Πληρώσαμε τζάμπα 27 σουίτες στη Νέα Υόρκη

Μολονότι η Ελλάδα ήταν παντελώς απούσα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου ο Ερντογάν έθεσε και πάλι θέμα Σχεδίου Ανάν για το Κυπριακό χωρίς την παραμικρή απάντηση από την Ελλάδα, για τις ίδιες ώρες είχαν κλειστεί ούτε μία ούτε δύο ούτε δέκα, αλλά είκοσι επτά σουίτες και δωμάτια σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη για τους έλληνες επισήμους που θα εκπροσωπούσαν τη χώρα στη ΓΣ του ΟΗΕ.

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όμως, ακόμα και μετά την παρέμβαση του Ερντογάν, αλλά και του Προέδρου των Σκοπίων, δεν υπήρχε κανένας έλληνας αξιωματούχος, ούτε η υπουργός Εξωτερικών ούτε κανείς από τους τρεις υφυπουργούς Εξωτερικών ούτε ο πρωθυπουργός (που δεν είχε αρχικά προγραμματίσει να πάει, αλλά ενδεχομένως να μπορούσε να κάνει ένα ταξίδι αστραπή για λίγες ώρες όταν ακυρώθηκε το ταξίδι της κ. Μπακογιάννη).

Ήταν δε τόσο καλός ο προγραμματισμός της ελληνικής πλευράς, που κλείστηκαν από νωρίς 15 δωμάτια στο πολυτελές ξενοδοχείο «Σεν Ρέτζι», στο κέντρο του Μανχάταν, για την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τους συνεργάτες της και την ακολουθία της και άλλα 12 για τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη, τους συνεργάτες του και την ακολουθία του. Όμως ουδείς από όλους αυτούς μετέβη ποτέ στη Νέα Υόρκη, αφού άπαντες ασχολούνταν με τα ψηφαλάκια στις εκλογικές τους περιφέρειες. Ήταν δε τόσο απασχολημένοι με την ψηφοθηρία, που δεν σκέφτηκαν ούτε καν να ακυρώσουν τις κρατήσεις των δωματίων που είχαν κάνει στο πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Αποτέλεσμα; Το ελληνικό κράτος πλήρωσε και μάλιστα αδρά 27 σούπερ δωμάτια, σε ένα σούπερ πολυτελές ξενοδοχείο στην καρδιά του Μανχάταν.

Και βέβαια οι τιμές που πληρώθηκαν ήταν κάτι παραπάνω από το κανονικό, γιατί ήταν στην περίοδο πολύ μεγάλης κίνησης στη Νέα Υόρκη, λόγω και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αν κάναμε μια μεταφορά, συμβαίνει εκεί με την κίνηση κόσμου και τις τιμές των ξενοδοχείων κάτι ανάλογο με τη Θεσσαλονίκη τις μέρες της Διεθνούς Έκθεσης.


Σχολιάστε εδώ