στα Ενδότερα των ομάδων

=Την καλύτερη στιγμή ήρθε για τον Ολυμπιακό η εξαιρετική απόδοση του Νικοπολίδη στο ματς του Λονδίνου με αντίπαλο την Άρσεναλ. Ο διεθνής τερματοφύλακας τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα και έτσι πέρασε σε δεύτερο πλάνο ο Ντουντού.
=Για άλλο ένα ματς ο Βραζιλιάνος απογοήτευσε με την απόδοσή του. Είχε, μάλιστα, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την ήττα των «ερυθρολεύκων» από τους «κανονιέρηδες», καθώς από δικό του λάθος πιάστηκε στον ύπνο η αμυντική γραμμή και σημειώθηκε το ένα από τα δύο γκολ της αγγλικής ομάδας.
=Η απόδοση του Ντουντού απασχολεί τους πάντες στον Ολυμπιακό. Ο Ζίκο συζητάει με τους συνεργάτες του, αλλά και με τους Μπάντοβιτς, Νινιάδη για να βρει λύση στο πρόβλημα.
=Οι υπόλοιποι παίκτες γκρινιάζουν για την περιορισμένη βοήθεια που παίρνουν από τον Βραζιλιάνο μεσοαμυντικό. Φυσικά δεν το κάνουν… φωναχτά, διότι ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί τη μεγάλη αδυναμία του Σωκράτη Κόκκαλη και όλοι το γνωρίζουν.
=Είναι, όμως, πρόβλημα για κάθε ποδοσφαιριστή η έλλειψη εμπιστοσύνης από τους συμπαίκτες του. Κι αυτό φαίνεται μέσα στους αγώνες, όταν αρκετοί αποφεύγουν να δώσουν την μπάλα στον Ντουντού.
=Ο Νικοπολίδης, δηλαδή, έσωσε τον Βραζιλιάνο. Διότι αν δεν είχε κατεβάσει τα ρολά στο «Έμιρετς», τότε όλοι θα έπεφταν πάνω στον Ντουντού, ο οποίος θα χρεωνόταν τη συντριβή του Ολυμπιακού με την αδυναμία του να μαρκάρει τους μέσους της Άρσεναλ και τα διαρκή πουλήματα της μπάλας.
=Η επιστροφή του Μαρέσκα, πάντως, αναμένεται να οδηγήσει τον Ντουντού στον πάγκο. Ο Ζίκο το σκέφτεται σοβαρά και προετοιμάζει το έδαφος με κάποιες ασκήσεις τακτικής κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.
=Ο Ντουντού έχει αντιληφθεί το πλάνο του συμπατριώτη του προπονητή, αλλά αποφεύγει να πει το παραμικρό. Ίσως επειδή δεν μπορεί να τα βάλει με τον Ζίκο, για την πρόσληψη του οποίου έπαιξε πρωταγωνιστικό λόγο.
=Ψάχνεται τις τελευταίες ημέρες ο Δημήτρης Θεοδωρίδης και αναζητά όσους του ασκούν κριτική. Αν και σε όλους λέει ότι δεν ασχολείται με τις εφημερίδες, καθημερινά ενημερώνεται ακόμα και για τις… βούλες που γράφονται και τον αφορούν.
=Ο Θεοδωρίδης χτίζει το προφίλ του. Θεωρεί ότι εάν παραμείνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Σωκράτη Κόκκαλη, το τιμόνι θα περάσει στα δικά του χέρια και προσπαθεί να κερδίσει την εκτίμηση και των ΜΜΕ και, κυρίως, του κόσμου.
=Η παραμονή Μπάντοβιτς και Νινιάδη στο πλευρό του Ζίκο, πάντως, έκανε σαφές στον μικρό Θεοδωρίδη ότι δεν έχει τον έλεγχο της ΠΑΕ. Το δίδυμο που διαδέχθηκε τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο αποτέλεσε επιλογή του προέδρου, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Βραζιλιάνου τεχνικού και, βεβαίως, του Θεοδωρίδη.
=Ο τελευταίος δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Νινιάδη. Διαφώνησαν πέρσι αρκετές φορές για τις ικανότητες παικτών που πρότεινε ο πρώην διεθνής μέσος και κόπηκαν για διάφορους λόγους από τον επικεφαλής του σκάουτινγκ στον Ολυμπιακό.
=Διαφωνίες υπήρξαν τις προάλλες και στον Άρη. Αφορμή τα σφυρίγματα του Ντάκου στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
=Οι οπαδοί των «κίτρινων» εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τους χαμηλούς τόνους που κράτησαν τα στελέχη της ΠΑΕ απέναντι στον ξανθιώτη ρέφερι. Ήθελαν πιο δυναμική αντίδραση, για να διαγράψουν, εκτός των άλλων, και τη φημολογία που τους έφερνε στο πλευρό του Παναθηναϊκού.
=Οι οργανωμένοι ζήτησαν εξηγήσεις από τον Γιάννη Κόντη, ο οποίος εκφράζει ουσιαστικά την ΠΑΕ. Του ξεκαθάρισαν ότι ο Άρης δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιες διαιτησίες, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και τις προσωπικές σχέσεις που μπορεί να υπάρχουν.
=Ο Κόντης αντιλήφθηκε το πρόβλημα. Γιʼ αυτό βγήκε το απόγευμα του Σαββάτου και αναφέρθηκε στη διαιτησία με αφορμή τα λάθη που έγιναν εναντίον της Ξάνθης.
=Χάνεται ο έλεγχος των πραγμάτων στον ΠΑΟΚ από τη διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη. Η επίσκεψη των οπαδών στην προπόνηση του «Δικέφαλου» έδειξε σε όλους ότι ο κόσμος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της Θεσσαλονίκης, «η ομάδα μπήκε σε δρόμο χωρίς επιστροφή».
=Σύμφωνα με όσα ακούγονται στα διάφορα στέκια της πόλης, οι οπαδοί πήγαν στη Σουρωτή με την έγκριση του Ζαγοράκη. Ήταν ουσιαστικά κίνηση τακτικής του προέδρου, για να κερδίσει χρόνο και να εξασφαλίσει τη στήριξη του κόσμου στο ντέρμπι που δίνει
ο ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή τη Δευτέρα στην Τούμπα.
=Στα όριά του έχει φτάσει ο Γιώργος Παράσχος στα Γιάννινα με τις απανωτές προκλήσεις από το αφεντικό της ομάδας, τον Χριστοβασίλη. Κάποιοι, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ο έμπειρος προπονητής σκέφτηκε σοβαρά την προοπτική της παραίτησης.
=Όντως έτσι έχουν τα πράγματα. Στη μια διάστασή τους, διότι υπάρχει και άλλη, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι του ΠΑΣ προετοίμαζαν το έδαφος για την αντικατάσταση του Παράσχου εάν έχανε η ομάδα της Ηπείρου στη Λάρισα.
=Ο ΠΑΣ, όμως, πήρε την ισοπαλία στο ρελαντί και ο Παράσχος όχι μόνο έμεινε στη θέση του, αλλά άκουσε και τον εργοδότη του να του ζητάει συγγνώμη για μία από τις άστοχες τοποθετήσεις του αναφορικά με τον Κοντογουλίδη. Το μέλλον του «Οτσαλάν» στα Γιάννινα, πάντως, μόνο δεδομένο δεν πρέπει να θεωρείται.
=Οι κεραίες μου αναφέρουν ότι στο πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα θα τεθεί εκ νέου θέμα Παράσχου. Και τότε, βέβαια, θα έχουν γίνει και οι κατάλληλες ενέργειες για την πρόσληψη αντικαταστάτη, με τον Νίκο Αναστόπουλο να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να επιστρέψει στην Ήπειρο.
=Προβλήματα, βέβαια, έχει και ο Μπάγεβιτς. Αλλά ο Ντούσκο ξέρει ότι τον περιμένει δουλειά εάν φύγει κάποια στιγμή από την ΑΕΚ.
=Η πόρτα της ΕΠΟ παραμένει ανοικτή για τον σερβοέλληνα τεχνικό. Όλοι, άλλωστε, τον θεωρούν ως τον καταλληλότερο να διαδεχθεί τον Ότο Ρεχάγκελ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, παρά τις αρχικές αρνητικές απαντήσεις στις πρώτες κρούσεις που του έγιναν.
=Στο μυαλό του Μπάγεβιτς κυριαρχεί η σκέψη για ολοκλήρωση της καριέρας του στην ΑΕΚ με την κατάκτηση του νταμπλ. Μόνο που η διοικητική αβεβαιότητα τον φθείρει και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά.
=Όπως ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του Καρτιέ στον Πανθρακικό. Ο Γάλλος τεχνικός παίζει τα ρέστα του εναντίον του Άρη και η διακοπή του Πρωταθλήματος για τους αγώνες της εθνικής ομάδας θα επιτρέψει στους παράγοντες των «πρασίνων» να αναζητήσουν τον τρίτο προπονητή της ομάδας από την αρχή της περιόδου.

=Μια και είπα για την Εθνική, ο τραυματισμός του Χαριστέα έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στους διαδρόμους της ΕΠΟ. Αρκετά στελέχη υποστηρίζουν ότι η απουσία του ποδοσφαιριστή που λατρεύει ο Ρεχάγκελ θα υποχρεώσει τον γερμανό τεχνικό σε αναθεώρηση των πλάνων του και «έτσι θα πάρουμε σίγουρα το εισιτήριο για τα μπαράζ».


Σχολιάστε εδώ