Ο ουρανοκατέβατος μιναρές και οι εύθραυστες ισορροπίες της Θράκης

Την πιο «πονηρή» προεκλογική περίοδο, τέσσερις ημέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης, επέλεξαν οι γνωστοί κύκλοι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Άγκυρας στη Θράκη για να δημιουργήσουν ένα πρόβλημα που διχάζει έντονα την τοπική κοινωνία, χριστιανούς και μουσουλμάνους.
Έκπληκτοι οι κάτοικοι του συνοικισμού Σαμακώβ (από τα στολίδια της φημισμένης παλιάς πόλης), ξυπνώντας το πρωί της περασμένης Πέμπτης, αντίκρισαν έναν… μιναρέ ύψους 9 μέτρων, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία πολεοδομική άδεια αλλά και καμία αίτηση από εκείνες που προβλέπονται για να δημιουργηθούν νέα τεμένη.
Πρόκειται για έναν μιναρέ προκάτ, με μπακλαβαδωτή λαμαρίνα, που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.
Πώς είναι δυνατόν να μην έγινε αντιληπτός από τα όργανα της ευνομούμενης Πολιτείας τόσο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του όσο και κατά την εγκατάστασή του; Κι αν όντως έγινε αντιληπτός, γιατί δεν παρενέβησαν τα όργανα, που σε άλλη περίπτωση θα κατέφθαναν… πριν από τον γερανό;
Έμμεση απάντηση στο
ερώτημα έδωσε ο αντινομάρχης Ξάνθης κ. Ντελή Γιουσούφ, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιστατικό. Ο εν λόγω κύριος κατέστησε σαφές ότι επρόκειτο για ένα αίτημα που καθυστερούσε στα αρμόδια υπουργεία. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως έφτασε μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά η έγκριση για τον μιναρέ ακόμη δεν δόθηκε. «Αποφασίσαμε λοιπόν να τον εγκαταστήσουμε εμείς με μια ελαφριά κατασκευή, η οποία όμως είναι ασφαλής για τον κόσμο», δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή.
Ο ίδιος ο αντινομάρχης λοιπόν, θεσμικός εκπρόσωπος της Πολιτείας, έδωσε το… καλό παράδειγμα:
Όποιος έχει υποθέσεις που καθυστερούν στα υπουργεία αποφασίζει και πράττει μόνος του παράνομα και αυθαίρετα!
Για τις εντυπώσεις
και όχι μόνο…
Εύλογη η ανησυχία των πιστών μουσουλμάνων μήπως «τολμήσουν» κάποιοι να κατεδαφίσουν το ιερό σύμβολο, καθώς επίσης και λίαν εύθραυστη η ισορροπία σε μια τέτοια περίπτωση. Είναι προφανές ότι κάποιοι επένδυσαν προεκλογικά, χρησιμοποιώντας ένα ιερό τέμενος για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Δεν είναι συμπτωματικό το ότι κάποιοι απέδωσαν την πρωτοβουλία στον μουσουλμάνο υποψήφιο βουλευτή του Συνασπισμού, που στηρίζεται από το στενό και ευρύτερο περιβάλλον του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Δεν είναι
επίσης συμπτωματικό το ότι ο ίδιος δεν το διέψευσε τουλάχιστον μέχρι χθες!
Υπ’ αυτήν την έννοια,
αφενός ηρωοποιούνται στα μάτια των μουσουλμάνων της Θράκης όποιοι βρίσκονται μπροστά και πίσω από αυτήν τη «δυναμική» ενέργεια κόντρα στους νόμους του ελληνικού κράτους και αφετέρου ενδεχόμενη αντίδραση της Πολιτείας ή κάποιων «θερμόαιμων» χριστιανών θα αποτελέσει πεδίο λαμπρό ώστε να διασυρθεί η χώρα μας για
ακόμη μια φορά ως μη σεβόμενη θρησκευτικές
ελευθερίες άλλων δογμάτων και τα γνωστά παραμύθια που μας προσάπτουν τα κέντρα της ανθελληνικής προπαγάνδας.
Όλα αυτά λοιπόν σε μια τέτοια περίοδο θεωρούνται ιδανικά για τη συσπείρωση του συνόλου των μουσουλμάνων ψηφοφόρων γύρω από τους μουσουλμάνους υποψηφίους. Άλλωστε, η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή» των μουσουλμάνων της Θράκης έδωσε το σύνθημα από την αρχή της προεκλογικής περιόδου: ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ! Αυτό ακριβώς το δόγμα εξυπηρετεί και η υπόθεση του ουρανοκατέβατου τεμένους, που από προχθές «κοσμεί» τον παραδοσιακό οικισμό της Ξάνθης. Και όχι γιατί υπήρξε ιδιαίτερη ευαισθησία περί των λατρευτικών εκδηλώσεων των μουσουλμάνων, αλλά γιατί υπάρχει εδώ και καιρό συγκεκριμένη στόχευση της Άγκυρας ώστε η εικόνα της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα να θυμίζει όσο το δυνατόν περισσότερο… Τουρκία παρά Ελλάδα!
Ωμή παρέμβαση
στα προεκλογικά μας από ξένα κέντρα
Και φυσικά η εκλογική στόχευση της Τουρκίας να ψηφιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μουσουλμάνοι βουλευτές, για να παίξει δι’ αυτών ρυθμιστικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές, έχει ως αποτέλεσμα τα καραβάνια των τούρκων ψηφοφόρων που μεταφέρονται στη Θράκη, σε συντονισμό της τουρκικής κυβέρνησης και του προξενείου της Κομοτηνής.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η παρουσία του ίδιου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Επικρατείας της Τουρκίας στα ορεινά των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης τις τελευταίες δύο ημέρες, ο οποίος κατέφθασε και εγκαταστάθηκε για να αναλάβει συντονιστικό ρόλο! Ωμή παρέμβαση ξένου παράγοντα στις εκλογές της χώρας μας και ουδείς συγκινείται, για να μην αναφέρουμε το χειρότερο… Ότι ενθαρρύνεται από κομματικούς παράγοντες προς άγραν ψήφων, έστω και υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις!


Σχολιάστε εδώ