ο Δαίμονας των δημαρχείων

Λένε ότι έφαγε γερό μπλόκο από «πράσινους» κομματάρχες σε Περιστέρι και Αιγάλεω, οι οποίοι ακούγεται ότι ήταν δυσαρεστημένοι από την παρουσία του Μίχου στην προεδρία του ΑΣΔΑ… Τα πρόσωπα είναι συγκεκριμένα και θα βγουν (έρχονται δημοτικές εκλογές γαρ). Το ζήτημα είναι ότι για πολιτικές σκοπιμότητες ορισμένων, που θέλουν να αποκαλούνται υποστηρικτές των αδυνάτων, η Δυτική Αθήνα έχασε μοναδική ευκαιρία να αναδείξει έναν άξιο εκπρόσωπό της στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Πάντως, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Λάμπρος Μίχος δεν θα χαθεί. Υπάρχει σκέψη ο πρώην δήμαρχος να αξιοποιηθεί στον κεντρικό κρατικό μηχανισμό. Έντονα ακούγεται ότι στον κ. Μίχο θα προταθεί η θέση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, μια και η τριών δεκαετιών πείρα του στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολύτιμη για ένα τέτοιο πόστο. Και σε ανοικτό διαγωνισμό να μετάσχει, που λέει και ο Γιώργος Παπανδρέου, για να πάρει τη θέση, το προβάδισμά του είναι μεγάλο. Απομένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες.

«Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ο Λ. Μίχος υπέβαλλε ένσταση για αλλοίωση ψηφοδελτίων του χωρίς λόγο και ευελπιστεί ότι κάτι θα γίνει μια και η διαφορά με τον Χ. Πρωτόπαππα που εκλέγεται τελευταίος με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας, είναι μόλις 58 σταυροί.

QQQ Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού ήρθε… Η αντινομάρχης των Αθηνών, και δεξί χέρι του νομάρχη Γιάννη Σγουρού, η Χαρούλα η Κεφαλίδου, εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη… Δράμα! Και λέμε ότι δεν το περιμέναμε, γιατί η επιτυχημένη δράση της κ. Κεφαλίδου στη Νομαρχία Αθηνών στον τομέα των τεχνικών έργων την έχει καταστήσει γνωστή στο Λεκανοπέδιο, οπότε μια υποψηφιότητα στην Αττική φάνταζε πιο ρεαλιστική. Αλλά στη Δράμα; Μπορεί η Χαρούλα να κατάγεται από εκεί, η υποψηφιότητά της όμως αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, όπως η ίδια εκμυστηρεύεται. Μπράβο της, αν και ο Σγουρός θα χάσει μια πολύτιμη συνεργάτιδα.

QQQ Ολοκληρώνονται τα έργα οδοποιίας και το ξήλωμα των κυβόλιθων στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Μαρούσι. Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης δέχθηκε αντιπροσωπεία των εμπόρων και συμφώνησαν σε ένα κοινό σχέδιο διαμόρφωσης του δρόμου και δημιουργίας θέσεων στάθμευσης παρά την οδό. Παράλληλα επικρότησαν την απόφαση του δημάρχου να προχωρήσει σύντομα στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τη βιοκλιματική ανάπλαση όλου του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου.

QQQ Να εκλέγεται και η… κουτσή Μαρία στη Β΄ Αθήνας από το
ΠΑΣΟΚ, να σταυρώνουν τα… φανταχτερά ονόματα οι… ιθαγενείς και να μην ψηφίζουν έναν πετυχημένο δήμαρχο, που αναμόρφωσε την Αγία Βαρβάρα και από κει που ήταν χωματερές και τσαντίρια την έκανε μια όμορφη πόλη, τον Λάμπρο Μίχο, ε, τότε δεν θα δικαιούνται να φωνάζουν για βουλευτές που έβγαλαν και τους απογοήτευσαν…


Σχολιάστε εδώ