Μυστική δημοσκόπηση των Αμερικανών

Ενδιαφέρον που, όπως γίνεται αντιληπτό, σχετίζεται όχι μόνο με το ποιο κόμμα θα επιβληθεί (και ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός), αλλά και ποιες τάσεις θα διαμορφωθούν στο πολιτικό τοπίο της Ελλάδος γενικότερα, καθώς προοιωνίζονται κρίσιμες εξελίξεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένη πηγή, η δημοσκοπική αυτή έρευνα επικεντρώνεται ειδικότερα:

1. Στη μετεκλογική ενδοκομματική διαμόρφωση τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία, με κύριο ερώτημα ποιες τάσεις θα επικρατήσουν στους δύο μεγάλους σχηματισμούς εξουσίας. Ποια στελέχη δηλαδή επιβάλλονται και ποιο θα είναι το προφίλ της εξουσίας που πρόκειται να ασκηθεί.

2. Στα ενδεχόμενα που θα ανακύψουν σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ενός ή του άλλου και ποια μπορεί να είναι τα παράγωγα τυχόν αστάθειας που μπορεί να προκύψει, καθώς και ποιες πιθανότητες συνεργασίας, ποιων με ποιους.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας μας είναι απόλυτα διασταυρωμένες και δίδουν το στίγμα των σοβαρών ακριβώς εξελίξεων που θα ακολουθήσουν, αφού:

= Προβάλλεται ειδικά το ερώτημα για τη διαχείριση κρίσιμων εθνικών ζητημάτων, είτε από το ένα κόμμα είτε από το άλλο, με λεπτομερείς αναλύσεις για τα στελέχη που συγκροτούν την ομάδα που θα ασχοληθεί με τα εξωτερικά ζητήματα. Αιγαίο κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο το Κυπριακό, στα οποία και αναμένονται ραγδαίες επιδεινώσεις, αλλά και απόπειρες «επιδιαιτητικής λύσεως».

Υπό το φως αυτών των πληροφοριών συνάγεται ότι θα έχει ενημερωθεί ήδη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και γενικότερα η Ουάσινγκτον για τα εκλογικά της Ελλάδος, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλο ενδιαφέρον έχει επιδειχθεί

-και είναι φυσικό- και από άλλες διπλωματικές αποστολές, όπως της Βρετανίας (στελέχη της οποίας έχουν συνεχείς επαφές με δημοσιογραφικούς και άλλους παράγοντες), θέλοντας να σχηματίσουν γνώμη για τα διαμορφούμενα.


Σχολιάστε εδώ