Ψάχνουν ρευστό στον Παναθηναϊκό

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δαπανήθηκε δίχως να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, τα κενά στην άμυνα της ομάδας παρέμειναν, όπως προκύπτει από την αμυντική λειτουργία στα σημαντικά ματς, και παράλληλα δημιουργήθηκε «τρύπα» και στο ταμείο. Η συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Τρίτη κατέδειξε έλλειμμα περίπου 12 εκατ. ευρώ, έλλειμμα που καθιστά εξαιρετικά αβέβαιη την ενίσχυση των «πρασίνων» στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τότε, δηλαδή, που θα χρειάζονται δύο – τρεις παίκτες για να καλυφθούν πλήρως τα κενά και να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός τον τίτλο.
Ο Νικόλας Πατέρας δεσμεύθηκε να περιορίσει το άνοιγμα και ήδη προχώρησε σε περικοπές μισθών σε αρκετά από τα στελέχη της ΠΑΕ που είχαν τρελές αμοιβές. Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν έγκαιρες ενέργεια για να πουληθούν όσοι παίκτες βρίσκονται εκτός πλάνων του προπονητή, με χαρακτηριστικές αναφορές στους Μάντζιο, Κλέιτον και Τζιόλη. Ο τελευταίος, βέβαια, ενδεχομένως να καταθέσει προσφυγή, καθώς προπονείται μόνος του.
Η «τρύπα» μπορεί να καλυφθεί είτε με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είτε με δανεισμό. Η τελευταία λύση φαντάζει πιο πιθανή, καθώς με την προοπτική της αύξησης διαφωνούν αρκετοί από τους μετόχους. Το ερώτημα που τίθεται αφορά στο αν προλαβαίνει ο Πατέρας να πάρει την έγκριση για δάνειο πριν από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αν οι άλλοι παράγοντες αρνηθούν, τότε ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα βγάλει στο σφυρί κάποιον από τους παίκτες που μπορούν να πιάσουν καλά χρήματα στην αγορά και πιθανότατα έναν εκ των Σιμάο ή Νίνη που παρακολουθούνται από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες.


Σχολιάστε εδώ