Στη σκαλωσιά…

• Μάχη «επιβίωσης» δίνει και ο τελευταίος –επί ΝΔ– διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκης. Πέρα από τον πόλεμο που άνοιξε με το ΠΑΣΟΚ και με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, είναι και τα «συντροφικά μαχαιρώματα» που δέχεται ο τέως διοικητής του ΟΑΕΔ. Και το γνωρίζει αυτό ο κ. Βερναδάκης, στον οποίο επιτέθηκε πρόσφατα με τρόπο όχι κόσμιο και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης. Αλλά όπως στρώσει ο καθένας κοιμάται…

• Δυσφορία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από την απουσία προβεβλημένων στελεχών τους στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως στο ΕΚΑ χαρές μεγάλες, που η πρόεδρός του κ. Στάβυ Σαλουφάκου βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Έστω και σε μη εκλόγιμη θέση. Στο ΕΚΑ βρίσκονται οι περισσότεροι υποψήφιοι συνδικαλιστές από όλα τα πολιτικά κόμματα.
Εξάλλου «περάσματα» από τα γραφεία τους σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ κάνουν τα συνδικαλιστικά στελέχη όλων των παρατάξεων. Τρέχουν και δεν φθάνουν, προκειμένου να στηρίξουν τους υποψήφιους των κομμάτων τους.

•Την «παλιά του τέχνη» του συνδικαλιστή θυμήθηκε και ο Χρ. Πρωτόπαπας, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας. Διαβεβαίωσε ότι με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις, θα υπάρξει ελευθερία για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ στο τέλος της τετραετίας θα καθιερωθεί κατώτατη σύνταξη 550 ευρώ για τους μονήρεις και 950 ευρώ για το ζευγάρι.

• Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Σ. Ρομπόλης, μαζί με τους συνεργάτες του, περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Η οικονομική κρίση καλά κρατεί και το Ινστιτούτο παρέδωσε ολοκληρωμένη μελέτη με προτάσεις και μέτρα που θα συμβάλουν στο να περιοριστούν οι συνέπειές της και σε μια άλλη πορεία της χώρας. Η όποια νέα κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τη μελέτη του ΙΝΕ; Ίδωμεν…

• «Δεν κινδυνεύουν συντάξεις και δώρα Χριστουγέννων», σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτο. Με τη γνωστή «ωμότητα» που τον χαρακτηρίζει, υπενθυμίζει ότι τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων τις εγγυάται το κράτος. Και ότι ο δανεισμός είναι περίπου συνήθης διαδικασία για τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Καμία νύξη όμως για τα αίτια που οδήγησαν τα Ταμεία σε αυτό το χάλι.


Σχολιάστε εδώ