ζιζάνιο

===Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο πρώτος πρώην πρωθυπουργός Καραμανλής που κάθισε στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ανεξάρτητα βέβαια από το πόσο θα το αντέξει και δεν θα… αποδράσει… ===Αλήθεια, ο Καρατζαφέρης δεν μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας; Σπλάχνο από τα σπλάχνα της δεν είναι; Αν πει ότι εγκαταλείπει τον ΛΑΟΣ και προσχωρεί στη ΝΔ, το σκέπτεστε τι έχει να γίνει; === Άλλο το ξύλο το δεξιό κι άλλο το σοσιαλιστικό. Το γαλάζιο πιο σκληρό, ενώ το πράσινο είναι χάιδι… Τα ΜΑΤ χρησιμοποιούν την ανάλογη δόση… ===Ο ένας διαλύει την Αγροφυλακή, ο άλλος την ξαναφτιάχνει και ξανάρχεται ο πρώτος και την ξαναδιαλύει… Ράβε ξήλωνε. Αυτή είναι η διαχρονική ελληνική πολιτική. Χρόνια τώρα το μόνο που δεν αλλάζει. === Εκεί που δεν είχε ως τώρα αντιπολίτευση η κυβέρνηση, αφού η ΝΔ ασχολείται με τα μπάζα που άφησε ο Καραμανλής, της προέκυψε ο Λάκης Λαζόπουλος. Που κατά κοινήν ομολογία έχει με το «Τσαντίρι» του αντικαταστήσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η σάτιρα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι σπάει κόκαλα, από τη στιγμή που εκφράζει και καλύπτει τις αγωνίες του απλού πολίτη. ===Πολύ γκαντέμικο είναι το επίθετο Ψωμιάδης. Γκρεμίστηκε το αφεντικό του Ομίλου Ασπίς Παύλος Ψωμιάδης, την κοπάνησε ο Μάκαρος… Να δω ο φίλος μου ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα αντισταθεί στην γκαντεμιά και δεν θα πάει άσχημα στη μάχη για την εκλογή αρχηγού της ΝΔ; ===Από Κεφαλονίτη προς Κεφαλονίτη. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης) Πέτρος Αλιβιζάτος υπέβαλε την επομένη της ορκωμοσίας της κυβέρνησης την παραίτησή του στον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Κεφαλονίτη Παύλο Γερουλάνο. ===Έσπρωχνε από δω κι από κει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για να πλησιάσει τον Γιώργο, να τον δει και να τον χαιρετήσει… Συνέβη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. ===Στον πρώτο όροφο μετακομίζει ο τέως πλέον πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας με το επιτελείο του. ===Στον δεύτερο όροφο, εκεί όπου είναι τα γραφεία της ΝΔ, είδα ένα γραφείο που απʼ έξω έχει πινακίδα «Μιλ. Έβερτ». Καλά, ως τι; Δεν είναι πλέον βουλευτής ούτε πρώην πρωθυπουργός. Με ποια ιδιότητα το κρατάει; ===Στο όνομα του Καραμανλή, Καραμανλικοί στη Θεσσαλονίκη «κυνήγησαν» τον πρώην υφυπουργό Γιώργο Ορφανό. Και τα… κατάφεραν να μην επανεκλεγεί… Σημειωτέον ότι ο Ορφανός είναι βέρος καραμανλικός. ===Δεν πρόλαβε καν να… ζεστάνει το έδρανο της Βουλής και βρέθηκε εκτός. Έχασε και την Ευρωβουλή, πώς να μην είναι πικραμένος; Για τον πρώην πρέσβη κ. Γεωργίου, πρώην ευρωβουλευτή και πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ ο λόγος. Τη θέση του Θανάση Πλεύρη στην Ευρωβουλή, που επέστρεψε στην ελληνική Βουλή, πήρε ο πρώτος επιλαχών κ. Σαλαβράκος.

Τελικά μόνο οι αρεστοί επιλέχθηκαν. Οι άριστοι πού πήγαν; Δεν ήταν αρεστοί; Ή δεν είχαν άριστο βιογραφικό;

***

Φαίνεται ότι χωρίς διπλωμάτη διοικητή της ΕΥΠ οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Η αρχή έγινε επί Σημίτη, που έβαλε τον πρέσβη κ. Αποστολίδη, μετά τον πρέσβη κ. Κοραντή τον τοποθέτησε ο Καραμανλής, που μόλις τον παραίτησαν αυτομόλησε στον Καρατζαφέρη, μαζί μʼ όλα τα μυστικά, και τώρα ο Γιώργος βάζει πάλι έναν πρέσβη, τον κ. Μπίκα. Λέτε να θεωρούν ότι οι διπλωμάτες λειτουργούν ως… πράκτορες και αξιοποιούν την εμπειρία τους;

***

Έχει χάσει τη δύναμή του το Μητσοτακαίικο. Κι αυτό φάνηκε όταν στα Χανιά δεν μπόρεσε να επανεκλεγεί ο δικός τους άνθρωπος, ο Στέλιος Νικηφοράκης, που ήταν χρόνια διευθυντής της εφημερίδας του Μητσοτάκη, του «Κήρυκα» Χανίων. Ο Νικηφοράκης ήρθε τρίτος, τον πέρασαν οι δύο συνυποψήφιοί του, γνωστοί αντιμητσοτακικοί, ο Μαρκογιαννάκης που εξελέγη και ο Βολουδάκης.

***

Μαζεύουν τα μπαγάζια τους οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, που είχαν πάει επί κυβέρνησης ΝΔ, μετά το «σήμα» της νέας κυβέρνησης να επιστρέψουν στα υπουργεία τους. Φεύγουν οι «γαλάζιοι», έρχονται οι «πράσινοι». Όσοι έδεσαν κόμπο ότι το «γαλάζιο» κράτος δεν θα αντικατασταθεί από το «πράσινο» έπεσαν έξω.


Σχολιάστε εδώ