Κοψοχέρηδες…

Όσοι πάνε σήμερα στην κάλπη -και θα πάνε αυτή τη φορά πολλοί- δεν πρόκειται να συμβουλευτούν (και πολύ λιγότερο να υιοθετήσουν) τα γραφόμενα στη μία ή στην άλλη κυριακάτικη εφημερίδα. Οι πάντες έχουν αποφασίσει, με καθαρό ή θολωμένο από τα ΜΜΕ μυαλό, σε ποιο κόμμα θα χαλαλίσουν την ψήφο τους και ποιους υποψήφιους βουλευτές του ίδιου κόμματος θα τιμήσουν με τον σταυρό ή τους σταυρούς προτίμησής τους. (Δεν μιλάω -εννοείται- για εκείνους που θα τροφοδοτήσουν την κάλπη με «δαγκωτά» ψηφοδέλτια, διότι την απόφασή τους την έχουν πάρει πριν από την προκήρυξη των εκλογών.)
Το περιλάλητο… «διακύβευμα» είναι, ως γνωστόν, η δυσμενέστατη κατάσταση της οικονομίας. (Σημείωση απευθυνόμενη προς τους αγράμματους χρήστες της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ αυτής λέξης. Το ουσιαστικό που απορρέει από το ρήμα διακυβεύω είναι: διακύβευση. Τι σημαίνει, όμως, διακυβεύω; Σημαίνει: τα παίζω όλα για όλα. Και ερωτώ τους… περισπούδαστους φωστήρες που χρησιμοποιούν -και μάλιστα κατά κόρον- τη λέξη-έκτρωμα: «διακύβευμα», εάν εννοούν ότι… τα παίζουν όλα για όλα. Διότι εκείνο που θέλουν προδήλως να πουν είναι το απλούστατο και προφανέστατο ότι: το πρώτιστο πρόβλημα άμεσης αντιμετώπισης έχει ως αντικείμενο τη δυσμενέστατη κατάσταση της οικονομίας. Τελεία και παύλα.)
Πέρα, ωστόσο, από την κρισιμότητα της οικονομίας θεωρώ εξίσου κρίσιμα και τα εθνικά μας θέματα, που τα έχουν κάνει… γαργάρα τόσο τα διαγκωνιζόμενα για την εξουσία κόμματα του δικομματισμού όσο και άλλα κόμματα που προτάσσουν την αύξηση του ποσοστού τους και μόνο. Διότι με κολοβωμένη ενδεχομένως και αλλοτριωμένη επικράτεια, το απαραίτητο ψωμί θα είναι πικρό, πικρότατο. Το λέω αυτό επειδή ο κατά πάσα πιθανότητα νικητής των εκλογών έχει δώσει αρκετά δείγματα, ως πρώην υπουργός Εξωτερικών, ότι είναι ετεροπροσδιοριζόμενος. (Η φιλοφρόνηση όλων προς όλους ότι… ουδενός αμφισβητείται ο πατριωτισμός, έχει την ίδια αξία που έχουν σήμερα οι αλλοτινές μας δραχμούλες…)
Κακά τα ψέματα. Όποιος αγαπάει την πατρίδα του, τη γη που τον γέννησε και τον γαλούχησε με τα νάματα της πολιτισμικής μας παράδοσης συκοφαντείται τα τελευταία χρόνια ως «εθνικιστής», «σοβινιστής» και επιπλέον… οπισθοδρομικός! Άνθρωποι που καμώνονται τους αριστερούς, που ομνύουν στο όνομα του Διαφωτισμού και της άκριτης νοησιαρχίας, καλιγώνοντας τον ψύλλο στα επουσιώδη, χωρίς ίχνος ευαισθησίας και συναισθηματικών σκιρτημάτων, έχουν μετατραπεί σε θρασύτατους κήνσορες των «ελληνοφρόνων», όπως αποκαλούν ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ όσους αρνούνται, προβάλλοντας ισχυρά επιχειρήματα, να ευθυγραμμιστούν με τη δήθεν ασυνέχεια του Ελληνισμού.
Το -επίκαιρο πάντα- επαίσχυντο και καταστροφικό για τη διαμόρφωση εδραίας συνείδησης των παιδιών μας σε σχέση με την καταγωγή τους βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην απονεύρωση και πολτοποίηση της ιδιαιτερότητάς μας ως λαού με μακραίωνη Ιστορία, καταβαραθρώνοντας όχι μόνο την κατακτημένη αυτογνωσία μας, αλλά τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά μας.
Πολλοί άλλοι λαοί που δεν διαθέτουν ιστορική συνέχεια, την επινοούν και την κατασκευάζουν μπροστά στα αδιάφορα μάτια του υπόλοιπου κόσμου -το γειτονικό μας ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ κρατίδιο των Σκοπίων αποτελεί το πιο εξόφθαλμο και πιο προκλητικό παράδειγμα- ενώ κάποιοι διαπρύσιοι κήρυκες της παγκοσμιοποίησης συνέλληνές μας, αρκετοί εξ αυτών με το αζημίωτο, όπως η ισοπεδωτική για τα Βαλκάνια και θρασύτατη κυρία Χρ. Κουλούρη, έχουν βαλθεί συστηματικά να αποδομήσουν τη δική μας ιστορική συνέχεια. Μια συνέχεια, αψευδής μάρτυρας της οποίας είναι η ΓΛΩΣΣΑ μας. Η ίδια ακριβώς γλώσσα που χρησιμοποιούν και οι αρνητές της διαχρονικότητας του Ελληνισμού.
Και η προσπάθεια αλλοτρίωσης των συνειδήσεών μας και ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ συνεχίζεται μεθοδικά και ακατάπαυστα, όχι μόνο από τις κυρίες Ρεπούση και Κουλούρη, ομού με τους εξωνημένους κολαούζους τους, αλλά και από άλλους Έλληνες και αλλοδαπούς… φιλέλληνες. Οι δήθεν φιλέλληνες τη δουλειά τους κάνουν. Οι Έλληνες όμως; Αδιαφορούν ή αγνοούν πλήρως τον μέγιστο φιλόσοφο του Βυζαντίου Γεώργιο ή Πλήθωνα Γεμιστό, που έζησε και έγραψε τα έργα του στον Μυστρά πρώτα και στη Φλωρεντία αργότερα, όπου και εδίδαξε, μεταφέροντας το αείζωο ελληνικό πνεύμα στη Δύση; Δεν τους συγκινεί καν η απλούστατη και τόσο περιεκτική ρήση του: «Έλληνες εσμέν ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί»;
Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι μόνο η μεθοδευμένη αμφισβήτηση της ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Υφίστανται και άλλα άμεσης επικαιρότητας -και κρισιμότητας- προβλήματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Προβλήματα, όπως το Κυπριακό, οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο (τη δήθεν ύπαρξη των οποίων επισφράγισε στη Μαδρίτη ο Σημίτης, με υπουργό Εξωτερικών τον Πάγκαλο, υπόλογο των Υμίων), η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (την οποία επιθυμούν διακαώς οι Ηνωμένες Πολιτείες) και το Σκοπιανό. Αναφορικά με τα προβλήματα αυτά, οι «φίλοι» και σύμμαχοί μας επιδίδονται σε καταιγισμό υποδείξεων και, όταν δεν «πιάνουν» οι υποδείξεις, ασκούν φορτικές πιέσεις. Έτσι, ενδέχεται, πλην των άλλων, να στερηθούμε το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, εφόσον εκλεγεί ο ευθέως ετεροκατευθυνόμενος…
Ο τίτλος του άρθρου: «κοψοχέρηδες…» αφορά εκείνους από τους υπαίτιους που θα συνειδητοποιήσουν εκ των υστέρων τα όσα θα υποστούμε στα εθνικά μας θέματα. Σ’ αυτά θα πληγωθούμε βαθύτατα. Και επειδή με την υφαρπαγή της εθνικής μας ταυτότητας άρχισα, θεωρώντας κύριους υπεύθυνους τους ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ Σκοπιανούς, θα τελειώσω και με δαύτους.
«Νεώτερες έρευνες απέδειξαν ότι οι Έλληνες ως έθνος έλκουν την καταγωγή τους από τις μαύρες φυλές της Αφρικής και της ερήμου της Σαχάρας (…) Ακόμα και τα έπη του Ομήρου και ο Παρθενώνας δεν είναι αποτέλεσμα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά παραχαράξεως, υιοθετήσεως, ακόμα και υποκλοπής των ανώτερων τοπικών αυτόχθονων πολιτισμών, όπως του δικού μας, του μακεδονικού». (Το απόσπασμα αυτό δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα», το αναπαρήγαγε ο Γιάννης Τριάντης στην «Ελευθεροτυπία» και το επαναλαμβάνω εγώ εδώ για να πληροφορηθούν το περιεχόμενό του όσοι το αγνοούσαν.)
Τα ανατριχιαστικά αυτά ψεύδη διαλαμβάνονται στη μόλις εκδοθείσα «Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια». Ήδη οι Αλβανοί της FYROM και το αλβανικό κράτος αντιδρούν βίαια, διότι η εν λόγω εγκυκλοπαίδεια παραχαράσσει και τη δική τους Ιστορία. Το ίδιο και οι Βούλγαροι. Εμείς τι κάνουμε; Είναι δικαιολογία ο προεκλογικός αγώνας; Αίσχος μας και ντροπή μας!


Σχολιάστε εδώ