Ξεκούρδιστη ορχήστρα

Σαν ξεκούρδιστη ορχήστρα κινούνται οι υπουργοί και οι υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ, περιμένοντας να καθοριστούν οι αρμοδιότητές τους. Μέχρι να υπογραφούν τα αντίστοιχα Προεδρικά Διατάγματα, κοιτάζουν να κλείσουν «τρύπες», να δουν φακέλους με εκκρεμότητες, να στελεχώσουν τα γραφεία τους, να τα επιπλώσουν, να μιλήσουν με συναδέλφους τους για να ξεκαθαρίσουν τι κάνει ο ένας και ο άλλος, γιατί με το μπέρδεμα ευθυνών και τις αλληλοεπικαλύψεις δεν μπορούν να εργαστούν, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν.
Η Λούκα Κατσέλη λ.χ., εξαιτίας της εμπλοκής του Λιμανιού, επικοινωνεί πολλές φορές την ημέρα με το πρωθυπουργικό γραφείο για να ρωτήσει αν οι δικές της αρμοδιότητες εμπλέκονται ή αλληλεπικαλύπτονται με εκείνες του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα ή του υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο Νίκου Σηφουνάκη.
Το «μπάχαλο» θα συνεχιστεί και αφού ξεκαθαριστεί η νέα δομή του κράτους και, θα γίνει πολύ χειρότερο γιατί, με τις αλλαγές θα αναγκαστούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο να αλλάξουν τομείς εργασίας, πόστα σε υπουργεία και διευθύνσεις και αντικείμενο εργασίας, ακόμα και να μετακομίσουν σε άλλο κτίριο.
Όλα αυτά μόνο πονοκέφαλο προκαλούν στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων. Ούτε που θέλουν να σκέφτονται τι τους επιφυλάσσει η απόφαση του πρωθυπουργού για τις αλλαγές αυτές. Καθημερινές οι κόντρες μεταξύ υπουργών για το ποια ευθύνη έχει ο ένας και ποια ο άλλος. Τα ίδια φαινόμενα παρατηρούνται στα οικονομικά υπουργεία, καθώς και στα λεγόμενα παραγωγικά, αλλά και σ’ εκείνα που έχουν σχέση με την κοινωνική πολιτική.


Σχολιάστε εδώ