Μπρος στο χρήμα ας πάει και το παλιάμπελο, κύριε Τσίπρα;

Έτσι τόσο απλά… Ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας Δημ. Παπαδημούλης έχει τη λύση για το πού θα βρούμε λεφτά και αυτόματα δεν θα έχει πρόβλημα δανεισμού η χώρα. Θα συνεννοηθούμε, λέει, με την Τουρκία να περιορίσουμε τους εξοπλισμούς! Κι αυτό θα το δεχθούν ασκαρδαμυκτί… Έτσι, για βόλτες στο Αιγαίο πετάνε οι πιλότοι τους, για να ξεσπάνε, να βλέπουν και λίγο θάλασσα… Ψέματα λέμε ότι οι γείτονές μας είναι αρπακτικά όρνια και κάνουν επιδρομές για να πάρουν ό,τι μπορούν… Όπως και στην Κύπρο για… βόλτα πήγε και ο «Αττίλας» και έσπειρε σκοτωμούς, αίμα, δάκρυα και 35 χρόνια όχι μόνο δεν λέει να ξεκουμπιστεί, αλλά ζητάει και το υπόλοιπο κομμάτι.

Αλλά δεν τα βλέπει έτσι απλά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αν και πέρασε από την Ευρωβουλή και ασφαλώς θα είδε κι εκεί πόσο διαθέσιμη είναι η Τουρκία να γίνει καλό παιδί, σύμφωνα με τις συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκτασιν του Συνασπισμού. Το είπε ξεκάθαρα στο ντιμπέιτ ο Τσίπρας. Λίγο πιο… προωθημένα…

Να τα βρούμε με τους Τούρκους και έτσι θα περιορίσουμε τους εξοπλισμούς, οπότε αυτόματα, σαν το αυγό του Κολόμβου, λύνουμε το οικονομικό μας πρόβλημα και χαράς Ευαγγέλια… Και πώς θα τα βρούμε, κυρ Αλέξη μας; Θα κάνουν βήμα πίσω απ’ αυτά που 30 χρόνια διεκδικούν, βραχονησίδες, γκρίζες ζώνες, συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο,

4 μίλια του εναέριου χώρου μας, αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας, τουρκικές μειονότητες κι ένα σωρό άλλα; Για να τα βρει κανείς με κάποιον, κύριε Τσίπρα, θα πρέπει κατ’ αρχήν να παραδεχθεί ότι έχει διαφορές μαζί του; Ότι ένα κομμάτι από το σπίτι του ανήκει στον γείτονα. Ότι μπορεί να μπαινοβγαίνει όποτε του γουστάρει.

Για να τα βρεις με τον γείτονα, Αλέξη μου, πρέπει να συμβιβαστείς. Κατιτίς να δώσεις στον γείτονα, αλλιώς δεν κάνει πίσω.

Συμβιβασμό ουσιαστικά ζητάς. Ποιον; Να δώσουμε τι; Αλλιώς πώς θα κάνει πίσω η Τουρκία για να περιορίσουμε τους εξοπλισμούς; Έχεις δει, κύριε πρόεδρε του ΣΥΝ, τόσα χρόνια η Άγκυρα, με όλους τους κατά καιρούς πρωθυπουργούς της (Ντεμιρέλ, Οζάλ, Ετσεβίτ, Γιλμάζ, Τσιλέρ και τώρα τον Ερντογάν), να έκανε κάποια στοιχειώδη χειρονομία καλής θέλησης για καλή γειτονία, συνεργασία; Αν είχε δείξει ίχνος τέτοιας συμπεριφοράς, ν’ αγκαλιαστούμε, ν’ αγαπηθούμε και να σταματήσει το κυνηγητό στο Αιγαίο, η Κύπρος να ξαναβρεί την ανεξαρτησία της και ο λαός της να αποφασίζει αυτός για τα του οίκου του.

Αν δεν αντιληφθεί ο καθένας μας, και βέβαια οι πολιτικοί ηγέτες μας, ότι η Τουρκία έχει αυτοκρατορική νοοτροπία και ότι της ανήκουν όλα και ποτέ δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα σχέδιά της να ηγεμονεύσει σʼ όλην την «περιφέρεια», είναι σε τραγικά λάθος δρόμο. Που οδηγεί μόνο σε εθνικές απώλειες.

Η γραμμή που καταλαβαίνει η Άγκυρα είναι μία και μόνη. Ισχυρή άμυνα, ομοψυχία, ενότητα και αποφασιστικότητα. Αν δεν σε υπολογίζει ο αντίπαλος, αν δεν σε μετράει, αν δεν σε φοβάται, τελειώσαμε, κύριε Τσίπρα.

Αλήθεια, διερωτηθήκατε γιατί η Γαλλία,

η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ολλανδία έχουν Ένοπλες Δυνάμεις και κάνουν εξοπλισμούς; Κινδυνεύουν από κανέναν; Έχουν καμία Τουρκία απέναντί τους; Τζάμπα δηλαδή πετάνε τα εκατομμύριά τους σε εξοπλισμούς;

Είναι λάθος τα κόμματα να παίζουν με τη φωτιά. Και για λόγους μικροπολιτικής να βάζουν σε κίνδυνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Με τη λογική τους, αύριο το πρωί μπορεί να γίνει αρνάκι η Τουρκία, αν της δώσουμε ό,τι ζητάει. Και ό,τι κάθε μέρα θελήσει. Και τότε δεν χρειάζεται ούτε ευρώ να χαλάμε για εξοπλισμούς. Ούτε χρειάζεται να ʼχουμε Ένοπλες Δυνάμεις. Και θα ʼχουμε και λεφτά για κρεβάτια εντατικής και για γιατρούς και για πανεπιστήμια…

Αλλά αυτά προέχουν ή η Ελλάδα;

ΥΓ.: Στην ίδια γραμμή και ο κ. Χρυσόγελος των Οικολόγων. Να συμβιβαστούμε, προτείνει, όπως τον ακούσαμε κι αυτόν στο ντιμπέιτ. Όλα τα παραπάνω επομένως ισχύουν και για τους κύριους Οικολόγους που προτείνουν συμβιβασμούς και με τα Σκόπια, δηλαδή να βαφτίζουν «Μέγα Αλέξανδρο» το αεροδρόμιό τους και να στήνουν «αγάλματα», να προβάλλουν μακεδονικά βιβλία κ.λπ.

Δυστυχώς, όπως διαπιστώνει κανείς, το σαράκι της συμβιβαστικής γραμμής κατατρώει όλο και περισσότερο τις σάρκες μας… Κι αυτό είναι ΠΙΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ και από την οικονομική κρίση… Μπρος στο χρήμα, ας πάει και το παλιάμπελο…


Σχολιάστε εδώ