Καταργούν τους ρεπόρτερ στον City

Την περασμένη εβδομάδα αρκετοί ρεπόρτερ που βρίσκονταν στο κέντρο, καλύπτοντας τις τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων, δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από τις οποίες μάθανε ότι λύεται η σύμβασή τους! Ήταν οι ίδιοι ρεπόρτερ που τον Σεπτέμβριο τους είχαν «παρακαλέσει» να καλύψουν τα κενά και να δίνουν ρεπορτάζ από δύο και τρία υπουργεία. Όσοι λοιπόν δεν εντάχθηκαν στην εθελουσία έξοδο της παλιάς ιδιοκτησίας Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου απολύονται με ένα τηλεφώνημα. Κάποιοι δε από αυτούς είχαν αποδοχές από 600 ως 800 ευρώ! Στη διοίκηση του σταθμού απεστάλησαν ήδη εξώδικα.
Η επιστολή της δημοσιογράφου Γιούλης Μανώλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο συνεδρίαζε την περασμένη Πέμπτη, είναι αποκαλυπτική της τακτικής που ακολουθήθηκε στον City όλο το προηγούμενο διάστημα. Γράφει στην επιστολή της: «Η ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού City ενημέρωνε χθες, Τετάρτη, τους δημοσιογράφους, την ώρα που εκπροσωπούσαν τον σταθμό στις τελετές παράδοσης των υπουργείων, ότι λύεται η σχέση εργασίας τους. Προηγουμένως είχε εξαντληθεί κάθε ψυχολογική πίεση προκειμένου δημοσιογράφοι με βαριές προϋπηρεσίες έως και 25 χρόνων, στη διάρκεια των οποίων έχουν διακριθεί για την επάρκεια, το ήθος και την ανεξαρτησία της γραφίδας και της φωνής τους, να συναινέσουν στην επαγγελματική τους ταπείνωση προσφέροντας στη νέα ιδιοκτησία του σταθμού εκτός από το ρεπορτάζ και διάφορες εξωσυμβατικές υπηρεσίες. Με μοναδική αμοιβή τους πενιχρά επιμίσθια ακόμη και πολιτικοί συντάκτες πιέστηκαν να προσφέρουν υπηρεσίες δακτυλογράφου απομαγνητοφωνήσεων για λογαριασμό του γραφείου Τύπου του σταθμού, παράλληλα με την κάλυψη του πολιτικού ρεπορτάζ (!) με δέλεαρ τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους». Ποιο όμως είναι το μέλλον του ραδιοφωνικού σταθμού μετά τη μετακόμισή του στην οδό Μιχαλακοπούλου στον ΔΟΛ; Συντάκτες που μιλάνε με τον διευθυντή Γιάννη Πολίτη ακούνε έκπληκτοι ότι κανείς από όσους του ΔΟΛ «βοήθησαν» όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πληρώνεται. Η προοπτική να ζητήσουν τα στελέχη του ΔΟΛ από τους συντάκτες των εφημερίδων του συγκροτήματος «συνεργασία» έναντι 100 και 200 ευρώ δεν βρίσκει σύμφωνους τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει όμως και κανείς να τους συμπαρασταθεί ή να θέσει όρους στη νέα ιδιοκτησία. Ακούστηκε δε και το επιχείρημα ότι ο σταθμός θα γίνει μουσικός, με σύντομα δελτία ειδήσεων. Βέβαια, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο City κινδυνεύει να χάσει την άδειά του, η οποία ισχύει για ενημερωτικό σταθμό με υποχρέωση να απασχολεί 50 δημοσιογράφους-μέλη της ΕΣΗΕΑ.
4 Απόσυρση των πολιτικών συντακτών από τον City. Οι Παπαχρήστος, Χιώτης και Ράβανος σταματούν να κάνουν εκπομπές και αντικαθίστανται από Π. Διαμαντάκου, Ν. Μπαστέα, Λ. Κέζα και άλλα πρόσωπα των δύο εφημερίδων σε μια προσπάθεια για πιο ελαφρύ πρόγραμμα.


Σχολιάστε εδώ