Δεν πέρασαν δώδεκα ώρες και το ΠΑΣΟΚ αναίρεσε μια προεκλογική υπόσχεση!

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να συγχαρώ τον συνάδελφο Νίκο Ευαγγελάτο για την τηλεοπτική εκπομπή του την περασμένη Τετάρτη στον ΑΝΤ1 για τις εκλογές του 2009 με τίτλο «Μετεκλογικό… debate με τον πολίτη», όπου παρουσιαζόταν η δυνατότητα υλοποίησης μερικών προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ προς τους πολίτες. Στην εκπομπή αυτή διαπιστώθηκε ότι «πριν αλέκτορα φωνήσαι…» η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είχε παραλάβει την εξουσία από τη Νέα Δημοκρατία πριν από… δώδεκα ώρες, «απηρνήσατο εαυτήν» σε ένα τουλάχιστον θέμα που ετέθη τόσο από τον κ. Ευαγγελάτο όσο και από εκπροσώπους πολιτών (εργαζόμενοι, δανειολήπτες και άλλοι).

Ένα από τα θέματα της εκπομπής ήταν και η προεκλογική υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ για την καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, 1.300 ευρώ, στους χαμηλόμισθους έως το Δεκέμβριο. Στην εκπομπή αυτή προσκεκλημένος, μεταξύ των άλλων, ήταν και ο νέος υφυπουργός του νεοσύστατου υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος «διευκρίνισε» ότι το επίδομα αυτό θα δοθεί σε όλους όσοι είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Κι ενώ ο κ. Ευαγγελάτος επέμενε και παρουσίαζε σχετικό βίντεο από προεκλογική συζήτηση από την οποία διαπιστωνόταν ότι ο σημερινός νέος αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμιζε πως το επίδομα αυτό των 1.300 ευρώ θα δοθεί έως τον Δεκέμβριο σε τετραμελή οικογένεια με ετήσιο εισόδημα έως το αφορολόγητο ποσό, δηλαδή, 12.500 ευρώ, ο κ. Μαγκριώτης επέμενε ότι θα δοθεί σε χαμηλόμισθους που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα γύρω στις 7.000 ευρώ (σημειώνεται ότι το όριο της φτώχειας στη χώρα μας είναι το μηνιαίο εισόδημα έως 600 – 650 ευρώ!). Σημειώνεται ότι στην ίδια εκπομπή με μισόλογα αναιρέθηκε και μια άλλη προεκλογική υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ για τα Stage.

Διαπιστώνεται, λοιπόν, ότι μέσα σε δώδεκα ώρες η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναιρεί μια από τις πολλές προεκλογικές υποσχέσεις της για τον πολίτη. Κι αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει να γίνει τις επόμενες μέρες και μήνες. Άλλωστε το είπε και ο παρευρισκόμενος στην εκπομπή πρώην «τσάρος της οικονομίας» του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος είναι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που ενέταξε τη χώρα μας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ευρώ). Ο κ. Παπαντωνίου υπογράμμισε ότι για να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις προεκλογικές υποσχέσεις της θα πρέπει ή να δανειστεί ασυστόλως, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, ή να αναγκαστεί να αναιρέσει όλες σχεδόν τις προεκλογικές υποσχέσεις της προς τον ελληνικό λαό!

Επιμένω και υπογραμμίζω ότι τέτοιες εκπομπές ή παρεμβάσεις ή άρθρα ή σχόλια ή επισημάνσεις τιμούν την ελληνική δημοσιογραφία και πρέπει να συνεχιστούν ή να βρουν μιμητές.


Σχολιάστε εδώ