ο Δαίμονας των δημαρχείων

Η παράταξη της πλειοψηφίας συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα και εξέλεξε πανηγυρικά και ομόφωνα τον κ. Καπλάνη ως νέο δήμαρχο, αν και ήταν κοινό μυστικό ότι ο κ. Μίχος είχε παραδώσει εκ των προτέρων το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στον στενό του συνεργάτη. Το θέμα είναι για πόσο θα έχει τα ηνία του δήμου ο κ. Καπλάνης, μια και, θυμίζουμε, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί βουλευτής ο κ. Μίχος έχει τη δυνατότητα να ξαναγυρίσει ως απλός δημοτικός σύμβουλος και αν το θελήσει βέβαια, να διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία στις εκλογές του 2010.
QQQ Μπορεί η ανακατασκευή του κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου να είναι απαραίτητη, καθώς το κέντρο στην παλιά του μορφή ήταν απροσπέλαστο, όμως η παρατεταμένη περίοδος του ράβε – ξήλωνε έχει τινάξει τα νεύρα των εμπόρων. Πολλά μαγαζιά του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου έχουν βάλει λουκέτο. Πριν από λίγες ημέρες δεκάδες έμποροι του Αμαρουσίου απηύθυναν επιστολή στον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη ζητώντας άμεση λύση. Και ασφαλώς πρέπει να βρεθεί. Ιδιαίτερα σε τούτες τις δύσκολες μέρες που η κρίση έχει στεγνώσει την αγορά.
QQQ Ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας, ο οποίος είναι χρόνια στη συγκεκριμένη θέση, λέγεται ότι έθεσε στη διάθεση του δημάρχου την παραίτησή του. Αιτία φέρεται να είναι η διαφωνία του με κάποιες αποφάσεις στον τομέα των έργων.
QQQ Το δημοτικό συμβούλιο της Μεταμόρφωσης αποφάσισε, έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Τζίτζιφα, να προχωρήσει στην αγορά 14 νέων απορριμματοφόρων και στην πρόσληψη 57 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα. Για προεκλογικά τερτίπια
έκανε λόγο η αντιπολίτευση, αλλά ο δήμαρχος επέμεινε πως έπρεπε να ενισχυθεί ο τομέας καθαριότητας, ότι αυτό το είχε επισημάνει από την αρχή της θητείας του και ήθελε να το κάνει, αλλά τώρα του επέτρεψαν οι συνθήκες να το υλοποιήσει.
QQQ Παρά τις εκκλήσεις των τοπικών φορέων και τις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, οι δρόμοι σε πολλές γειτονιές της Αθήνας έχουν γεμίσει τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες με φυλλάδια υποψηφίων που επιχειρούν με τον τρόπο αυτόν να γίνουν γνωστοί και να αποσπάσουν ψήφους. Επειδή το θέαμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο και σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούν για περισσότερη καθαριότητα στους δρόμους, καλό θα ήταν οι ίδιοι οι υποψήφιοι που δημιούργησαν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση να έδιναν τη λύση μαζεύοντας τα χαρτιά από τους δρόμους. Έτσι και τους κατοίκους θα βοηθούσαν και θα συγκινούσαν όλο και περισσότερο κόσμο με την ευαισθησία τους να αποκαταστήσουν τις «ζημιές» που έκαναν.

QQQ Ένα νέο ίδρυμα για τη στήριξη των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών στην Αφρική έρχεται να προστεθεί στην πλούσια δράση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Το «Φως της Αφρικής» είναι η νέα Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄.
Βασικός στόχος του ιδρύματος «Φως της Αφρικής» είναι η διεξαγωγή ανθρωπιστικού, κοινωνικού, πνευματικού, πολιτιστικού, παιδαγωγικού, επισιστικού και αναπτυξιακού έργου στους λαούς των χωρών της αφρικανικής ηπείρου, προκειμένου να συντελέσει στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξή τους και στην καταπολέμηση της φτώχειας.


Σχολιάστε εδώ