Καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ

Καμία πρόσληψη να μη γίνεται από κανέναν. Ούτε από υπουργούς, ούτε από προέδρους και διοικητές Οργανισμών και Τραπεζών που παραμένουν στον δημόσιο τομέα, ούτε από νομάρχες και δημάρχους, ακόμη και από πρωθυπουργικό γραφείο, εκτός από τον Φορέα – Ανεξάρτητη Αρχή ή οποιαδήποτε μορφή πάρει το δημιούργημα του Πεπονή, το ΑΣΕΠ. Κι όταν λέμε καμία πρόσληψη εννοούμε και τις προσλήψεις εποχικών, stage, μερικής απασχόλησης, συμβασιούχων οποιασδήποτε μορφής.

Έτσι θα κοπούν με το μαχαίρι και θα απαλλαγούν από τις πιέσεις και την ψηφοθηρία οι πολιτικοί. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι κατά κανόνα (πάντα με τις εξαιρέσεις) οι διορισμοί δεν σώζουν…

Απόδειξη ότι 200.000 συμβασιούχοι είχαν διορισθεί επί Σημίτη και κέρδισε τις εκλογές το 2004 ο Καραμανλής.

Ισχύει αυτό που είχε πει ο «Γέρος της Δημοκρατίας», ο Γεώργιος Παπανδρέου. Διορίζεις έναν και κάνεις έναν αχάριστο (τον διορισθέντα) και εννιά εχθρούς! Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς.

Ως προς την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, μπορούν να διασφαλισθούν αν η διαδικασία επιλογής (διαγωνισμός) γίνεται με τον θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων, έναν θεσμό που δεν έχει από κανέναν αμφισβητηθεί και χρόνια τώρα τον εμπιστεύονται οι πάντες. Και από τον πίνακα που θα προκύπτει θα μπορούν αμέσως (χωρίς να χρειάζονται ένα και δύο χρόνια) να καλύπτονται τα αιτήματα των υπηρεσιών για διάφορες ειδικότητες.

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης της λειτουργίας του ΑΣΕΠ θα πρέπει να προβλεφθεί και η κατάργηση των ρουσφετολογικών αποσπάσεων. Κι αν αυτό κριθεί ότι δεν μπορεί να γίνει, τότε θα πρέπει να υπάρξει όρος απαράβατος ότι δεν θα γίνεται απόσπαση αν ταυτόχρονα δεν καλύπτεται η θέση του υπαλλήλου που θα αποσπάται. Γιατί είναι γνωστό το φαινόμενο. Να εμφανίζεται π.χ. μια Νομαρχία ότι έχει καλυμμένες όλες τις οργανικές θέσεις στα χαρτιά και οι μισοί υπάλληλοι να έχουν αποσπασθεί και οι υπηρεσίες να μη μπορούν να δουλέψουν.

Στο χέρι του αρμόδιου υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση είναι να τολμήσει, για να πάψουν οι πολίτες να τρέχουν στους βουλευτές και στους υπουργούς να τους παρακαλάνε να διορίσουν τα παιδιά τους από τη στιγμή που θα ξέρουν ότι ισχύουν κανόνες για όλους και πλέον παράθυρα δεν υπάρχουν.


Σχολιάστε εδώ