ο δαίμονας των δημαρχείων

Τα πράγματα πλέον αγριεύουν! Αν σκεφθεί μάλιστα κανείς τα νέα δεδομένα στην κεντρική πολιτική σκηνή (νέα εποχή για το ΠΑΣΟΚ, υπό αναδιοργάνωση η ΝΔ), από όπου θα πηγάσει και το χρίσμα για τους εκλεκτούς, εύκολα διαπιστώνει τη σημασία των εκλογών στην αυτοδιοίκηση.
QQQ Και ξεκινάμε με τους «συντροφικούς» εμφύλιους, ιδιαίτερα σε δήμους που εξουσιάσουν γαλάζιες παρατάξεις, καθώς η φαγωμάρα στα κεντρικά του κόμματος δείχνει να είναι… κολλητική και στα αυτοδιοικητικά στελέχη. Στα μαχαίρια, λοιπόν, είναι ο δήμαρχος της Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και μέλος της παράταξης της πλειοψηφίας, Βλάση Σιώμο. Τελευταία δείχνει τάσεις αυτονόμησης, αποβλέποντας, όπως ακούγεται, σε κάτι… διαφορετικό. Μάλιστα, βαριές κουβέντες αντάλλαξαν οι δύο άντρες σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν ο δήμαρχος κάλεσε δημόσια τον κ. Σιώμο να ανεξαρτητοποιηθεί εάν νιώθει ότι δεν ανήκει στην παράταξή του. Η απάντηση στον δήμαρχο ήταν: «Φεύγα εσύ, να πας στα γίδια όπου έβοσκες»! Η κατάσταση ξέφυγε, συνέχισαν οι δύο τη λογομαχία, ενώ στη μέση μπήκαν οι κομματικές καταβολές του καθενός αλλά και… τα ρουσφέτια που έχουν κάνει. Αυτός κι αν είναι πολιτικός πολιτισμός…
QQQ Αλλά και στα νότια του Λεκανοπεδίου το κλίμα δεν είναι καλύτερο. Ενδοπαραταξιακές κόντρες σημειώθηκαν για ακόμα μια φορά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Γλυφάδας, όταν ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Σπύρος Βαμβακερός ζήτησε επιτακτικά να καθαιρεθεί από το δημοτικό συμβούλιο η συνάδελφός του και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΑΠ Μαίρη Αργυροπούλου, λόγω των συχνών απουσιών της από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου, κάτι που, σύμφωνα με τον Βαμβακερό, οδηγεί σε έκπτωση. Οι κακές γλώσσες, βέβαια, λένε άλλα: Ότι δηλαδή η κ. Αργυροπούλου, η οποία είναι υπεύθυνη για την υπαίθρια διαφήμιση στην πόλη, έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος πολύ γνωστής διαφημιστικής εταιρείας και υπάρχει ηθικό «ασυμβίβαστο». Αν αληθεύει αυτή η φήμη, τότε ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρόπουλος πρέπει να παρέμβει…
QQQ Μπλόκο της Νομαρχίας Αθηνών στην ανέγερση ενός νέου πολυχώρου (έτσι λένε τώρα τα μπουζούκια) που ήδη έχει αρχίσει να σηκώνεται επί της Ιεράς Οδού. Το νομαρχιακό συμβούλιο, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφάσισε να μην εγκρίνει τη μελέτη των περιβαλλοντικών όρων δόμησης του εν λόγω κτιρίου, με το σκεπτικό ότι οι νόμοι που διέπουν πλέον την περιοχή δεν επιτρέπουν άλλους χώρους με χρήσεις ζωντανής μουσικής. Όπως ακούστηκε πάντως, έχει δοθεί άδεια από την Πολεοδομία, όχι όμως σύμφωνα με τη νομοθεσία, που προβλέπει το αντίθετο.
QQQ Και μια και μιλάμε για τη Νομαρχία Αθηνών: Κανονικά στη θέση της νομαρχιακής συμβούλου θα μείνει η νεοεκλεγείσα με το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Δράμας Χαρούλα Κεφαλίδου. Βέβαια θα παραιτηθεί από τις επιτροπές και όποιες θέσεις ευθύνης και διοίκησης κατείχε, έχοντας πλέον ρόλο μόνο στο συμβούλιο.
QQQ Με σημαντική συμμετοχή ενεργών πολιτών πραγματοποιήθηκε η 4η εξαιρετικής σημασίας εκδήλωση-συζήτηση του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ), με εισηγητές τρεις εξέχουσες προσωπικότητες που παρουσίασαν τη θεματική ενότητα «Ευρωπαϊκή Ένωση, όργανα και λειτουργίες αυτών» μέσα
από το δικό τους φάσμα εμπειριών και τοποθετήσεων. Τον συντονισμό της συζήτησης-ομιλίας είχε ο πρόεδρος του ομίλου Θεόδωρος Γεωργάκης, δικηγόρος παρ’
Αρείω Πάγω, πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης, γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων και του θεσμικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
QQQ Η Κίνηση Πολιτών του Κέντρου της Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.) προς άρση κάθε παρεξήγησης, ξεκαθαρίζει ότι οι σκοποί της είναι οι εξής:
1. Εξομάλυνση της κοινωνικής και
εμπορικής λειτουργίας του κέντρου της πόλης.
2. Η αντιμετώπιση σε θεσμικό επίπεδο του προβλήματος της εμπορίας ναρκωτικών, της παιδικής πορνείας και της καθημερινής εγκληματικότητας.
3. Εξανθρωπισμός της καθημερινής μας ζωής στο κέντρο της πόλης.
4. Συνεργασία με τη δημοτική αρχή και ενεργοποίησή της για καλύτερη καθαριότητα και φωτισμό των δρόμων, επισκευή πεζοδρομίων, αναδιαμόρφωση της πλατείας Ομονοίας κ.λπ.
Η Κίνηση Πολιτών του Κέντρου της
Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.) διευκρινίζει ότι δεν
έχει καμία πολιτική θέση ή τοποθέτηση
και αυτονόητα υποστηρίζει την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

***

QQQ Το κοινωνικό πρόσωπο αποδεικνύει με πράξεις για τους εργαζόμενους στον Δήμο Αμαρουσίου ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.
Ο δήμαρχος αξιοποίησε το γεγονός ότι το Μαρούσι αποτελεί την έδρα των μεγαλύτερων ιδιωτικών ομίλων Υγείας της χώρας. Και εξασφάλισε, μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας που υλοποιεί σε συνεργασία με έναν από αυτούς τους ομίλους, τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και στα μέλη των οικογενειών τους, να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε μια σειρά από ιατρικές επισκέψεις και ετήσιες προληπτικές εξετάσεις.


Σχολιάστε εδώ