«Κυνήγι» ΕΣΡ σε ΣΚΑΪ και Deutsche Welle για δημοσκοπήσεις

Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος… Το ΕΣΡ κάλεσε σε απολογία το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με την κατηγορία πως μετέδωσε δημοσκόπηση κατά τη διάρκεια του δεκαπενθημέρου της απαγόρευσης. Βέβαια, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική, όπως διέκρινε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δήλωσε στην τηλεόραση του ίδιου σταθμού πως η επίμαχη αναφορά είναι εκτός πεδίου. Τι είχε συμβεί;
Ο σταθμός στην απογευματινή του ζώνη μετέδωσε μια ανταπόκριση της Deutsche Welle στην οποία περιλαμβανόταν αναφορά, στο πλαίσιο της επισκόπησης Τύπου, σε μια μεγάλη γερμανική εφημερίδα.
Ο ανταποκριτής στην Αθήνα περιέγραφε το δημοσκοπικό κλίμα πριν από το δεκαπενθήμερο της απαγόρευσης, στη συνέχεια όμως επισήμανε πως δεν υπήρχε το περιθώριο δημοσίευσης δημοσκοπήσεων. Το ΕΣΡ δήλωσε πως η καταγγελία ήταν ανώνυμη, χωρίς να υπάρχει αποστολέας, αναφέρθηκε όμως διά του προέδρου του Ιωάννη Λασκαρίδη σε ένα σημείωμα στο οποίο αναγραφόταν: «Δημοσιογράφος διαβάζει γερμανικές εφημερίδες». Η κλήση σε απολογία του ΣΚΑΪ προκάλεσε νέο κύκλο δημοσιευμάτων στις γερμανικές εφημερίδες για την απαγόρευση και τις αποφάσεις του ΕΣΡ.
Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως κατά την κλήση σε απολογία του σταθμού μέλος του ΕΣΡ υποστήριξε πως δεν έπρεπε να γίνεται καμία αναφορά σε δημοσκοπήσεις άσχετα αν δινόταν από το δεκαπενθήμερο της απαγόρευσης ή παλαιότερα. Η Αρχή δεν πήρε θέση, με εξαίρεση τον πρόεδρό της, που δήλωσε ότι είναι σωστό το μέτρο της απαγόρευσης. Καθώς όμως δεν δημοσιοποιούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Αρχής, δεν είναι δυνατή η ξεκάθαρη καταγραφή της θέσης των μελών του. Η απόφαση θα εκδοθεί μετά την υποβολή του υπομνήματος από τον ΣΚΑΪ.


Σχολιάστε εδώ