Έρχεται το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ

Αφενός είναι το θέμα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, για το οποίο εξελίξεις θα υπάρξουν αυτήν την εβδομάδα, καθώς αναμένεται η πρώτη επαφή με τον Χρήστο Παναγόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος θα επιμείνει στην αποζημίωσή του, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το 2012 και πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσόν έως και 550.000 ευρώ.
Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα υποστηριζόταν η επιλογή προσώπου με διαδικασία ανάλογη με αυτήν που ακολουθήθηκε για τους γενικούς γραμματείς, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και άλλη λύση. Σημαντικότερο όμως θέμα είναι η άμεση αντικατάσταση των μελών του ΔΣ της εταιρείας μετά την παραίτηση των «κυβερνητικών» της ΝΔ την περασμένη εβδομάδα. Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δεν λειτουργεί τίποτε απολύτως.
Οι μόνες συμβάσεις βραδινών εκπομπών που εγκρίθηκαν για τη νέα σεζόν είναι για τις εκπομπές του Γιάννη Πολίτη και των «Ανταποκριτών».
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν πολλοί την παράδοση στους αρμόδιους υπουργούς της νέας κυβέρνησης ογκωδέστατων φακέλων για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια σχετικά με προσλήψεις, τηλεοπτικές παραγωγές, αμοιβές συμβούλων κ.λπ.
Από το δε ΠΑΣΟΚ ψάχνουν ακόμη να βρουν πόσες ακριβώς εισαγγελικές έρευνες «τρέχουν» για την κρατική τηλεόραση.
Συνολικά πάντως διεξάγονται έρευνες και ανακρίσεις για τρεις υποθέσεις, ενώ πολλά στελέχη της ΕΡΤ συμμετείχαν ήδη στο στάδιο της ανάκρισης για ορισμένες από τις παραπάνω υποθέσεις.
Το σενάριο του αναπληρωτή προέδρου
Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έπεσε και η λύση του διορισμού αναπληρωτή προέδρου. Είναι μια επιλογή που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2004, όταν πρόεδρος ύστερα από τη διενέργεια του σχετικού (τυπικού) διαγωνισμού ήταν ο Άγγελος Στάγκος και δίπλα του, με την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου, τελικά για λίγες μέρες, διορίστηκε με απόφαση υπουργού ο Χ. Παναγόπουλος. Με τη λύση του αναπληρωτή προέδρου μπορούν να ξεπεραστούν ενδεχόμενες τριβές για το ύψος της αποζημίωσης, καθώς με νέο διοικητικό συμβούλιο, νέους εντεταλμένους συμβούλους και γενικούς διευθυντές, ο πολιτικός έλεγχος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης θα περάσει στην κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ