Συμμαχία Κοντομηνά – Μπόμπολα στο ραδιόφωνο

Η δημιουργία κοινού ραδιοφωνικού σταθμού ως αποτέλεσμα της συνεργασίας «Θέματος» και Alpha 989 ίσως είναι η βάση για μια ευρύτερη συμμαχία, αλλά και η απάντηση στην κίνηση Λαμπράκη να αναλάβει τον City, που αγόρασε ο Β. Ρέστης.

Οι υπογραφές για τη συμφωνία έπεσαν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και ενώ προηγήθηκαν τρεις συναντήσεις κορυφής μεταξύ του Δ. Κοντομηνά και του Γ. Μπόμπολα στις εγκαταστάσεις του Πήγασου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Δ. Κοντομηνάς πήρε πίσω από το RTL τον έλεγχο του σταθμού, έναντι άγνωστου τιμήματος. Στον νέο σταθμό θα συμμετέχει ο βασικός κορμός των παραγωγών του Alpha, με προσθήκες από το «Θέμα» (Αναστασιάδης, Περρής κ.ά.) και άλλα πρόσωπα από τη ραδιοφωνική αγορά. Στόχος είναι η δημιουργία ενός επιθετικού ραδιοφωνικού σταθμού, που θα υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, θα έχει τον ρόλο που κάποτε είχε ο Flash και υψηλή ακροαματικότητα, παίρνοντας ακροατές από ΣΚΑΪ, Real και Flash και City.

Η συμμαχία Μπόμπολα – Κοντομηνά είναι προφανές πως θα αλλάξει τα δεδομένα στο σύστημα των ΜΜΕ και τις πολιτικές ισορροπίες. Στο παρελθόν οι δύο άνδρες μαζί με τον Χ. Λαμπράκη συνεργάστηκαν για την έκδοση εφημερίδας μικρών αγγελιών, χωρίς αποτέλεσμα, αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Από τη μια ο Γ. Μπόμπολας αποκτά πρόσβαση και σε δεύτερο αθλητικό σταθμό, έχοντας ήδη τον Sentra, και «απαντά» στην τριπλή επέκταση του ΔΟΛ σε City (πολιτικός), Arrena (αθλητικός) και στην αθλητική εφημερίδα «Εξέδρα». Ταυτόχρονα, πιέζει το «Βήμα» με το «Θέμα» (Πήγασος 70%), που έχει την πρώτη θέση στις κυκλοφορίες, αναγκάζοντας τον ΔΟΛ να πληρώσει περισσότερα χρήματα για προσφορές. Συνάμα, οι κ. Λαμπράκης και Μπόμπολας είναι την ίδια ώρα σύμμαχοι και βασικοί μέτοχοι στο Mega, ενώ ο Δ. Κοντομηνάς έχει πάντοτε σε συνεργασία με το RTL και έναν δεύτερο τηλεοπτικό σταθμό, το Channel Nine. Ο υπό δημιουργία σταθμός φιλοδοξεί να μπει σφήνα στην άνοδο του συγκροτήματος Real (εφημερίδα και ραδιόφωνο) και να αμφισβητήσει την κυριαρχία του συγκροτήματος Αλαφούζου στο ραδιόφωνο, την ίδια ώρα που επενδύει σημαντικά κεφάλαια για αθλητικά δικαιώματα στην τηλεόραση. Παρενθετικά, θυμίζουμε πως ο Γ. Αλαφούζος έχει το 75% του ΣΚΑΪ και ο Ε. Μαρινάκης το 25%, ενώ ο Λ. Λαυρεντιάδης θέλει να αποκτήσει το 10%. Τέλος, ο Θ. Αλαφούζος έχει εμμέσως το 27,75% του Nova Σπορ FM.


Σχολιάστε εδώ