«Νεκρά» μέλη τρομοκρατικών ομάδων άνοιξαν το στόμα τους

Κι αυτό συνέβη -όπως αποκαλύπτεται τώρα- μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής στα Πατήσια. Έγκλημα που προκάλεσε σοβαρά ρήγματα στους κόλπους των τρομοκρατών, κάποιοι από τους οποίους αντέδρασαν σε αυτές τις πρακτικές, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός ομάδων και έτσι να «ανοίξουν κάποια στόματα».
Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ (που ενεργούν από κοινού, μέσω ομάδος-συνδέσμου) υπάρχουν πολύ σοβαρά στοιχεία, που όμως δεν ενεργοποιούν προς το παρόν συλλήψεις, γιατί:
= Αναμένονται περισσότερες και προπαντός ουσιαστικότερες πληροφορίες, οι οποίες και διευρύνονται με τις παρακολουθήσεις, που γίνονται συνεχώς στενότερες, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τη βασική τρομοκρατική οργάνωση.
Γι’ αυτά και για κάποια επιπλέον σοβαρότερα στοιχεία ενημερώθηκε λεπτομερώς την εβδομάδα που πέρασε ο νέος αρμόδιος υπουργός για θέματα εσωτερικής ασφάλειας (Προστασίας του Πολίτη) κ. Χρυσοχοΐδης, που σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις με στενούς συνεργάτες του, θέλοντας σε πρώτη φάση να προχωρήσει χωρίς θόρυβο σε εκτεταμένες αλλαγές και σε αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής, δημιουργώντας στους κόλπους της ατύπως «Ειδική Ομάδα Κρούσης», η οποία και θα αποτελεί την αιχμή του αντιτρομοκρατικού δόρατος.
Ταυτόχρονα αναβαθμίζεται η εμπλοκή των ξένων (Σκότλαντ Γιαρντ) με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς και μέσων που θα ενισχύουν την αξιοποίηση των τεχνικών αντιμετώπισης τέτοιων οργανώσεων, οι οποίες επιδιώκουν τώρα να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ευέλικτο αντάρτικο πόλεων, στα πρότυπα παρόμοιων ξένων ομάδων.
Είναι πλέον πέρα από κάθε αμφιβολία για τις ελληνικές αρχές ασφαλείας το γεγονός ότι βασικοί πυρήνες αυτών των τρομοκρατικών ομάδων συνδέονται άμεσα με ξένους, από τους οποίους παίρνουν τόσο «τεχνογνωσία», όσο και υλικά (κυρίως εκρηκτικές ύλες) και μεθόδους χρήσεως για πιο αποτελεσματικά πλήγματα, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τις Αρχές, οι οποίες προβλέπουν εντατικοποίηση της δράσης και κυρίως πιο αδίστακτα κτυπήματα, με στόχο την πρόκληση μεγάλης αναταραχής και σύγχυσης στους πολίτες.
Γι’ αυτό κι εντείνονται όσο ποτέ πριν τα μέτρα τόσο σε περιοχές όσο και στην περιφέρεια, όπου για πρώτη φορά παρατηρούνται οργανωμένες κινήσεις κάποιων ομάδων, οι οποίες κατευθύνονται από το ίδιο μεν κέντρο, αλλά θεωρούνται μικρότερης σημασίας, με περισσότερο αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα και δράση.


Σχολιάστε εδώ