Υποψήφιοι «καπαρώνουν» κανάλια και εφημερίδες

ΠΟΛΛΑ τα λεφτά που ήδη πέφτουν στην εσωκομματική μάχη της εξουσίας. Και περισσότερες οι ενδοκομματικές συναλλαγές. Όπως αποκαλύπτουν άριστα ενημερωμένες πηγές από τον χώρο της δεινοπαθούσας Ν. Δημοκρατίας, η μία τουλάχιστον υποψηφιότητα έχει «καπαρώσει» δύο τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να περάσει θέσεις και αντιλήψεις, με στόχο την άλωση τόσο των στελεχών (που έχουν ψήφο) όσο και της βάσεως για την άσκηση ανάλογης πιέσεως στο εκλογικό συνέδριο που επίκειται.

Ταυτόχρονα έχουν προσεγγισθεί αφενός συγκροτήματα εφημερίδων και αφετέρου δημοσιογράφοι με στήλες και ανάλογη επιρροή, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν «σαν έτοιμοι από καιρό», καθώς η πιθανότητα διεκδικήσεως της προεδρίας του κόμματος ήταν δεδομένη κι εκαλλιεργείτο δεόντως.

Ανεξαρτήτως αυτών των υπόγειων διαδρομών (που είναι αναμενόμενες) αυτήν τη στιγμή οργιάζει το παρασκήνιο, με επιχειρούμενες συμμαχίες, οι οποίες όμως δεν πρόκειται να εκδηλωθούν προ του συνεδρίου. «Μέχρι την τελευταία στιγμή θα παιχθούν τα εκλογικά παιχνίδια», έλεγε στο «ΠΑΡΟΝ» γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που βεβαίως θέλει να τηρήσει την ανωνυμία του. «Προβλέπεται σφαγή στη φάση που θα αναγκασθούν κάποιοι να αποσυρθούν, ενώ ήδη έρπουν αλληλοαποκαλύψεις με στόχο την αποδυνάμωση των μονομάχων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αυτήν τη στιγμή το βάρος των προσπαθειών επικεντρώνεται στην περιφέρεια, ενώ τουλάχιστον ένας των υποψηφίων έχει «κλειδώσει» ψήφους (ή προσπαθεί) μέσω τρίτου (Ψωμιάδη), ώστε να τους έχει παραμονές του συνεδρίου.

Είναι πάντως δεδομένο ότι η Ντόρα υπερτερεί των άλλων σε μηχανισμούς, όχι μόνο κομματικούς, έχοντας τη στήριξη παραγόντων από διάφορες πλευρές, οικονομικών και άλλων. Μόνη ελπίδα των υπολοίπων (Αβραμόπουλου και Σαμαρά) είναι να υπάρξει εκλογή από τη βάση με την εμπλοκή και φίλων, όχι απλώς μελών του κόμματος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Κ. Καραμανλής έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την επιρροή του, αλλά παραμένει ισχυρό χαρτί που ευνοεί σαφώς την Ντόρα Μπακογιάννη, χωρίς όμως κινήσεις που να τον εκθέτουν στους άλλους. Αλλά το λεγόμενο «καραμανλικό μπλοκ» έχει εν πολλοίς διαφοροποιηθεί μετά το εκλογικό στραπάτσο, πράγμα που καθιστά εντελώς ασταθείς τις τελικές του επιλογές, ιδιαίτερα μετά τα όσα θα ακουστούν στο συνέδριο.


Σχολιάστε εδώ