Η υποστηριζόμενη από λυτούς και δεμένους Ντόρα

Δεν ανήκω, ως γνωστόν, στη Νέα Δημοκρατία και δεν έχω ψηφίσει ποτέ αυτό το κόμμα. Το εν λόγω γεγονός δεν με εμποδίζει, βέβαια, να κρίνω την ιστορική αυτή παράταξη και να αξιολογώ τα στελέχη της, όπως πράττω και για τους υπόλοιπους πολιτικούς σχηματισμούς άλλωστε. Η αξιολόγηση –εξυπακούεται– είναι υποκειμενική. Προσθέτω ότι ο κρίνων, ο οποιοσδήποτε κρίνων, είναι δέσμιος των προσωπικών του αντιλήψεων και εμπειριών, της ιδιοσυγκρασίας και ψυχοδομής του, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ. Πορεία αξιοπρεπή και πατριωτική.
Η τεράστια συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές, η εσπευσμένη δήλωση παραίτησης του Καραμανλή από την αρχηγία και η ευρύτατη διχόνοια που ενέσκηψε μεταξύ στελεχών, τέως και νυν βουλευτών, καθώς και υποψήφιων προέδρων, με τον Μεϊμαράκη να μαίνεται εκτός εαυτού και να εκτοξεύει μύδρους εναντίον τού ακόμα αρχηγού του και του Σιούφα –τον Σιούφα τον χαρακτήρισε… «καρτούν»!– έχουν καταστήσει τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση μπαίγνιο των σκυλιών.
Πάνω σε αυτό το αλληλοεξοντωτικό υπόβαθρο και με τους νεοδημοκράτες οπαδούς οργισμένους και αποπροσανατολισμένους θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Ένας πρόεδρος ο οποίος υποτίθεται ότι θα… ενώσει τις περισσότερες από τους υποψήφιους προέδρους υφιστάμενες φατρίες…
Την περασμένη Δευτέρα το βράδυ ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γιάννης Πολίτης και ο Γιάννης Πρετεντέρης είχαν καλέσει στις εκπομπές τους συνολικά πενήντα περίπου δημοσιογράφους και στελέχη της ΝΔ με κοινό θέμα τα της εκλογής νέου προέδρου του κόμματος. Κατά τις συζητήσεις φάνηκε σαφέστατα ότι πάνω από τα δύο τρίτα των συμμετασχόντων τάχθηκαν, έμμεσα ή άμεσα, υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη. Σημειώνω ότι ο Νίκος Κακαουνάκης, όταν η κουβέντα έφτασε στο ποιοι παρέσυραν τον Καραμανλή να επισπεύσει τις εκλογές και ακούστηκαν τα γνωστά ονόματα των κυρίων Σουφλιά και Λούλη, πετάχτηκε και είπε: «Και η Ντόρα, αλλά αυτή ξέρει να κρύβεται». (Το λεχθέν είναι κατά το ήμισυ σωστό. Κρύβεται επειδή την κρύβουν οι αμέτρητοι δημοσιογράφοι που την υποστηρίζουν σκανδαλωδώς.)
Υπάρχει και συνέχεια σʼ αυτά που ειπώθηκαν στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Όταν περί το τέλος ρωτήθηκε ποιον υποψήφιο πρόεδρο υποστηρίζει εκείνος, ο Κακαουνάκης απάντησε υπομειδιώντας (για να θολώσει τάχα τα νερά;): «Την Ντόρα. Πρώτα πρώτα γιατί είναι Κρητικιά κι ύστερα γιατί θα την κάνει σκόνη ο Γιώργος».
Δεν θα αναφερθώ στα όσα διαμείφθηκαν στις εκπομπές Πολίτη και Πρετεντέρη, διότι δεν μεταβάλλουν το γενικό συμπέρασμα. Ιδιαίτερα στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος ως προς αυτά που λέει τηρεί τα προσχήματα, ΕΝΑΣ μόνο είχε διαφορετική άποψη από όλους τους υπόλοιπους. Γεγονός που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ με βάση τις απόψεις που εκφράζουν, άμεσα ή έμμεσα, οι προσκεκλημένοι του.
Η κυρία Μπακογιάννη έχει την ιστορία της στη Νέα Δημοκρατία και τα πεπραγμένα της ως επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το ότι είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της αμερικανόπνευστης αντιπυραυλικής ομπρέλας πάνω από την Πολωνία και την Τσεχία, την ίδια εποχή που ο Καραμανλής διαπραγματευόταν σε φιλικότατες συναντήσεις με τον Πούτιν τους αγωγούς πετρελαίου και λίγο αργότερα φυσικού αερίου; Το ότι υπήρξε διαπρύσια προπαγανδίστρια του επαίσχυντου Σχεδίου Ανάν; Το ότι συναγελαζόταν με αξιωματούχους της Ουάσινγκτον και των Σκοπίων κατʼ ιδίαν για να βρεθεί αρεστή λύση στους σφετεριστές της Ιστορίας μας; Το ότι άφησε να φύγουν από την Ελλάδα πρώτα ο Χριστοφοράκος και ύστερα ο Καραβέλας, καθυστερώντας συνειδητά στην περίπτωση του τελευταίου την ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης; (Ας μην αναφέρουμε την… αγαστή συνεργασία της με την Ένωση Διπλωματών…)
Θα προσθέσω και κάτι ακόμα. Η κυρία Μπακογιάννη, παρά τις άριστες σχέσεις της με την ομόλογό της κυρία Κλίντον, δεν κατόρθωσε ούτε καν να καταργήσει τη βίζα για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι άφηνε να εννοηθεί, κομπάζοντας, ότι τη ρύθμιση αυτού του θέματος σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την είχε στο τσεπάκι της…
Προσωπικά, όπως και κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του, είμαι κατά της οικογενειακής ευθύνης. Δεν θα ισχυριστώ, δηλαδή, ποτέ πως για ό,τι έκανε ή ΔΕΝ έκανε ο πατέρας της ευθύνεται και η θυγατέρα του. Το μόνο που θα πω –και αυτό δεν αποτελεί ψόγο– είναι ότι τον διακαή πόθο του κ. Μητσοτάκη να δει την Ντόρα αρχηγό της ΝΔ ή και πρωθυπουργό τον υιοθέτησε και εκείνη και προετοιμάζεται από καιρό για τέτοιους ρόλους. Το ότι ο κ. Μητσοτάκης έβαζε τρικλοποδιές στον Καραμανλή δεν βαρύνει την κόρη του, όπως δεν τη βαρύνει επίσης η ρήση του πατρός της: «Τον Καραμανλή δεν θα τον έκανα εγώ ούτε υφυπουργό».
Η κυρία Μπακογιάννη είναι ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑ. Και όσοι την κατηγορούν, όπως η αφεντιά μου, ελπίζω να το πράττουν για τις δικές της ενέργειες και παραλείψεις.
Έρχομαι τώρα στα όσα διαδραματίστηκαν αυτές τις ημέρες. Θεωρώ εντελώς απαράδεκτο να συνεδριάζει ο κ. Σιούφας με τους δύο άλλους υποψήφιους –τον συμπαθέστατο κ. νομάρχη Θεσσαλονίκης δεν τον εκλαμβάνει κανείς ως αντάξιο διάδοχο του Καραμανλή– και η κυρία Μπακογιάννη, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα πήγαινε και εκείνη εκεί, εξεφώνησε ένα αιφνίδιο αρχηγικό διάγγελμα ενώπιον των τηλεοράσεων και απέστειλε εκ των υστέρων ένα σημείωμα δηλωτικό της υποψηφιότητάς της στον κ. Σιούφα.
Το τραγελαφικό είναι ότι ζητούσε να εκλεγεί πρόεδρος από το Έκτακτο Συνέδριο και τόνιζε ότι θα ήταν διατεθειμένη να επανεκλεγεί αργότερα με κάλπες από τη λαϊκή βάση του κόμματός της! (Πλην του εξ υφαρπαγής πλεονεκτήματος, τι θα συνέβαινε εάν η λαϊκή βάση εξέλεγε άλλον πρόεδρο;)
Τελικά αναγκάστηκε να συρθεί σε Τακτικό Συνέδριο το οποίο, διά τροποποιήσεως του Καταστατικού, θα ανοίξει τον δρόμο στη λαϊκή βάση της ΝΔ, ώστε εκείνη να αποφασίσει μέσω κάλπης ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος. Το περίεργο είναι ότι οι ίδιοι «νταβατζήδες» που υποστήριξαν με νύχια και με δόντια τον Γ. Παπανδρέου υποστηρίζουν τώρα μανιωδώς την κυρία Μπακογιάννη. Και ανακύπτει το ερώτημα: Δύο αμερικανόφρονες, που τα κόμματά τους ασκούν την ΙΔΙΑ οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, θα εναλλάσσονται στην εξουσία;


Σχολιάστε εδώ