Ψηλά ο πήχυς για τον Γιώργο

Βουνό τα προβλήματα που τον περιμένουν. Με πρώτο απʼ όλα τα εθνικά θέματα, που ξέρει πολύ καλά τις αφόρητες πιέσεις για κλείσιμο με συμβιβασμούς κάθε άλλο παρά τιμητικούς για την Ελλάδα. Όπως και ότι το τσουνάμι της οικονομικής κρίσης κτυπάει ήδη τις ακτές μας. Και ο στόχος είναι ένας και μόνο. Πώς θα γλιτώσουμε με τις λιγότερες απώλειες. Κι όχι να πάρουμε αυξήσεις.

Όμως πέραν των δεδομένων προβλημάτων, που δεν είναι τώρα η ώρα της απαρίθμησης, ο Γιώργος ξεκινάει με ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ.

Κι αυτό είναι ο παππούς, ο Γεώργιος Παπανδρέου, και ο πατέρας, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δύο ηγέτες, δύο πρωθυπουργοί πετυχημένοι που ο ελληνικός λαός, στη μεγάλη πλειοψηφία του, κυριολεκτικά τους ΛΑΤΡΕΨΕ.

Ως «ο Γέρος της Δημοκρατίας» έχει μείνει στην Ιστορία ο παππούς και ως «ο Ανδρέας μας» ο πατέρας.

Είχε πει ο Ανδρέας ότι τα παιδιά μου κληρονομούν το όνομά μου.

Και αποδείχθηκε, ως τώρα, πολύ πλούσια περιουσία. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Και μʼ ένα ουσιαστικά νέο κόμμα. Σχεδόν αποκομμένο από τις ρίζες. Με νέο κορμό ηγεσίας που δεν έχει καμιά σχέση με το χθες. Μεγάλο το ρίσκο. Ο πήχυς πολύ ψηλά. Μπορεί ο Γιώργος να περάσει από πάνω; Δικό του πλέον το πήδημα… Κι αν ρίξει τον πήχυ, αντιλαμβάνεται τι θα γράψει η Ιστορία…


Σχολιάστε εδώ