Και παλιοί της «17 Νοέμβρη» στους νέους πυρήνες!

Παρόλο που η δομή των τρομοκρατικών αυτών πυρήνων είναι τέτοια, που δυσχεραίνει την επισήμανση του δικτύου που συγκροτήθηκε στα πρότυπα συνωμοτικής οργανώσεως, εντούτοις μερικά λάθη που διεπράχθησαν, καθώς και η συστηματική παρακολούθηση κάποιων υπόπτων, οδηγούν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Και σε αυτό συνέβαλε αφενός η ΕΥΠ με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και αφετέρου η μελέτη και η αξιολόγηση των προκηρύξεων που έχουν δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές, έχει διαπιστωθεί ότι ακόμη και παλαιά (νεαρά τότε) μέλη της «17 Νοέμβρη» έχουν διασυνδεθεί και μετέχουν στη «Σέχτα Επαναστατών», της οποίας οι «θεωρητικοί καθοδηγητές» προέρχονται από τη λεγόμενη αναρχική διανόηση. Ενώ οι «Πυρήνες της Φωτιάς», καθώς και άλλες οργανώσεις που εμφανίζονται ως αυτόνομες, αποτελούν -σύμφωνα με σχετική έκθεση της Αντιτρομοκρατικής- «συντεταγμένες παραφυάδες» της «Σέχτας».
· Μάλιστα όσον αφορά τις οργανώσεις αυτές προβλέπεται ότι στο άμεσο μέλλον θα εμφανισθούν και άλλες ομάδες με άλλα (παραπλήσια) ονόματα και ιδεολογικούς προσδιορισμούς στο πλαίσιο τακτικής παραπλανήσεως των αρχών ασφαλείας της χώρας.

Η πιο ανησυχητική όμως πρόβλεψη -για την οποία ήδη ενημερώθηκε ο νέος υπουργός, αρμόδιος για θέματα εσωτερικής ασφάλειας και δημοσίας τάξεως- αφορά την ανάπτυξη του λεγόμενου αντάρτικου των πόλεων, με τη δράση ολιγομελών ενόπλων ομάδων από σκληρά τρομοκρατικά στελέχη, τα οποία έχουν και συναφή εκπαίδευση σε τέτοιες μεθόδους, με την κάθε ομάδα να δρα εντελώς ανεξάρτητα από την άλλη, ώστε ακόμα και αν εντοπιστεί μία, να μην επηρεάζονται καθόλου τα υπόλοιπα δίκτυα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αρχών επίσης έχει παραληφθεί ανάλογος (ελαφρύς) οπλισμός για τέτοια κτυπήματα, που θα στραφούν εναντίον της Αστυνομίας αδιακρίτως αλλά και κατά επιλεγμένων πολιτικών στόχων, πέρα από την πρόκληση δολιοφθορών σε βάρος υποδομών κοινής ωφελείας, με στόχο την πρόκληση κοινωνικής σύγχυσης και τη δημιουργία κλίματος φοβίας και ανασφάλειας μεταξύ των πολιτών.

Έχει εκ παραλλήλου επιβεβαιωθεί -με βάση βεβαίως υπολογισμούς και όχι με σαφή στοιχεία- ότι όντως οι βασικοί και σκληροί πυρήνες συνδέονται με ανάλογες ομάδες του εξωτερικού, μέλη των οποίων δεν είναι ξένα προς τον ελληνικό χώρο. Και ίσως αυτά να παρέχουν βοήθεια όσον αφορά την εκπαίδευση στην ένοπλη δράση και ταυτοχρόνως σε θέματα ιδεολογικής προπαγάνδας, με βασικό προσανατολισμό την εκμετάλλευση εργατικών κινητοποιήσεων και γενικότερα κοινωνικών αναστατώσεων.

Εμπροσθοφυλακή των τρομοκρατικών ενεργειών θα είναι οι ομάδες του λεγόμενου εξωτερικού επιπέδου, στις οποίες επιστρατεύονται μαζικότερα νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, έναντι των οποίων οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα προκαλούν κοινωνική αντίδραση. Όπως συνέβη σε κάποιον βαθμό μετά τις συλλήψεις στη γιάφκα του Χαλανδρίου, για την οποία οι Αρχές έχουν στα χέρια τους πολύ σοβαρότερες πληροφορίες και στοιχεία από εκείνα που έχουν δημοσιοποιηθεί.

Πηγές της Αντιτρομοκρατικής μάς ανέφεραν ότι λόγω των δρακόντειων μέτρων που είχαν ληφθεί απεσοβήθησαν επιθέσεις τις παραμονές και την ημέρα κυρίως των εκλογών, κατά την οποία θα διενεργούνταν και επιθέσεις κατά εκλογικών τμημάτων (!), κάτι για το οποίο υπήρχαν σαφείς πληροφορίες.


Σχολιάστε εδώ