ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Κατ’ αρχάς η κ. Ευτέρπη Νικολοπούλου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της ΤΟ ΠΑΣΟΚ στο Αʼ Διαμέρισμα, σε επιστολή που μας έστειλε επισημαίνει:

«Ουδέποτε η οργάνωση τοποθέτησε μόνη της εκλογικούς αντιπροσώπους. Αντιθέτως εστάλησαν κατάλογοι στη Νομαρχιακή Επιτροπή και η Νομαρχιακή Επιτροπή, χωρίς να ενημερώσει, ως όφειλε, την τοπική οργάνωση τοποθέτησε τους εκλογικούς αντιπροσώπους όπως ήθελε.

Για το συγκεκριμένο επεισόδιο, που έλαβε χώρα στο 140ό εκλογικό τμήμα, ο συγκεκριμένος εκλογικός αντιπρόσωπος ήταν νόμιμα διορισμένος, με διορισμό υπογραφής της νομικής υπηρεσίας των κεντρικών του ΠΑΣΟΚ και εις γνώση της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ήταν δε εκεί από το μεσημέρι.

Στις 17.30 ο εκλογικός αντιπρόσωπος, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή σας, παραπονέθηκε έντονα ότι δέχθηκε ύβρεις από συγκεκριμένο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής για να αποχωρήσει από το εκλογικό τμήμα. Πήγα να δω τι γίνεται και μέσα σε πέντε λεπτά κατέφθασε υποψήφιος βουλευτής με δέκα ανθρώπους και άρχισαν να με προπηλακίζουν. Εγώ φοβήθηκα και αποχώρησα, όπως αποχώρησε και ο νόμιμος εκλογικός αντιπρόσωπος, γιατί κι αυτός φοβήθηκε.

Με τον συγκεκριμένο υποψήφιο είχαμε κι άλλα τέτοια περιστατικά και σε άλλα εκλογικά τμήματα».

Εμείς δεν αμφισβητούμε αυτά που αναφέρει η κ. Νικολοπούλου, αλλά θα της επισημάνουμε ότι στο συγκεκριμένο δημοσίευμα υπάρχουν κι άλλα θέματα στα οποία αποφεύγει να αναφερθεί. Και βέβαια πιστεύουμε ότι οφείλει να κατονομάσει τον τραμπούκο -κατά δήλωσή της- υποψήφιο που προπηλάκιζε εκλογικούς αντιπροσώπους. Εμείς αυτό που γνωρίζουμε το αναφέρουμε επώνυμα. Αφού υπήρξε και η ίδια θύμα τραμπουκισμού, γιατί δεν αναφέρει τον τραμπούκο;

// Παρέμβαση είχαμε όμως και από τον ίδιο τον Δημ. Καρύδη που μας είπε ότι οι αντιπρόσωποι που είχε προτείνει ο ίδιος ήταν δεν ήταν 45 και δεν είχε κανέναν λόγο να κάνει… λαθροχειρίες. Μας είπε όμως και κάτι άλλο. Ότι ο γιος του δεν το… έσκασε γιατί δεν τον κυνηγούσε κανένας και πως όλα ξεκίνησαν από τη μήνυση που υπέβαλε κατά του γιου του ο αντιπρόσωπος της ΝΔ. Τα γεγονότα όμως είναι διαφορετικά (και η αλήθεια βέβαια). Υπάρχει έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Καμινίων προς όλα τα Τμήματα Τάξης και Ασφάλειας, που αναφέρει ότι «ο Αλ. Καρύδης αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτόφωρου» και αναφορά του προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής που επισημαίνει ότι συνετάγη έκθεση προφορικής μήνυσης από τον ίδιο για την πράξη του Αλ. Καρύδη. Η ιστορία αυτή πάντως έχει πάρει τον δρόμο της και δεν βρίσκουμε λόγους να επανέλθουμε.

// Είναι που είναι… καθηλωμένο λόγω της απεργίας το λιμάνι, υπάρχει και το πρόβλημα με τις αρμοδιότητες του καταργηθέντος υπουργείου Ναυτιλίας, οπότε έχουν μείνει όλα… ακίνητα! Δεν λειτουργεί τίποτα, δεν κινείται τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα… ζωντανό στον χώρο τής εντός των τειχών ναυτιλίας. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά παράγοντες του πάλαι ποτέ ΥΕΝ την περασμένη εβδομάδα, «κοιτάμε σαν… χαζοί τα πλοία να μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι και περιμένουμε πότε θα εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα για να ξέρουμε πού ανήκουμε και ποιες είναι οι αρμοδιότητές μας»!

Τα Προεδρικά Διατάγματα μπορεί να τα περιμένουν κάποιοι ως… πανάκεια, ωστόσο κανένας δεν πιστεύει ότι θα δώσουν… λύσεις, γιατί το υπουργείο Ναυτιλίας λειτουργούσε καθετοποιημένα από τότε που ιδρύθηκε. Υπάρχει βέβαια διακλάδωση αρμοδιοτήτων και εξουσιών που δύσκολα θα μπορέσουν τα ΠΔ να τα ξεκαθαρίσουν.

Για να δούμε, τι θα γίνει τελικά. Θα βελτιωθεί η κατάσταση ή θα… μπλέξει ακόμα περισσότερο;

// Το μόνο σκέλος των τομέων του καταργηθέντος υπουργείου που λειτουργεί κανονικά είναι η… Frondex! Ίσως επειδή δεν ελέγχεται από τις ελληνικές αρχές αλλά από το Διευρωπαϊκό Κέντρο Προστασίας των θαλάσσιων σκαφών της ΕΕ. Την περασμένη Τετάρτη μάλιστα ελικόπτερα που ανήκαν στη δύναμη της Frondex ειδοποίησαν τουρκικά πλοία να απομακρυνθούν από την ελληνοτουρκική θαλάσσια μεθόριο γιατί αποτελεί τη συνοριακή γραμμή της ΕΕ. Αυτό δεν έγινε την περασμένη Τετάρτη για πρώτη φορά. Γίνεται πολλές φορές τελευταία, κάτι που δείχνει ότι οι ευρωπαίοι αξιωματικοί και κυβερνήτες πλωτών και εναέριων μέσων έχουν κατανοήσει πως το ελληνικό έδαφος είναι ευρωπαϊκό έδαφος και δεν αφήνουν τους Τούρκους να κάνουν τους λεονταρισμούς τους!

Η υπόθεση αυτή όμως, και συγκεκριμένα η Frondex, είναι αποτέλεσμα πολιτικής πρωτοβουλίας του καταργηθέντος υπουργείου και ειδικότερα του γενικού γραμματέα του στα αρμόδια κέντρα των Βρυξελλών. Αυτές τις πρωτοβουλίες ποιος θα της παίρνει τώρα; Το υπουργείο Οικονομίας;

// Έπειτα από προσπάθειες, πιέσεις, παραστάσεις και διαμαρτυρίες των συλλόγων γονέων, των συλλόγων διδασκόντων και των σχολικών επιτροπών προς κάθε αρμόδιο (δήμο, νομαρχία, υπουργείο), το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου αποφάσισε ομόφωνα την κάλυψη όλων των εξόδων που θα απαιτηθούν για τον εξαερισμό των αιθουσών των σχολείων της περιοχής.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου χαιρετίζει την απόφαση και επισημαίνει ότι ο κόσμος έχει τη δύναμη να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για μια παιδεία αντάξια της λαϊκής ανάγκης και όχι παιδεία της αγοράς και των δημοσίων σχέσεων…

// Αληθεύει ότι το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, που ασχολήθηκε με το θέμα των εργασιών επισκευών του δημαρχιακού μεγάρου Περάματος, αποδίδει ευθύνες τόσο στον τέως δήμαρχο Γ. Λαγουδάκο όσο και στον νυν δήμαρχο Γ. Γλύκα για παράνομες πληρωμές ύψους 1.350.000 ευρώ;

// Πού δουλεύει; Ή μήπως μας… δουλεύει; Η ερώτηση αφορά σε μεγαλοπαράγοντα του ΠΑΣΟΚ που αντί για επάγγελμα στην κάρτα του εμφανίζει μόνο την ιδιότητά του. Λέτε να είναι… ανεπάγγελτος;


Σχολιάστε εδώ