στα Ενδότερα των ομάδων

=«Εγώ που ήμουνα θεός, θα φύγω τώρα σαν τρελός, απόκληρος και πικραμένος. Εγώ ο ξένος, εγώ ο ξένος», τραγουδούσε κάποτε ο μεγάλος Στράτος Διονυσίου. Προφανώς ο Ότο Ρεχάγκελ αγνοεί το «Εγώ ο ξένος», αλλά ο στίχος που προαναφέραμε αποτυπώνει ανάγλυφα το κλίμα για την παρουσία του στην εθνική ομάδα.
=Θεός ήταν για τους Έλληνες ο γερμανός τεχνικός μετά τον άθλο του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Μέσα σε μια πενταετία, όμως, έχει μετατραπεί σε έναν ξένο, ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική για ορισμένες, ομολογουμένως τρελές, επιλογές του.
=Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην εθνική ομάδα, ο Ρεχάγκελ έχασε και την εκτίμηση των παικτών. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι, όπως ο Πατσατζόγλου, που εξακολουθούν να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον «Όθωνα», αλλά συνολικά η αποδοχή του εντός των αποδυτηρίων απωλέσθη, όπως οι βαλίτσες στα αεροδρόμια.
=Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην τελική ευθεία για την καριέρα του Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Είτε ληφθεί η απόφαση για το διαζύγιο μετά τα μπαράζ είτε μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εάν ταξιδέψει η Εθνική στη Νότιο Αφρική.
=Στην ΕΠΟ, πάντως, υπάρχουν αρκετοί σύμβουλοι που ασκούν πιέσεις στον Σοφοκλή Πιλάβιο να επισπεύσει τις διαδικασίες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, όμως, επικαλείται τον όρο στο συμβόλαιο του Γερμανού με πρόβλεψη για εξάμηνη επέκταση της θητείας σε περίπτωση πρόκρισης στα τελικά.
=Στους υποψήφιους αντικαταστάτες του Ρεχάγκελ προστέθηκε και το όνομα του Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος, πάντως, συγκεντρώνει λιγοστές πιθανότητες να πάρει τη δουλειά.
=Όχι γιατί εργάζεται στον ΠΑΟΚ, αλλά διότι είναι μετρημένοι οι υποστηρικτές του. Οπότε ακόμα και αν τον θέλει ο Πιλάβιος, που δεν ισχύει κάτι τέτοιο, η εισήγηση θα μείνει απλώς… σκέψη.
=Αναφέρθηκα στον «Δικέφαλο» του Βορρά και θυμήθηκα τις φήμες που αποτυπώνονται σε αρκετές αθλητικές εφημερίδες με τη μορφή παρασκηνίων για όσα συνέβησαν από τις αρχές Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Τα περισσότερα παρασκήνια, βέβαια, είναι ήξεις αφίξεις.
=Αποφεύγουν, δηλαδή, να πουν τα πράγματα όπως φτάνουν στα αυτιά των δημοσιογράφων από τη φημολογία που σέρνεται στην Τούμπα. Προφανώς για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες, διότι η πόλη είναι μικρή και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.
=Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, την καθοριστική βολή στον Θοδωρή Ζαγοράκη έριξε ένας οργανωμένος οπαδός. Άλλοι λένε από τους Αμπελόκηπους, κάποιοι από τον Εύοσμο και ορισμένοι δείχνουν προς τη Νεάπολη.
=Από τη συνάντηση με τον συγκεκριμένο οπαδό αποφάσισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ κι έριξε οριστικά μαύρη πέτρα πίσω του. Τι μπορεί να ειπώθηκε το γνωρίζουν μόνο οι δύο τους.
=Ακούγονται, όμως, διάφορα για βαριές εκφράσεις και από τις δύο πλευρές. Φημολογία που δικαιολογεί την ξαφνική παραίτηση του Ζαγοράκη, διότι το πρόβλημα με την πυραμίδα, στην οποία είχε επενδύσει τα χρήματά του, ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό.
=Γενικώς η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη είναι βαριά! Εμείς τα λέγαμε από το καλοκαίρι και επιβεβαιωνόμαστε σε καθημερινή βάση με όσα συμβαίνουν.
=Το κακό είναι ότι ανέβηκε η θερμοκρασία και στην Αθήνα. Κάποιοι, μάλιστα, φοβούνται νέα έξαρση της βίας με αφορμή αθλητικά γεγονότα.
=Όπως φοβούνται οι διαιτητές μήπως στηθεί βιομηχανία μηνύσεων μετά την κατάθεση μίας εις βάρος του Τάσου Κάκου από αθηναίο δικηγόρο για τα λάθη στον αγώνα της ΑΕΚ στην Ξάνθη. Οι διαιτητές και οι παράγοντες του χώρου δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν στέκουν νομικά τέτοιες ενέργειες.
=Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποιος δικαστής και να βγάλει μια απόφαση που θα προκαλέσει αντιδράσεις. Διότι σε περίπτωση που καταδικαστεί ένας διαιτητής, τότε όλοι θα σπεύδουν να μηνύσουν τον επόμενο και θα γίνεται χαμός σε όλα τα ματς.
=Έχει βουίξει η πιάτσα ότι η σύμπλευση σχεδίων Γιάννη Κουράκη και Απόστολου Παπουτσάκη για την κατασκευή γηπέδου του Εργοτέλη θα επιφέρει τη μεταγραφική συνεργασία των δύο ομάδων. Πώς; Με τη μετακόμιση του Πάτρικ Ογκουνσότο από το Παγκρήτιο στο Γεντί Κουλέ.
=Ο Νιγηριανός πήρε τελευταία χρόνο συμμετοχής από τον Καραγεωργίου. Αλλά με την περίοδο φόρμας που διανύουν Μπούντιμιρ και Βερπακόφσκις, σε συνδυασμό με την παρουσία του Λεάλ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει θέση ο
Ογκουνσότο.
=Στον ΟΦΗ, όμως, θα είναι άρχοντας. Γι’ αυτό, άλλωστε, ζητούσε να μεταγραφεί εκεί ο Αφρικανός.
=Μετά τη συμφωνία για το γήπεδο, φαίνεται ότι έφτασε η ώρα. Ή καλύτερα πλησιάζει ο Γενάρης για τη μεταγραφή, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά τον ΟΦΗ στην προσπάθειά του για επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.
=Το τρένο, πάντως, φαίνεται χαμένο για την ομάδα του Ηρακλείου. Σε αυτό έχουν ανέβει, σύμφωνα με όσα ακούγονται, ο Πανσερραϊκός, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Κέρκυρα.
=Γκαραντί δίνουν τη συγκεκριμένη τριάδα όλοι οι γνώστες της κατηγορίας. Προσωπικά έχω μία επιφύλαξη για τους Βολιώτες, διότι ακούω ότι μπορεί να ασκηθεί πίεση στον Μπέο για διάφορα θέματα και συνεπώς ενδέχεται να του δημιουργήσουν μπελάδες.
=Τρέλανε τον κόσμο ο Ρέμος με τα πριμ που έδωσε στον Ηρακλή. Εκεί που όλοι τον θεωρούσαν… φευγάτο, ο πρόεδρος του «Γηραιού» φώναξε «παρών» και έδειξε ότι τουλάχιστον έως το τέλος της σεζόν θα παραμείνει στις επάλξεις.
=Κυρίως, όμως, ανέδειξαν τις φιλοδοξίες του, που φτάνουν έως την Ευρώπη. Κάτι που είχε επισημάνει στο ρεπορτάζ του ο διπλανός.
=Στον ΠΑΟΚ και στον Άρη, πάντως, βγήκαν αμέσως τα… καρφιά. Με ειρωνικά σχόλια για τον πρόεδρο του Ηρακλή.
=«Και ο Θανόπουλος τάζει πριμ πριν από κάθε μεγάλο παιχνίδι της ΑΕΚ, αλλά ποτέ δεν τα δίνει. Το ίδιο κάνει και ο Ρέμος. Τάζει εκ του ασφαλούς ότι δεν θα χρειαστεί να τα πληρώσει», λένε σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και Τούμπα.
=Αυτό με τον Θανόπουλο, πάντως, είναι κωμικοτραγικό. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να μην τον παίρνει στην πλάκα.
=Εδώ που τα λέμε, πάντως, δεν έχουν και μεγάλο άδικο όσοι του κάνουν επιθέσεις. Διότι οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα τα βροντούσε και θα έφευγε εάν τον χαρακτήριζαν οι εργοδότες του «αποτυχημένο υπάλληλο» και άκουγε από την πλειοψηφία των μετόχων ότι «δεν θέλουν να διατηρούν επικοινωνία μαζί του».
=Ο Θανόπουλος, όμως, παραμένει στην προεδρία της ΑΕΚ. Λες και θεωρεί ότι όσα του αποδίδουν καθημερινά είναι τα… απόνερα της βροχής.


Σχολιάστε εδώ