Οργή κατά Σουφλιά για τις αυξήσεις στα διόδια

Ωστόσο η κατάσταση πήρε εκρηκτικές διαστάσεις μετά την τελευταία απόφαση του κ. Σουφλιά για αύξηση των τιμών στα διόδια Αθηνών – Λαμίας σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία.

Παραμονές των εκλογών, οπότε δεκάδες χιλιάδες ετεροδημότες μετακινούνται εκτός Αττικής προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και θα καλούνται να πληρώσουν αδρά. Κορυφαία στελέχη χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή στην καλύτερη περίπτωση άστοχη, στη… χειρότερη «εγκληματική» για τη ΝΔ!

Όπως σημειώνουν, οι ετεροδημότες θα προσέλθουν στις κάλπες με νωπό το αίσθημα της δυσφορίας για το «χαράτσι», κάτι που μπορεί να επηρεάσει την τελική επιλογή τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι στη ΝΔ που υποστηρίζουν ότι η απόφαση του κ. Σουφλιά για τα διόδια ήταν το… τελευταίο δώρο του προς τους «νταβατζήδες» και συνδέεται με τις προσωπικές φιλοδοξίες του. Φιλοδοξίες που έχουν ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες να υλοποιηθούν, καθώς οι βουλευτές της ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσουν να αναλάβει καθήκοντα μεταβατικού πρωθυπουργού, πόσω μάλλον για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την απόφαση για αύξηση των διοδίων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή διαφωνούσαν όλοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας Δημοσίων Έργων, από υφυπουργούς μέχρι και γενικούς γραμματείς.

Ωστόσο, ο κ. Σουφλιάς ήταν αμετακίνητος στην απόφασή του.

Το «χαράτσι» προκαλεί ήδη την αγανάκτηση των οδηγών που κινούνται στην Αθηνών-Λαμίας.


Σχολιάστε εδώ