γραφεία του φύλλου, παρουσία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.
RΚυκλοφόρησαν την Παρασκευή με εξώφυλλο τον Γιώργο Παπανδρέου τα «Επίκαιρα», αυτήν τη φορά από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Πρόκειται για ένα news magazine με εκδότη τον Ηλία Λιβάνη, διευθυντή τον Σπύρο Τρίψα, αρχισυντάκτη τον Παντελή Ζήλο και συμβούλους έκδοσης τον Φώτη Σιούμπουρα και τον Μενέλαο Τασιόπουλο. Καλές πωλήσεις.

•Ελπίζουμε η αλλαγή σελίδας να θέσει τέρμα και στην τοποθέτηση εν ενεργεία δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου των υπουργείων και των κρατικών οργανισμών. Θέσεις αργομισθίας που χρησιμοποιούνται για βόλεμα των ημετέρων για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν με… γλειφτικά ρεπορτάζ. Άλλωστε αυτά τα Γραφεία Τύπου δεν προσφέρουν τίποτε. Θα μπορούσε ένας υπάλληλος του υπουργείου να βγάζει το δελτίο Τύπου. Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Πεταλωτής έχει διάθεση να συγκρουστεί; Ας το αποδείξει.

RΤην 1η Ιουλίου 2011 σχεδιάζει η Κύπρος την εισαγωγή στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Σύμφωνα με το σχέδιο, το ΡΙΚ θα παρέχει δωρεάν τηλεοπτικές υπηρεσίες, ενώ ύστερα από πλειστηριασμό θα διαμορφωθεί ένας ακόμη φορέας διαχείρισης δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Είναι αξιοσημείωτο πως η κυπριακή κυβέρνηση απάντησε αρνητικά στο αίτημα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών να συσταθεί μια εταιρεία κατά τα πρότυπα της Digea στην Ελλάδα, που επί της ουσίας θα αναλάμβανε τη μετάβαση, επιμένοντας σε πλειοδοτικό διαγωνισμό, ο οποίος θα προκηρυχθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και θα παρέχει υπηρεσίες σε συγκεκριμένη τιμή, που αρχικά θα καθοριστεί από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

RΑγωγή κατέθεσε, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών
Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ) εναντίον της ΕΡΤ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη συνολικού ύψους 8.000.000 ευρώ, υποστηρίζοντας πως η ΕΡΤ δεν δίνει το προβλεπόμενο εκ της νομοθεσίας (ν. 1866/1989) 1,5% των ετήσιων εσόδων της για παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών (παρά ένα μέρος αυτού), ενώ το ΕΚΚ δεν έχει κάνει τίποτα για να εξασφαλίσει αυτές τις καταβολές. Ζητά να οριστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ορκωτός λογιστής που θα ελέγξει τους ισολογισμούς της ΕΡΤ την τελευταία πενταετία, ώστε να υπολογιστεί το ποσόν που δεν έχει καταβληθεί για να δοθεί στο ΕΚΚ.

RΤην πρόθεσή του να παραμείνει στην ΕΡΤ εκδήλωσε ο Τ. Καλημέρης, ως σύμβουλος προγράμματος, ασχολούμενος με τις παραγωγές.
Αντιθέτως, μάλλον αρνήθηκε ευγενικά την προοπτική της ανάληψης της ανώτατης διοικητικής θέσης.
R Στον ΑΝΤ1 επικρατεί απογοήτευση για την κακή πορεία του «Love Bites», για το οποίο είχε πολλές προσδοκίες ο Γιάννης Λάτσιος. Την ίδια ώρα επικρατεί περίσκεψη για το κόστος των αγώνων του Europa League (ΠΑΟ, ΑΕΚ) και τα έσοδα που φέρνει, αλλά η TEAM φέρεται να ξεκαθάρισε πως δεν θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία.

RΙδιαίτερα αυξημένα δίνονται από την AGB τα νούμερα για τους τηλεθεατές της πρωινής ζώνης. Κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας, περισσότεροι από 1.300.000 τηλεθεατές παρακολουθούν τηλεόραση το πρωί. Ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος και εξηγεί τον έντονο ανταγωνισμό ανάμεσα στα πρωινάδικα, ενημερωτικά και ψυχαγωγικά. Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι η εμμονή στο ποσοστό του νεανικού κοινού, αφού οι νέοι σε ηλικία βλέπουν πολύ λιγότερη τηλεόραση το πρωί.
RΜε τις υπογραφές εννέα εργαζομένων κυκλοφόρησε κείμενο πρωτοβουλίας για την ΕΤ-3, με τίτλο «Για μια ανοιχτή δημόσια τηλεόραση», με το οποίο δηλώνουν πως το τρίτο κρατικό κανάλι 33 χρόνια μετά την ίδρυσή του το στοιχειώνει η «βαριά σκιά του κομματικού κράτους. Ο έλεγχος του ενημερωτικού κυρίως προγράμματός της είναι ασφυκτικός και κατά το μάλλον ή ήττον τις επιτελικές της θέσεις καταλαμβάνουν άτομα εξαργυρώνοντας κομματικά ένσημα του κυβερνώντος κόμματος και οι “ημέτεροι” αυτών». Αναρωτιούνται αν η ΕΡΤ μπορεί να υπηρετεί το δημόσιο αγαθό μιας ανοιχτής δημοκρατικής κουλτούρας όταν «τα τελευταία χρόνια, εκτός από την προώθηση της κυβερνητικής προπαγάνδας με νέες μορφές, φάνηκε να προσχωρεί στην εμπορική κουλτούρα του ανταγωνισμού, που τρελαίνεται, άγεται και φέρεται από τα μηχανάκια της AGB». Τέλος, οι ίδιοι προτείνουν πλαίσιο
αναβάθμισης στην ΕΤ-3.
RΝτιρεκτίβα να δίνουν τα ρεπορτάζ τους και στο ραδιόφωνο Θέμα FM δόθηκε στους συντάκτες της κυριακάτικης εφημερίδας, χωρίς καμία σαφή απάντηση των στελεχών για το αν θα αμειφθούν γιʼ αυτό. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, σε ορισμένους ειπώθηκε πως, αν είναι καλοί, θα εξεταστεί το ζήτημα της αμοιβής. Είναι φανερό πως δεν υπάρχει κανείς από τις επαγγελματικές ενώσεις για να θέσει κάποιους έστω ελάχιστους όρους στην εργασία.
RΚαι καθημερινή εφημερίδα από το «Θέμα». Σύμφωνα με το «Ποντίκι», η ομάδα του «Θέματος» μετά τον Θέμα 9,89, σχεδιάζει και ημερήσιο κουτσομπολίστικο φύλλο. Από την άλλη πλευρά –και εδώ πρόκειται για ακόμη πιο σοβαρή εξέλιξη– προετοιμάζεται για την άνοδό της στο Μεγάλο Κανάλι, από την επόμενη σεζόν.

RΕυθύνες στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ επιρρίπτουν με δημόσια επιστολή τους οι συμβασιούχοι που βρίσκονται στο κενό. Πρόκειται για εργαζομένους κάθε ειδικότητας των οποίων η ανανέωση της σύμβασης πάγωσε με απόφαση της διοίκησης, τη στιγμή που, όπως καταγγέλλουν, έχει προχωρήσει η υπογραφή συμβάσεων σε «δικά του παιδιά». Το επιχείρημα του προέδρου, από την άλλη, είναι ότι δεν μπορεί να δεσμεύσει τη νέα διοίκηση με τα προγράμματα και τις εκπομπές που θα εγκρίνει ο ίδιος. Όπως σημειώνεται στην επιστολή, τα προγράμματα της ΕΤ-1, της ΝΕΤ και της ERT Sat που ήταν να ξεκινήσουν στις 12 Οκτωβρίου είναι μετέωρα, σε αντίθεση με τις «καθημερινές εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση αλλά και τις εβδομαδιαίες ενημερωτικές που ξεκίνησαν «στα μουλωχτά και βγαίνουν χωρίς το απαραίτητο και προβλεπόμενο προσωπικό, ενώ απασχολούν μέχρι και προσωπικό χωρίς συμβάσεις. Τα προσχήματα κρατήθηκαν μόνο σε όσες εκπομπές στηρίζονται αποκλειστικά σε συμβασιούχους, που δεν ξεκίνησαν καν». Αποδίδουν την κατάσταση αυτή στα «διαπραγματευτικά παιχνίδια του απερχόμενου προέδρου Χρήστου Παναγόπουλου, που φεύγοντας θέλει να αφήσει μια καταρρέουσα ΕΡΤ, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές». Σε ερώτηση γνωστής δημοσιογράφου για το τι θα γίνει με τις εκπομπές που εκκρεμούν και με τις συμβάσεις, ο πρόεδρος απάντησε: «Ελάτε να κάθεστε. Τι σας ενοχλεί;».
RΑλλαγή για το Βαλκάνια TV της Θεσσαλονίκης, η συχνότητα του οποίου κατοχυρώθηκε στην πόλη για την εκπομπή του μουσικού MTV+.

RΑποχώρησε από την εταιρεία News1 Εταιρεία Εκδόσεων ΕΠΕ ο Γιώργος Καλοφωλιάς, γιος του εκδότη της «Εξπρές» και προέδρου της ΕΙΗΕΑ. Ο Γ. Καλοφωλιάς πούλησε τα 700 εταιρικά μερίδια που κατείχε, έναντι ποσού 21.000 ευρώ, στην Αμαλία-Αλίντα Καλοφωλιά. Έτσι, πλέον η εκδότρια κ. Καλοφωλιά κατέχει 1.400 μερίδια, αξίας 42.000 ευρώ, η οικοκυρά Dashurie Mecuru 2.000 μερίδια αξίας 60.000 ευρώ και ο φοιτητής Χρήστος Σκάνδαλος 600 μερίδια αξίας 18.000 ευρώ. Η ύπαρξη της εταιρείας έγινε γνωστή και στο δικαστήριο στις αρχές του καλοκαιριού, όταν οι εργαζόμενοι στην «Εξπρές» διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους. Η ΕΣΗΕΑ μέσα στην εβδομάδα πραγματοποίησε και δεύτερη 48ωρη απεργία.
ξΠήραν φωτιά τα τηλέφωνα για το σόου του Γιούρι Γκέλερ στην αναζήτηση διασήμων για το κοινό! Κανάλι και παραγωγή, θέλοντας να ακολουθήσουν το πρότυπο του σόου, άρχισαν να τηλεφωνούν σε διάφορους τηλεοπτικούς αστέρες με μια πρόταση: να καθίσουν στο στούντιο ως κοινό του νέου μάγου της τηλεόρασης. Το κοινό, σύμφωνα με το κόνσεπτ, θα μετέχει ενεργά στην εκπομπή και γι’ αυτό ζητούνται οι σταρ που θα υπνωτιστούν ή θα λυγίσουν κουτάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες απαντήσεις στον ΑΝΤ1 από διάσημους άλλων τηλεοπτικών καναλιών ήταν αρνητικές. Τις κενές θέσεις στο κοινό θα καλύψουν φυσικά τα αστέρια του καναλιού από τις εκπομπές και τις σειρές του.
ξΕξηγήσεις ζητούνται από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ για την είσπραξη του αγγελιόσημου τόσο για τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο όσο και για τα χρέη που έχουν σ’ αυτό δημόσιοι οργανισμοί. Στο επίκεντρο της νέας διαμάχης βρίσκεται ο ΟΠΑΠ, ο οποίος με έγγραφό του μονομερώς έχει υπολογίσει το χρέος του στο ΕΤΑΠ για αγγελιόσημο στα 11,4 εκατομμύρια ευρώ και με επιστολή του στο Ταμείο ζητά τη διευθέτηση του ζητήματος.
RΗ διαμάχη μεταξύ ΟΔΠΕ και ΕΠΟ και ο απόηχος των αγώνων ΠΑΟ – ΠΑΟΚ και Άρης – ΑΕΚ θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 23.00, στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky «Η ΔΙΚΗ», την οποία παρουσιάζει ο Κυριακός Θωμαΐδης. Ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι ο πρόεδρος της ΟΔΠΕ, Μπάμπης Μοιραδωράκης, και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών Σωτήρης Βοργιάς.
RΚυκλοφόρησε το νέο τεύχος (25ο κατά σειρά) του τριμηνιαίου πολιτιστικού περιοδικού «Δευκαλίων ο Θεσσαλός», του οποίου διευθυντής είναι ο Θάνος Κ. Αθανασόπουλος.
Όποιος θέλει να το αποκτήσει, μπορεί να τηλεφωνήσει στο 210 2019555.

RΝέο «μπουκέτο» τηλεοπτικών σταθμών με εξειδικευμένα προγράμματα σχεδιάζει να υλοποιήσει η εταιρεία EMS, συμφερόντων Περικλή Κατσιούλια, μετά την πώληση του 16% που κατείχε στην On Productions σε διεθνές fund. Η εταιρεία του, που μετέχει με 49% και στο Fox Life, το οποίο παρέχει κανάλια σε Nova, On Telecoms και OTEConn-x TV, σχεδιάζει να φέρει στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα θεματικά κανάλια που έχει στην κατοχή της η Fox International, αλλά και να προσφέρει σε πλατφόρμες «μπουκέτο» ελληνικών καναλιών. Σ’ αυτό προγραμματίζεται να υπάρχει το Blockbuster TV, σταθμός με ελληνικές ταινίες, ενημερωτικό κανάλι σχολιαστών (!), Shop TV, το Κανάλι του στοιχήματος, δύο νέα μουσικά κανάλια, σταθμός με ταινίες πορνό, καθώς και 7 περιφερειακά κανάλια της χώρας.


Σχολιάστε εδώ