Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Εθνική Τράπεζα: Ήταν αναμφισβήτητα η εβδομάδα της! Δύο οίκοι αναβάθμισαν τις συστάσεις τους για τον τίτλο, «πάρτι» έγινε στις αρχές της εβδομάδας στη μετοχή, νέα υψηλά (στα 25 ευρώ) μεσοβδόμαδα και μακράν αυξημένες οι συναλλαγές της. Πρακτικά και ουσιαστικά ώθησε υψηλότερα τόσο τον ίδιο τον τραπεζικό κλάδο, όσο και τον 20άρη δείκτη, αλλά και τον Γενικό Δείκτη. Με δυο λόγια «κίνησε» ολόκληρη την αγορά. Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι πλέον η αποτίμηση του ομίλου της Εθνικής ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η συνολική χρηματιστηριακή αξία του ΧΑ είναι στα 100 δισ. ευρώ!
4ΟΠΑΠ: Η αλήθεια είναι πως τις προηγούμενες ημέρες δεν μπορούσε κανείς να… βγάλει μιαν άκρη με τα όσα συνέβαιναν στον Οργανισμό με τα τόσα ανοικτά μέτωπα. Η συμφωνία με τους πράκτορες τελικά αποτιμήθηκε δεόντως και στην πορεία της μετοχής που ξεπέρασε τα 17 ευρώ. Ίδωμεν για τη συνέχεια!
4Γενικά οι τράπεζες ήταν στα καλύτερά τους τις τελευταίες ημέρες, αλλά ειδικά αυτήν την εβδομάδα πέραν της Εθνικής και η Τράπεζα Πειραιώς πέτυχε να αναρριχηθεί σε νέα υψηλά (στα 12,7 ευρώ). Μια χαρά πρέπει να αισθάνονται και οι μέτοχοι των Eurobank, Αlpha Bank και Marfin Popular Bank.
4Για ακόμη μία εβδομάδα στους πρωταγωνιστές των συνεδριάσεων -και των κερδών- η μετοχή του Ελλάκτορα. Από τις Κατασκευαστικές αισθητή έκανε την παρουσία της και η ΓΕΚΤέρνα. Ειδικά για τον Ελλάκτορα πρέπει να σημειωθεί πως την Τρίτη βρέθηκε αίφνης στο… στόχαστρο πωλητών, μόνον όμως για μία ημέρα! Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τους τίτλους των Πετρελαίων, δηλαδή τόσο για τα ΕΛΠΕ, όσο και για την Motor Oil!
4Κουίζ: Ποιος… θυμάται την Τράπεζα της Ελλάδος; Γιατί κάποιοι τη θυμήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε!


Σχολιάστε εδώ