Η συμμετοχή αντίδοτο στον δικομματισμό

Ο πρωθυπουργός της χώρας αποφασίζει να προσφύγει πρόωρα στη λαϊκή ετυμηγορία, προκειμένου να μειώσει το εύρος της συντριβής! Δηλαδή έχουμε μια ομολογία πλήρους ανικανότητας και την πεποίθηση του κυβερνήτη της χώρας ότι οι έξι μήνες, μέχρι να γίνει πράξη ο εκβιασμός του ΠΑΣΟΚ για εμπλοκή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα ήταν το ίδιο άσχημοι με αυτούς που προηγήθηκαν!
Ένας ηγέτης που αποδείχθηκε τραγικά μικρός -και δεν αναφέρομαι στην ηλικία του- αφού απέτυχε να εμπνεύσει, απέτυχε να επιλέξει συνεργάτες, απέτυχε να επιφέρει τομές, απέτυχε και να κυβερνήσει.
Διότι δεν είναι δυνατόν σε μια πενταετία κυβερνητικού έργου να οχυρωθεί κανείς πίσω από τον αγωγό Πύργου – Αλεξανδρούπολης και το Βουκουρέστι. Μπορεί κάλλιστα ο πολίτης να δει τον προστατευόμενο υπουργό των εργολάβων να αυθαιρετεί, τον υπουργό εργασίας να εξαπατά το ΙΚΑ, σειρά υπουργών να διαγκωνίζονται για «ιερές» υποθέσεις, πλήθος βουλευτών και το ίδιο το κόμμα της ΝΔ να είναι ύποπτοι για τις διαδρομές των μαύρων χρημάτων της Ζήμενς και σειρά βουλευτίσκων να εκβιάζουν την κυβέρνηση… Αν αυτά δεν είναι οικτρή αποτυχία, τότε τι θα ήταν;
Από την άλλη πλευρά, έχουμε τον Αννίβα προ των πυλών. Πριν καν στοιχειοθετηθεί το ΦΕΚ με τη σύνθεση της Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο αρχηγός της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δίνει τα διαπιστευτήριά του στην πέραν του Ατλαντικού μεγάλη σύμμαχο, υποσχόμενος επαναδιαπραγμάτευση του μοναδικού έργου γεωπολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, του αγωγού Πύργου – Αλεξανδρούπολης.
Αν αυτήν τη μεγάλη είδηση τη στολίσουμε με τις μεσσιανικές οικονομικές του εξαγγελίες στη ΔΕΘ, οι οποίες θα εξανεμιστούν με τη συνήθη δικαιολογία ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι χειρότερη απ’ ότι «περίμεναν», δεν μπορούμε παρά να προβλέψουμε ότι απλώς θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες για να θαυμάσουμε από το ΠΑΣΟΚ ένα χάλι αντίστοιχο του σημερινού. Όσο για το ήθος της νέας διακυβέρνησης, ούτε λόγος: θα εκβιάσουμε εκλογές καταψηφίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θέλουμε να εκλέξουμε… Και ως γαρνιτούρα οι «ταμίες» του ΠΑΣΟΚ κάνουν παρέλαση στις καταθέσεις των υπόδικων της Ζήμενς…
Και η λύση ποια είναι; Σίγουρα η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! Η αποχή αφήνει όλα αυτά τα σαπρόφυτα να επιβιώνουν. Ο δικομματισμός ασελγεί στο σώμα της Δημοκρατίας μας 25 ολόκληρα χρόνια.
Όλα τα δεινά του τόπου μας είναι δικό του έργο. Ρίξτε του επιτέλους μια σφαλιάρα! Πέραν των δύο δολοφόνων του Ελληνισμού (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) υπάρχει μια πλειάδα πολιτικών σχηματισμών για να επιλέξει κανείς. Ακόμα και με κλειστά μάτια να διαλέξεις ψηφοδέλτιο, το κακό θα είναι μικρότερο από το να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Αλλά και συνειδητά αν αποφύγεις όσους πουλάνε Πατρίδα, όσους έχουν μείνει σε άλλες δεκαετίες, όσους με οικολογικές ευαισθησίες ορέγονται κυβερνητικές θέσεις, υπάρχουν επιλογές που μπορούν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά σου. Μη μείνεις αδρανής, η αλλαγή ξεκινάει από την άποψη και τη συμμετοχή.
* Ο Σταύρος Καράμπελας είναι γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου και πρόεδρος της Νεολαίας του Αλέκου Παναγούλη


Σχολιάστε εδώ