Η εκλογή προέδρου στη Ν. Δημοκρατία

Οι ψηφοφόροι του κόμματος που ίδρυσε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πρέπει να εκλέξουν πρόεδρο, είτε είναι πολλοί είτε λιγότεροι, έναν πολιτικό ανώτερης ποιότητας, αντάξιο της μεγάλης δημοκρατικής και πατριωτικής παράταξης.
Το κόμμα της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς και του κοινωνικού φιλελευθερισμού, χωρίς τις υπερβολές του νεοφιλελευθερισμού ή των ξεπερασμένων τάσεων κρατικισμού, πρέπει να έχει πρόεδρο ο οποίος να διακρίνεται για το ήθος του, τον χαρακτήρα του, τον πατριωτισμό του και την εν γένει, από κάθε άποψη, εξαιρετική του ποιότητα.
Όλοι πρέπει να σκεφθούν το μέλλον της πατρίδας μας, του λαού μας και της παράταξης την οποία συγκρότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, βοηθούμενος από προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Παναγής Παπαληγούρας κ.λπ.
Τέτοια ποιότητα χρειαζόμαστε. Τα πρόσωπα των υποψηφίων είναι γνωστά. Θα πρέπει να γίνουν νέες εγγραφές, να στηθούν κάλπες σε όλη την Ελλάδα για να ψηφίσει η βάση, όπως συμφωνούν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι, ώστε να έχουμε πρόεδρο εντός του Νοεμβρίου. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται καθυστερήσεις, με συζητήσεις χωρίς αρχή και τέλος.
Τον Δεκέμβριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ κ.λπ. θα αποφασιστούν μεγάλα και ζωτικά θέματα που ενδιαφέρουν εξαιρετικά τη χώρα μας. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να έχει εντός του Νοεμβρίου άξιο πρόεδρο, ο οποίος με εποικοδομητική αντιπολίτευση να προστατεύσει την πατρίδα μας, βοηθώντας την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των ποικίλων ξένων συμφερόντων.
Δημήτρης Ελευθ. Παυλίδης,
πρώην διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας


Σχολιάστε εδώ