Δεν έπιασε το κόλπο του Ψωμιάδη

Δεν μπορεί με τίποτα να… σώσει την παρτίδα με την ASPIS Bank ο Π. Ψωμιάδης. Το τελευταίο «κόλπο» που σκέφθηκε για να κρατήσει την τράπεζα μέσω της άλλης ασφαλιστικής του εταιρείας που βρίσκεται εν λειτουργία, της Commercial Value, έπεσε στο κενό, αφού αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία αυτή δεν έχει τις προδιαγραφές για να μπει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ASPIS Bank!

Συγκεκριμένα ο Π. Ψωμιάδης μέσω της Commercial Value επεδίωξε να μπει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με 40 εκατ. ευρώ. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε κατορθωτό, καθώς τα οικονομικά στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας είναι τραγικά, σε σημείο που να φαίνεται ότι σύντομα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία! Εξάλλου, σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, σύντομα αναμένεται να ανακληθεί και αυτής της εταιρείας η άδεια, μια και η οικονομική της θέση παραμένει αρνητική για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για… την τύχη της ASPIS Bank και τις αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι, οι καταθέτες φαίνεται ότι… πανικοβλήθηκαν και πολλοί απ’ αυτούς έσπευσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος ερευνούν τώρα για να διαπιστώσουν πού πήγαν αυτά τα χρήματα.


Σχολιάστε εδώ