Ίδωμεν…

Ευχάριστα ακούγονται και ελπίδα δημιουργούν στους σκεπτόμενους Έλληνες όλες οι δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού της χώρας. Για την πάταξη της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, για την υφαρπαγή από επιτήδειους και τη σπατάλη γενικώς του δημοσίου χρήματος, την ανάγκη αναστήλωσης της Παιδείας, που αποτελεί τη βάση για τη διαιώνιση του ελληνικού έθνους, την υπεράσπιση των εθνικών μας θέσεων σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική και ιστορική κληρονομιά της Πατρίδος μας.
Ζητά επίσης, κάτι που όλοι οι Έλληνες επιθυμούν, να βαδίσουμε έναν καινούργιο δρόμο όλοι μαζί, ζητά όχι την ανοχή αλλά τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων.
Έτσι ουσιαστικά ο σκεπτόμενος έλληνας πολίτης, χωρίς ασφαλώς να γνωρίζει πού θέλει να μας οδηγήσει, με τον φόβο βέβαια μήπως πάρουμε λαθεμένο δρόμο, κυρίως στα εθνικά μας θέματα, συμμετέχει προς το παρόν γεμάτος ελπίδα και προσδοκία.
Περιμένοντας τις ενέργειες, τις αποφάσεις και τις άμεσες επεμβάσεις των πρώτων 100 ημερών, αντικρίσαμε την πρώτη απογοητευτική απόφαση της νέας κυβέρνησης που μας προβλημάτισε· δηλαδή την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του υπουργείου Αιγαίου, ενώ αντιθέτως έπρεπε να τα ενισχύσει και να τους δώσει περισσότερες αρμοδιότητες. Και να σκεφθεί κανείς ότι η μετονομασία του υπουργείου Βορείου Ελλάδος σε Μακεδονίας-Θράκης έγινε από τον πατέρα τού νυν πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, για λόγους καθαρά εθνικούς και οι λόγοι της δημιουργίας των υπουργείων αυτών σήμερα όχι μόνο δεν εξέλιπαν αλλά αντιθέτως έγιναν πιο σοβαροί. Μάλιστα κυκλοφορούν φήμες που λένε ότι για την κατάργηση των υπουργείων αυτών πήραμε εντολή από τον κ. Μ. Νίμιτς. Οφείλει η κυβέρνηση να πάρει θέση και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Η νέα κυβέρνηση της χώρας μπορεί, αν θέλει, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα υπερήφανη, δυνατή, ανταγωνιστική, κοινωνικά δίκαιη, ισχυρή οικονομικά και αμυντικά με εθνική υπόσταση, θα πρέπει να προβεί σε ανατροπές. Να ανατρέψει μεθοδικά και σταθερά το άθλιο διεφθαρμένο σύστημα, που πήρε διαστάσεις συμφοράς τα τελευταία 40 χρόνια. Οι αντιδράσεις θα είναι άμεσες και τα συμφέροντα που θα αντιδράσουν τεράστια. Οι διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι, οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, οι οργανωμένες συντεχνίες, τα συμφέροντα πολλών επιχειρήσεων θα καραδοκούν αφενός για να παγιδεύσουν και να εξουδετερώσουν και να σταματήσουν κάθε προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του προς τον σκοπό αυτόν και αφετέρου να τον αναγκάσουν να κινηθεί στην πεπατημένη, η οποία πάρα πολύ ωφέλησε τα συμφέροντά των, αλλά βούλιαξε κυριολεκτικά την πατρίδα μας. Έγινε μέσα σε 40 χρόνια μια θεόφτωχη και καταχρεωμένη χώρα, αλλά με πάρα πολλούς, πολύ πλούσιους Έλληνες.
Ίδωμεν.
«Όσοι πλουτίζουν από τη διαχείριση των κοινών γίνονται αμέσως άδικοι, επιβουλεύονται τον λαό και πολεμούν εναντίον του» (Αριστοφάνης).
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.


Σχολιάστε εδώ