Το Μακεδονικό πάλι στο προσκήνιο

Την ώρα που ο κ. Βγενόπουλος Ανδρέας ανακοίνωνε τη δημιουργία Μακεδονικών Αερογραμμών, και μπράβο του για την πρωτοβουλία αυτή, ήρθε ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός πλέον της Ελλάδας, να μας αναγγείλει, μέσω των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, την υποβάθμιση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης σε Γενική Γραμματεία.
Είναι νωπή ακόμη στη μνήμη μου η συνέντευξη που έδινε στο Κανάλι 10 ο καθηγητής κ. Κιτσίκης για τη δημιουργία ανεξάρτητου «μακεδονικού κράτους» ως αντίποινα για το South Stream, μια ιδέα που, σύμφωνα με τα ιστορικά ντοκουμέντα, ήκμασε το πρώτον επί Αδόλφου Χίτλερ. Το κράτος αυτό βέβαια θα συμπεριλάμβανε το Pirin της Βουλγαρίας και τα Σκόπια.
Να όμως που η ιστορία ίσως ανατρέψει τα σχέδια του ξένου παράγοντα. Στις πρόσφατες ανασκαφές που έγιναν από γάλλους αρχαιολόγους στο Αφγανιστάν αναδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι οι Μακεδόνες τότε του Μεγάλου Αλέξανδρου και οι Έλληνες είχαν ένα αδιαφιλονίκητο κοινό στοιχείο: Μιλούσαν ελληνικά. Όποιος αμφιβάλλει ας πάει στο Μουσείο του Μανχάιμ της Γερμανίας.Θα είναι ανοιχτά μέχρι και τον Φλεβάρη του 2010.
Δ. Μπρόβας
Διπλ. Μηχ. Μεταλλείων
Αθήνα


Σχολιάστε εδώ